• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2021

17:25

NEBOJŠA BAKAREC: Premijerka Brnabić i predsednik Vučić na udaru ništarija!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Premijerka Brnabić i predsednik Vučić na udaru ništarija!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić je Skupštini u ime Vlade, podnela jedan veoma važan Amandman na Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Tim amandmanom, sa potpisom Ane Brnabić, se do detalja definiše i proširuje krug lica koja imaju pravo na dečiji dodatak. Inače, izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, se dalje poboljšava položaj zaposlenih žena, preduzetnica, poljoprivrednica. Ovim izmenama Zakona i osnovnim Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom iz 2018. se podstiče rađanje, uvode nova prava, širi krug korisnika prava. Oba Zakona su donele ili predložile Vlade na čijem je čelu Ana Brnabić

Jedna od plemenitih odredbi „Porodičnog zakona“, kaže: „Porodica uživa posebnu zaštitu države. Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države. Država ima obavezu da preduzima sve potrebne mere za zaštitu deteta od emocionalnog zlostavljanja. Ana Brnabić je roditelj dvogodišnjeg dečaka. To detence ne zaslužuje da mu ekstremisti svakodnevno vređaju majku, ne zaslužuje da joj prete silovanjem i vešanjem. Oni koji godinama vređaju i prete Ani Brnabić, emocionalno zlostavljaju i nju, i njenu suprugu i njihovo malo dete. Poslednji su to učinili Vuk Jeremić i Vladimir Gajić. Koliko su psihički posrnuli Jeremić i Gajić, svedoči činjenica da vređaju Anu Brnabić, nazivajući je glupačom. Ana Brnabić je deset puta obrazovanija i pametnija od njih dvojice, poslovno uspešnija, imala je sjajnu poslovnu karijeru i politika joj uopšte nije potrebna. Ana Brnabić je potrebna Srbiji. Za ove 3 god na čelu Vlade Srbije, Ana Brnabić je pokazala da je sposobna, dorasla, dostojna, vredna, pristojna, skromna osoba. Pored toga što nikada nije krila svoje opredeljenje, nije ga ni isticala. Ana Brnabić je za sve građane Srbije učinila više dobrog nego bilo koja žena u istoriji Srbije. Ana Brnabić je kao Vučićevo otkrovenje, doprinela poboljšanju odnosa u našem društvu, toleranciji i razumevanju. A sa čim se ona suočava? Sa pretnjama i uvredama koje traju 4 godine. Setimo se pretnji đilasovaca, silovanjem, vešanjem Ani Brnabić, koje su uputili Veselinović i Nogo. Setimo se uvreda Sergeja Trifunovića koji je vređao tek rođeno dete Milice Đurđić i Ane Brnabić. A upravo ovim izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Ana Brnabić pruža značajnu podršku plemenitim vrednostima-porodici, roditeljstvu i potomstvu. Zašto Jeremić, Gajić i drugi, vređaju Anu Brnabić? Zbog toga što su prikriveni homofobi i svojevrsni rasisti koji mrze članove i birače SNS.

Reći ću nešto o 4 osobe koje su dodeljivale finasijsku pomoć porodicama sa decom. Svojim porodicama. Ko su 4 jahača pljačkokalipse, koji bi da linčuju Vučića, koji su nasilnički upali u Predsedništvo, koji nazivaju premijerku glupačom? Zajednička im je jedna stvar – sumnje o lopovluku, i to da nisu imali uspešnu poslovnu karijeru, nezavisno od politike. Politikom se bave da bi se obogatili.

Advokat Vladimir Gajić se najduže bavi politikom od sve četvorice. Bio je član SNO, SPO, NSP, DS, PSG, DJB i NS. Kao gensek SPO od 1992. do 1994. bio je član Izvršnog odbora opštine Stari grad, i tada je direktno dodelio finansijsku podršku jednom „detetu“, svom rođenom bratu, studentu od 22 godine. Finasijska podrška koju je Vladimir Gajić nezakonito uputio rođenom bratu je bila u obliku novog stana od 50 m2, na adresi Tadeuša Košćuška 54-56.Time je opština Stari grad oštećena za današnjih 150.000 evra. Gajića je Vlada 2006. izabrala za direktora „Geneksove“ ćerke firme „Internacional CG“. Početkom oktobra 2007. svi mediji su pisali o hapšenju „Geneks mafije“, kada je uhapšen i direktor Vladimir Gajić. „Geneks mafija“ je bila optužena da je oštetila budžet za 22 miliona evra. U tom slučaju advokat Gajić je svojoj porodici sa decom, izgleda dodelio finansijsku pomoć od milion evra. Gajić se pre par godina lažno predstavljao kao predsednik Advokatske komore Beograda (AKB). Predsednik je Pravnog saveta Jeremićeve stranke.

