• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2021

13:31

PALMA: SVE ŠTO RADIMO, RADIMO ZBOG PORODICE. DRŽAVA SRBIJA POSLEDNJIH GODINA MNOGO VIŠE POMAŽE PORODICAMA NEGO ŠTO JE TO BILO PRE 10 I VIŠE GODINA

informer.rs

Politika

PALMA: SVE ŠTO RADIMO, RADIMO ZBOG PORODICE. DRŽAVA SRBIJA POSLEDNJIH GODINA MNOGO VIŠE POMAŽE PORODICAMA NEGO ŠTO JE TO BILO PRE 10 I VIŠE GODINA

Podeli vest

Za Jedinstvenu Srbiju porodica je zakon i smisao života. Moramo da konstatujemo da se poslednjih godina mnogo više pomaže porodicama, nego što je to bilo pre 10, 12 ili 15 godina. Nije pomoć porodicama samo ono što se daje po rođenju deteta ili slično, rekao je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.


- Ono što je ova vlast uradila za porodice su veće plate, veće penzije, jednokratne pomoći penzionerima, najmanji broj nezaposlenih u istoriji Srbije, nove fabrike, otvaranje novih radnih mesta, pomoć fabrikama i preduzećima za vreme kovida, zatim dodela po 3.000 dinara za one koji su vakcinisani i taj novac ide porodicama i motiviše sve da se vakcinišu. Pomoć porodicama je i stabilnost dinara, jer danas svi mogu da uzmu kredit i nije kao nekada da ide rata 30 posto od plate, a za godinu dana ta rata bude i 70 posto od plate. Danas je kurs dinara stabilan i promena nema. Sve je to pomoć porodicama - rekao je Palma i dodao:

- U cilju pomoći porodicama sve lokalne samouprave treba da izvrše rebalans budžeta i da se ukinu stavke koje nisu neophodne kako bi što više para išlo za pomoć porodicama. Naprimer u Jagodini nemamo komunalnu policiju. Mesečno bi u Jagodini, koja ima 83.000 stanovnika sa selima, za komunalnu policiju izdvajali 4.000.000 dinara, godišnje je to 48 000 000 dinara ili 400 000 evra. Na taj način godišnje u Jagodini uštedimo 400 000 evra i te pare idu kroz razna davanja za porodice. Besplatan prevoz za sve građane Jagodine je pomoć porodicama, besplatno letovanje već 15 godina za sve đake u Jagodini koji su završili 4. i 8. razred osnovne škole i za sve koji su završili srednju školu je takođe pomoć porodicama. Davanja nezaposlenim trudnicama na mesečnom nivou, besplatan prevoz za sve koji imaju uput za neku od klinika u Srbiji. Sve je to pomoć porodicama i sve što radimo, radimo zbog porodice - kazao je Dragan Marković Palma.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17