• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2021

10:41

ZA NAS JE OVO POČETAK NOVE ERE! Vučić da predstavnicima kompanije "UGT Renewables LLC" - POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI!

printscreen

Politika

ZA NAS JE OVO POČETAK NOVE ERE! Vučić da predstavnicima kompanije "UGT Renewables LLC" - POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa čelnicima američke kompanije UGT Renewables LLC koja se bavi obnovljivim izvorima energije, nakon čega je potpisan Sporazum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike

- Za nas je ovo početak jedne nove ere, za nas je ovo važan iskorak u budućnost. Memorandum o razumevanju je važan za ekonosmki razvoj zemlje. Mi bi imali izgrađene slorane panele koji bi proizvodili oko 3 posto električne energije, obnovljive energije značajno više, a time bi smanjili broj štetnih gasova, odnosno ugljendioksida - rekao je Vučić nakon potpisivanje Sporazuma.

- Industrija nam je sve jača, a potrebe građana su sve veće. I leti se troši struja, kao zimi, što to nije bio slučaj ranije. Nama je potrebno više struje i kao sunce, nadam se da nikome neće da smeta sunce, a očekujem da se pojave takvi stručnjaci. Možemo na ovaj vid energije da računamo - rekao je Vučić.

Ono što je nama važno, istakao je predsednik, jeste da vadzuh ostaje čistiji i time ulažemo u bolji standard i kvalitet života. Mi nećemo zavisiti od drugih, na ovu energiju nećemo morati da plaćamo karbon takse koje je Evropska unija već najavila da će morati da se plaća.

- Verujemo, da ćemo sve finasnijske uslove dogovoriti u roku. Veoma je važno, jer Srbija ovakvim reformisanjem svog energetskog sektora i sektora svojih javnih preduzeća. Ovaj projekat je veoma važan i za dalje privlačenje investitora u našu zemlju - naveo je Vučić.

Što se tiče karbon taksi, objasnio je Vučić, oni su to odložili, mislim da znam razloge što je odloženo, ali što bih se ja svađao sa svima.

- Suština je u tome da bi mi imali probleme, ali bi od nas imali veću štetu Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Crna Gora bi imala najveću štetu. Naše je da u međuvremenu menjamo stvari i videćemo kako će to da se razvija. Moramo da pronalazimo rešenje kroz solarne panele i terkom kapacitete. Hoćemo da imamo struju. Vi u pola zemlja okruženja imate da ne znaju šta će sa strujom, pogledajte kakve probleme drugi imaju sa strujom. Gde to mi sebi da dozvolimo? Zato ćemo mi da gledamo da povećavamo naše kapacitete - rekao je Vučić.

Sporazum su potpisali potpredsenica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i finansijski direktor u kompaniji UGT Renewables LLC Piter Gudal.

Potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD Entoni Gofri.

Predsetavnici UGT Renewables predvođeni osnivačem i predsedikom Robertom Bermanom krajem marta su ministraki Mihajlović predstavili su neke od svojih značajnijih ulaganja u svetu i izneli predloge mogućih projekata postrojenja za proizvodnju solarne energije u Srbiji.

Ministarka Mihajlović je tada najavila skoro donošnje Zakona o obnovljivim izvorima energije kao pravnog okvira za ostvarivanje takvih projekata, koji je u međuvremenu donet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duki

pre 2 godine

Čekamo rezultate sastanka i da ce sve proci kako treba!

Vladimir

pre 2 godine

Svako novo ulaganje vodi ka postizanju boljih ekonomskih rezultata.

Emilija

pre 2 godine

То ће бити јако добар састанак и склопљен нови уговор.

Milaa

pre 2 godine

Srbija je postala stabilna i jaka zemlja i kao takva je privlacna za strane investitore i sve zahvaljujuci odgovornoj politici Vucica.

Milaan

pre 2 godine

Država ulaže napor kako bi ekonomija bila na svom vrhuncu, radom i trudom ćemo to i postići

Milaana

pre 2 godine

Verujem da će EU odložiti uvođenje karbon takse, jer je svetska ekonomija pogođena pandemijom.

Simona

pre 2 godine

Velika nam je cast sto imamo priliku da saradujemo sa tako velikom kompanijom u oblasti energetike.

Nevena

pre 2 godine

Izuzetna nam je cast sto imamo priliku da saradjujemo sa tako vaznom kompanijom i sto se borimo za zastitu zivotne sredine i energetskim resursima.

Nena

pre 2 godine

Sklapanje sporazuma sa americkim kompanijama o saradnji na razvoju solarne energetike je sjajna vest za Srbiju,takodje, velika usteda i čist vazduh su od velikog znacaja za gradjane.Prouzvodnja 3posto struje ce mnogo značiti, nije mala stvar. Ovo je veliko ulaganje u Srbiju I trebamo ga podrzati!i da,neće nam smetati Sunce,neka ga ima sto vise!

drasko

pre 2 godine

Ceo svet je prepoznao potencijal i napredak Srbije na svim poljima

Jelena

pre 2 godine

Nadajmo se najboljem, Srbija je otvorena za svaku vrstu saradnje, posebno ako će to doneti napredak

mirko

pre 2 godine

Ko se razume u ovo zna koliko je ovo velika stvar. Bravo za predsednika!!! Ovo je tek početak.

Ksenci

pre 2 godine

Samo da opozicija nema bas puno specijalnih zelja

Ksenci

pre 2 godine

Vlast je spremna da razgovara sa drugim strankama kako bi se poboljšali izborni uslovi.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države.

Vojkan

pre 2 godine

Radujemo se saradnji sa tako velikom kompanijom.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59