Borislav Novaković je bio jedan od aktera „Afere Solun“ i kriminalnog glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. Borislav Novaković je hapšen zbog osnovanje sumnje da je od 2007. do 2010., oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. Borislava Novakovića je 2017., Viši sud u Beogradu osudio na 3 i po god zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu. I on je izgleda dodelio finansijsku pomoć svojoj porodici sa decom, tešku 1,3 miliona evra. Bio je funkcioner DS. Danas je predsednik Pokrajinskog odbora Jeremićeve stranke.

Miroslav Aleksić. Dok je bio predsednik opštine Trstenik, osumnjičen je da je opljačkao silne pare. Mediji su 11.02.2021. objavili vest: „Jeremićev potpredsednik opljačkao Trstenik: Izvlačio milione preko tasta i tašte“. Aleksić je optužen da je kao direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Trstenika, i kao predsednik opštine Trstenik opljačkao i opštinsku kasu, ali i kase javnih preduzeća u Trsteniku preko tašte i tasta. Optužen je da je sa tastom je to radio preko udruženja građana “Fond za unapređenje resursa građana”, a sa taštom preko “PPT Holdinga – Trstenik” gde je ona bila izvršni direktor. Samo tokom dve godine Aleksićeve vlasti potpisano je 5 ugovora sa taštom i tastom, ukupne vrednosti 24 miliona. Bio je član G17, URS, a svoju stranku NPS je preprodao Jeremiću. I on je izgleda dodelio finansijsku pomoć svojoj porodici sa decom, tešku 24 miliona. Danas je potpredsednik Jeremićeve stranke.

Vuk Jeremić, poznatiji kao Jeremija Vuk Branković, je otac lažne države Kosovo. Setimo se katastrofalnih rezultata bivšeg ministra Jeremića. On je najzaslužniji za proglašenje lažne države Kosovo, više i od Tadića i Borka Stefanovića. Albanci sa Kosova slave ovaj trio. Nezavisnost Kosova priznala je 91 država za mandata Vuka Jeremića. Jeremić je pregovore o KiM preneo iz nadležne UN, u nenadležnu EU. Jeremić je pred Skupštinom UN, uništio suverenitet Srbije, štetočinskim zahtevom Međunarodnom sudu pravde, o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Jeremić je na svoja luksuzna ministarska putovanja potrošio više od 3,6 miliona evra. Sebi je dodelio 55.000 evra dnevnica, čime je duplirao iznos svoje petogodišnje plate. Državni revizori su 2011. utvrdili nezakonito poslovanje Jeremićevog ministarstva pri kupovini deviza preko menjačnice “Trange-frange“ i pri plaćanju “Aeroklubu”, u ukupnom iznosu od oko 360.000 evra. Štetnim ugovorom koji je 2012. godine, potpisao sa "Energoprojektom", država je, sumnja se, oštećena za više od 5,2 miliona evra. Jeremić je povezan, sa domaćim i međunarodnim kriminalcima. Bivši ministar unutrašnjih poslova Hong Konga, i finasijer Jeremijine NVO, Patrik Ho je 2019. godine, pravosnažno osuđen u SAD, na 3 godine zatvora. Patrik Ho je Jeremiji i njegovoj NVO CIRSD „donirao“ 5,3 miliona dolara! Pored Hoa hapšeni su i Jeremićevi donatori kriminalci, megatajkun Ji Đianming (šef Patrika Hoa), Šeik Tidian Gađio, bivši šef diplomatije Senegala i meksički biznismen Emilijo Lozoja. Ho i Gađio su bili članovi Upravnog odbora Jeremićeve NVO. Sva četvorica kriminalaca su do 2017. Jeremiću donirali 7,5 mil dolara. O imovini Vuka Jeremića i njegove porodice medijska mreža „Antidot“ je 2017., između ostalog, objavila podatke koji kažu da Jeremić i porodica imaju carstvo nekretnina od 1.100 kvadrata i najmanje 11 hektara zemljišta. U međuvremenu od 2017. do danas, Jeremić je pazario ogroman stan u centru Njujorka! Vuk Jeremić je izgleda od 2007. do 2017., dodelio finasijsku pomoć svojoj porodici sa detetom, od oko 10 miliona dolara.

