• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2021

14:31

NIKAD VIŠE NIKO NE SME DA NAPADA SRBE! Petar Petković u poseti Ranku Baciću

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Politika

NIKAD VIŠE NIKO NE SME DA NAPADA SRBE! Petar Petković u poseti Ranku Baciću

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obišao je danas u Velikoj Plani Ranka Bacića koji je 12. jula mučki pretučen u selu Dolac kod Kline i preneo mu podršku države Srbije, ali i poruku da pod hitno moraju da prestanu napadi na Srbe

Bacića je grupa Albanaca napala dok se vraćao s porodičnog imanja i nanela mu teške telesne povrede.

- Ranko je nekoliko dana proveo u bolnici u Peći gde je dobio otpusnu listu i recepte za lekove na albanskom. To je još jedan pokazatelj pune diskriminacije prištinskih vlasti prema Srbima na Kosovu i Metojiji. Mi smo organizovali da Ranka pregledaju naši lekari jer je reč o ozniljnim povredama i čoveku koji ima dva polomljena rebra i on će biti smešten u bolnicu u Smederevu. Ja ne znam šta je u dušama tih albanskih terorista koji su prišli i jednom ovakvom čoveku, koji je došao da obiđe svoje imanje, da ga prebiju i da na kraju završi u bolnici. Šta im smeta Ranko? Možda zato što je Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu onako kako bi oni to želeli? Nego želi da obilazi svoju imovinu i da se vrati u svoju Klinu. Ali kako da se vrate i on i drugi interno raseljeni kada vide šta se dešava i sa Dragicom Gašić  i sa Rankom? - istakao je Petković.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je Ranku preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i istakao da će njegov i slučaj bezbednosti Srba biti tema i dijaloga u Briselu.

- Ovo šta se Ranku dogodilo, neka je na sramotu svih onih u Prištini koji svakog dana napadaju Srbe. On je slika da li je u pravu, a naravno da nije, Aljbin Kurti koji kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru Kosova i Metohije. Kako nema?  Šta je sa Nikolom Perićem, šta sa Dragicom Gašić, šta sa Rankom? To mora da prestane. I pitanje Ranka i drugih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu - poručio je Petković.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ranko će nakon hospotslizacije moći da nastavi oporavak u hotelu "Fontana" u Vrnjačkoj Banji. On je zahvalio državi Srbiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću na pomoći i podršci i poželeo mu da nastavi da se bori za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 2 godine

NIKAD VIŠE NIKO NE SME DA NAPADA SRBE! A ni manje.

EUđipsi

pre 2 godine

Da vam jbm to "nikada više!" Brejnvošeri jedni!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17