• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2021

11:45

RAZOČARALI STE SRBIJU I SRPSKI NAROD PRIZNANJEM TZV. KOSOVA! Vučić razgovarao sa izraelskim predsednikom!

Politika

RAZOČARALI STE SRBIJU I SRPSKI NAROD PRIZNANJEM TZV. KOSOVA! Vučić razgovarao sa izraelskim predsednikom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski predsednik Isak Hercog danas su se u telefonskom razgovoru saglasili da bi u razvoju srpsko-izraelskih odnosa trebalo imati u vidu istorijsku bliskost srpskog i jevrejskog naroda, obeleženu zajedničkim stradanjem tokom Drugog svetskog rata

Predsednik Vučić je naglasio da je priznanje tzv. Kosova od strane Države Izrael bilo razočaranje za Srbiju i njene građane, ali istovremeno izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Države Izrael, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose, saopštila je pres služba predsednika.

"Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja", rekao je Vučić i dodao da će i današnji razgovor sa predsednikom Hercogom doprineti boljem razumevanju među dvema zemljama", saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Dvojica državnika su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da ona beleži stalan uspon usled povećanih izraelskih investicija.

Izrael je jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, a najvažnije investicije su u oblasti transporta i izgradnji nekretnina. Dvojica predsednika su konstatovali da postoji dodatni prostor za proširenje saradnje, što uključuje i povećanje trgovinske razmene, pri čemu bi otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Izraelu dalo dodatni impuls ostvarenju tog cilja.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesna3112

pre 2 godine

Nadam se da ce se Izrael dozvati pameti i promeniti mišljenje

Vesna3112

pre 2 godine

Mislim da je ovo sokantno i da Izrael nije samostalno doneo ovu odluku

Pufkica0707

pre 2 godine

Sigurna sam da Izrael nije sam doneo ovakvu odluki verovatno je na inicijativu nekog to uradio

Biljana

pre 2 godine

Predsednik Vučić iskren kao i uvek,stavio do znanja Hercogu da zbog budućnosti, ekonomske saradnje i napretka moramo sa svim državama pa i sa Izraelom da održavamo bilateralne odnose ali da njihovo priznanje Kosova nije čin prijateljstva i poštovanja prema Srbiji

Mira

pre 2 godine

Važno da da mi idemo napred a ovakvih oduka će biti uvek.

miki

pre 2 godine

Razočarani smo odlukom Izraela o priznanju Kosova i Metohije

miki

pre 2 godine

Verujemo da ćemo češćim kontaktom ostvariti bolje odnose

tihomir_miric

pre 2 godine

Izrael nas je na neki nacin izdao sto se tice Kosova ali ne mozemo zanemariti stalan uspon koji se desava kada je u pitanju ekonomska saradnja!

Mila

pre 2 godine

Svi mogu da priznaju Kosovo koje je nepostojeća država. Mi se nikada nećemo odreći onog što pripada nama, tamo je naša istorija

Sofija

pre 2 godine

Надамо се да ће Изрела променити мишљење .

Orlic

pre 2 godine

Prodali su se. Srbiju su izneverili. Veliko razocaranje.

Jasna

pre 2 godine

Daj Bože, ali teško... Ne sme Izrael.... Zna se i zašto.

Jasmina

pre 2 godine

Velika je stvar ovo što naš predsednik sa diplomatskim delegacijom pokušava, ali na žalost mislim da nema Izrael nikakav uticaj na to. Drugi neko se pita.

Rade

pre 2 godine

Nije dobar potez Izraela priznavanje tvorevine pod imenom kosovo ali bez obzira na sve moramo saradjivati.

Ivana

pre 2 godine

Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Hvala našem predsedniku Vučiću koji teži ekonomskom napretku i razvoju naše države i koji zaista teži sa svima da pregovara i razgovara. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Gert

pre 2 godine

Valjda se i dogovore. Ali ko ne ume da kaze hvala za sve sto je srpski narod ucinio za vreme rata za Jevreje, bas i ne znam sta tu ocekivati.

Tanja

pre 2 godine

Izneverena su nam ocekivanja, nismo ocekivali priznanje, Izrael je pokazao svoje pravo lice

Saska

pre 2 godine

Prosli smo kroz iste patnje, ali umesto da nas razumeju i podrze, oni su nas izdali

Petar

pre 2 godine

Tako je. Srbija ce se uvek boriti za najbolje za sve i za mir, sto je najvaznije.

zemun

pre 2 godine

koliko smo cinili za njih nikad nisu rekli hvala.

Rade

pre 2 godine

Ovo je zaista ogromno razočarenje za Srbiju ali Vučić je i ovde pokazo političku zrelost i želju za saradnjom

Siniša

pre 2 godine

Vučić se pokazao kao zreo političar koji radi u korist države

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17