Jeremić je više puta uhvaćen da govori neistinu u medijima. Prošle godine je odgovarajući na pitanje o poreklu svog bogatstva, obmanuo javnost izjavom da je zaposlen kao član borda jedne međunarodne kompanije, što je ova kompanija demantovala. Jeremić je 2. januara 2019., slagao da Putin prezire Vučića. Četiri dana kasnije Putin je odlikovao Vučića jednim od najviših ruskih ordena. Jeremić je 17.03.2019., slagao da Vučić pada do Uskrsa 2019.! Prošle su 2 godine, a Vučić ne da nije pao, već je ojačao, a SNS skočio sa 50 na 60%. I ovih dana je lagao psiho Jeremić. Iz snimka koji su Jeremićevi ljudi snimili u haustoru Predsedništva, se jasno vidi da je ono što je Jeremić pričao 25.06., ispred Predsedništva, čista laž. Na Jeremićevom snimku se vide petorica besposličara-Jeremić, Aleksić, Gajić, Novaković, i peti koji snima, koji vređaju predsednika Republike. Jeremić je predsedniku Vučiću rekao „Lopove, izdajniče, kukavice“. Iz snimka se vidi da predsednik mirno govori, da ne viče, da ne psuje, ne preti. Predsednik Srbije je pokazao da se nikoga ne plaši, čak ni petorice kabadahija. Pokazao je koliko su kukavičke i prazne njihove pretnje revanšizmom, osvetom, promenom vlasti u krvi, vešanjem, silovanjem. Najveća opasnost je pretila zgradi Predsedništva pljačjke, jer se u zgradi nalaze vredne umetnine, a ova četvorica su poznati pljačkaši. Predsednik Vučić ih je dočekao, on sam, a njih petorica. Predsednik je malo zavrnuo rukave, a oni počeli da cvile, da kevću, podvili repove, pa štuknuše, nestadoše u obliku lastinog repa. Predsednik ostade u čudu, gde se denuše, htede da im da vode, elektrolite i sredstva za smirenje, a oni utekoše. Skiknuli od vrućine, nisu pili lekove, ni tečnost, osim rakijica koje su popili… Eeee…zar ne znaju da ne ide rakija na 40 stepeni napolju. Dehidrirali načisto.

Posle, napolju, oneredili se, obeznanili, unezverili, promucali… Kuku! Da su pokušali upad kod Bajdena, Merkelove ili Borisa Džonsona, bili bi oboreni na pod, vezani, i prebijeni bez milosti ako bi se opirali, i procesuirani. Predsednik Vučić i naši nadležni organi su blagi i tolerantni. Predsednik Vučić je pokazao da su njegova vrata otvorena svima, da je pomirljiv, tolerantan, ali da se ne plaši primitivaca i nasilnika poput ove petorice. Da je sve ovo što kažem tačno ustanovila je novinarka Minja Miletić na TV N1 kada je uhvatila Jeremića u laži, i postavila mu niz neugodnih pitanja, koja su razobličila i razmontirala Jeremića. Na kraju novinarka Miletić je pitala Jeremića da li zaista misli da će takvom ekstremnom retorikom doći na vlast? Jeremić je odgovorio: „Pa vi ako vam se to ne sviđa, nemojte da glasate za nas“. Zbog čega je Jeremić upao u Predsedništvo? Očajan je zbog svog rejtinga. A to je i priznao na TV N1, kada je rekao da je to učinio da skrene pažnju na sebe. Jeremićeva stranka ima rejting od 1,2 odsto podrške građana, po novom istraživanju IPSOS, što je na nivou statističke greške.

O plemenitosti predsednika Vučića svedoči i priznanje za najplemenitiji podvig koje mu je danas dodeljeno u Skupštini Beograda, zbog toga što je predsednik doneo odluku o doniranju 230.000 vakcina, državama u okruženju, Češkoj, i stranim građanima koji su vakcinisani u Srbiji. Ovo nije uradio niko u svetu. Tek sada države donose odluke o doniranju vakcina i idu putem koji je utro predsednik Vučić. Postoji vic o Jeremiću. Sedi Jeremić u fontani na Andrićevom vencu i pere noge. Priđe mu portir i pita ga šta to radi. Jeremić kaže – došao sam da bijem Vučića. Posle nekog vremena priđe mu policajac i pita ga šta to radi. Jeremić kaže – došao sam da bijem Vučića. Posle nekog vremena priđe mu Vučić i pita ga šta to radi. Jeremić pokunjeno kaže – ladim noge i jedem ono što se ne jede! Veliki Dušan Radović je rekao, i kao da je mislio baš na ljude poput Jeremića: „Za izdajice,tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje-vukovac. Po imenu onog Vuka, koji je, prema narodnoj pesmi, izdao na Kosovu“!  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesna3112

pre 2 godine

Niko nema prava nikome da preti i da ga omalovazava

Vesna3112

pre 2 godine

Svi koji narusavaju mir u nasoj zemlji treba pohapsiti

Andjela

pre 2 godine

Jeremic i njegova druzina samo prete, lazu i obmanjuju narod.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija