• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2021

19:40

NEBOJŠA BAKAREC: Ovako su Đilas i Marinika hvalili Vučića!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Ovako su Đilas i Marinika hvalili Vučića!

Podeli vest

Đilas i Marinika stvaraju utisak da su oduvek bili arhineprijatelji predsednika Vučića. Oni se uzdaju u kratko pamćenje, i vrlo vešto kriju činjenice da su oboje do pre koju godinu, podržavali Vučića. Podržavali su ga i hvalili tokom niza godina, i to od 2013. do 2016. godine. I to nije problem.

Problem je što to kriju, pre svega od svojih članova, simpatizera i birača. Predsednik Vučić je oduvek bio vrlo pomirljiv prema njima, kao što to i dolikuje državniku. Marinika je 2016. bila poslanica i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije, i na tu funkciju je postavljena voljom većine – čitaj SNS i predsednika Vučića. Dragan Đilas je voljom SNS i predsednika Vučića, posle 2013. pa do kraja mandata 2016., ostao predsednik Košarkaškog saveza Srbije. U tom periodu Đilas i Marinika su hvalili i podržavali predsednika Vučića, njegovu Vladu i SNS. Mašala! Mislim da će Đilas i Marinika u zemlju da propadnu posle ovog mog teksta. Kada pročitate ovaj tekst ostaćete zapanjeni bezgraničnim licemerjem, nedoslednošću i dvoličnošću Dragana Đilasa i Marinike Ciobanu Zhivcu Tepić. Možda ćete se grohotom smejati tajkunu i njegovoj službenici?

Pođimo od Marinike iz 2016. godine, Marinike simpatizerke Vučićeve vlade. Gospođa Marinika Tepić je u Skupštini Srbije, početkom 2016. godine, hvalila evropski put Vlade Aleksandra Vučića. Već rekoh, gospođa Tepić je tada bila predsednik Odbora za evropske integracije. Tada je, između ostalog, rekla, sve hvaleći Vučića, Vladu i SNS (većinu): „Drago mi je da je velika i dominantna većina pripadnika, kako opozicije, tako i pozicije, neupitno opredeljenja za aktivnosti i promene koje su vezane za evrointegracijski proces Republike Srbije i da u tom smislu i na nivou našeg Odbora za evropske integracije imamo zaista jednu snažnu i volju i raspoloženje, a nadam se u saradnji sa strukom i znanje da spremno uđemo u dalji proces. Ako budu otvorena i odmah zatvorena poglavlja 25 i 26 (što se kasnije i dogodilo – op.aut.) - to je dokaz legitimiteta NAŠE politike pridruživanja EU“. Marinika Tepić je tada naglašeno pohvalila to što je tadašnja Vučićeva Vlada izabrana sa prvom tačkom prioriteta - pridruživanje EU, a pohvalila je i ekspoze tadašnjeg mandatara Aleksandra Vučića. Kao što vidite Marinika Tepić je tada, pre samo 5 godina govorila o „legitimitetu NAŠE politike“, što znači da je Vučićevu politiku doživljavala kao svoju. Neka to sada Marinika objasni svojim simpatizerima. Vučićeva politika je ostala ista. Promenila se Marinikina i Đilasova politika. Đilas je samo u ovoj godini više puta oštro napadao politiku EU i SAD, i njihovu podršku predsedniku Vučiću. Bilo bi zanimljivo čuti šta Đilas i Marinika imaju da kažu na ovu temu. Naravno, oni će mudro ćutati – jer šta da kažu – da priznaju da su do 2016. podržavali Vučića? Jednostavno rečeno, ovo što danas rade Đilas i Marinika, u odnosu na Vučića je besmisleno, licemerno, neiskreno, nedosledno i dvolično. Danas Vučića dehumanizuju i satanizuju, proglašavaju ga za đavola i fašistu, a pre samo 5 godina su ga hvalili i podržavali!

Dođosmo sada i do Đilasa, Đilasa simpatizera Aleksandra Vučića, od 2013. do 2016. godine. Prvi put je Đilas hvalio Vučića 2013. godine, hvalio ga je u nadi da će ostati gradonačelnik. Svi mediji su 06.01.2013. godine, izvestili da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na KZŠ ocenio je da su energija Aleksandra Vučića, kao i PUPSa, sa njihovom politikom zaštite penzionera, jedina vidljivi rezultati rada tadašnje vlade. „Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera", rekao je Đilas za „Blic“. Naslovi u „Blicu“ i drugim medijima su bili: „Đilas: Vučić i PUPS jedino dobro u Vladi“.

Foto: printscreen

Kao što vidite Đilas je u avgustu 2013. godine, jasno podržavao Vučića, i hvalio njegovu energiju, borbu protiv korupcije i socijalnu politiku, a sve to danas tako zdušno demonizuje. Zbog čega je Đilas tada podržavao Vučića i hvalio njegovu energiju, a zbog čega Đilas danas satanizuje Vučića i kudi njegovu energiju, borbu protiv korupcije i socijalnu politiku, kada je danas Vučićeva energija mnogo veća nego 2013. godine, i kada su borba protiv korupcije i socijalna politika još bolji nego 2013 ? Nema odgovora!

Svi mediji su 02.08.2013. godine, izvestili da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na KZŠ izjavio da je sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem postigao konsenzus o značaju projekta "Beograd na vodi", koji bi uz metro mogao da promeni sliku Beograda. Đilas je Tanjugu rekao da je sa Vučićem već razgovarao na tu temu i ukazao da se o tome priča desetinama godina, a da su gradske vlasti već počele da se bave njime. „Verujem da uz saradnju republičke vlade i gradskih vlasti na projektu metroa i ovom projektu možemo da uradimo ono što je zaista dobro za sve Beograđane. Kao što smo postigli taj konsenzus po pitanju Kosova, briselskog sporazuma, očekujem da ga postignemo i po pitanju načina izlaska Srba na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, ali i na nekim drugim temama, kao što je projekat Beograd na vodi, koje su, po mom mišljenju, mnogo iznad partijskih priča", istakao je Đilas. Đilas je tada rekao da je uveren da treba da se rešava deo po deo tog problema, da se ceo projekat podeli u faze, rešava infrastruktura, traže investitori koji traže svoje projekte...

Treći put je Đilas hvalio Vučića u januaru 2015. godine. Tada, 12.01.2015. Košarkaški savez Srbije (KSS) upriličio svečanost u Kući košarke. Tada je Dragan Đilas, Aleksandru Vučiću, uručio originalnu srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva u Španiji, u znak zahvalnosti za pomoć države na putu do svetskog srebra. Medalju je, u Vučićevo ime, primio ministar Vanja Udovičić. Predsednik KSS, Dragan Đilas se posebno zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću.

Foto: printscreen

Četvrti put je Đilas hvalio Vučića u julu 2015. godine. Đilas je dao intervju listu „Alo“ 05.07.2015., u kome hvali Vučića. Tada je Đilas rekao:„Posle košarke se ne vraćam u politiku! Politika me ne zanima (…) Tek posle košarke mi ne pada na pamet da se vraćam u tu arenu. Neću da dozvolim da me politika pojede i da zbog toga trpe moji najbliži. Moji planovi su, osim za sport, vezani još samo za poljoprivredu“. O Vučiću je Đilas tada rekao:“U korektnim smo odnosima, čujemo se često (…)“. Na pitanje:“Da li je Vučić trenutno naš najbolji politički igrač?“, Đilas je odgovorio: “Što se tiče talenta za bavljenje politikom i posvećenosti tom poslu, apsolutno. Zar je problem reći ono što svi vide? Ima jaku energiju, ulaže ogroman trud“. Na pitanje novinara lista „Alo“-„Da li biste sa njim danas poslovno sarađivali?“, Đilas je odgovorio: „Kako? U čemu? Razgovaram sa njim kao i što sam razgovarao kada sam bio gradonačelnik, a on lider opozicije. Treba li da budemo smrtni neprijatelji zato što smo nekada bili politički neistomišljenici!? Ne vidim razlog za to“.

Foto: printscreen

 

Kao što vidite Đilas je u julu 2015. godine, jasno podržavao Vučića, i hvalio ga kao našeg najboljeg političkog igrača, koji ima jaku energiju, koji ulaže ogroman trud. Zbog čega je Đilas tada podržavao i hvalio Vučića, a zbog čega Đilas danas dehumanizuje Vučića? I zbog čega Đilas danas Vučića proglašava za smrtnog neprijatelja, dok je 2015. godine, govorio da ne treba da budu smrtni neprijatelji? Nema odgovora!

Peti put je Đilas hvalio Vučića 20.01.2016. godine. Vučićeva Vlada je tada za kvalifikacioni turnir u Beogradu za Olimpijske igre, izdvojila 2,5 miliona evra. Tada je Đilas na KZŠ, Košarkaškog zaveza Srbije, rekao: „Hvala Vučiću na svemu. Posebnu zahvalnost za dobijanje organizacije turnira dugujemo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Hvala premijeru Vučiću na svemu. Posle osvajanja četvrtog mesta, kada smo otišli kod njega na prijem, pitao je kako možemo u Riju, mi smo mu rekli za kvalifikacije i da to košta dva miliona evra. On je rekao: Uradite to“.

Potom se tajkun Dragan Đilas, krajem 2017. godine, vratio u politiku. Samo dve godine ranije Đilas je rekao da se nikada neće vratiti u politiku zbog toga što neće da dozvoli da ga politika pojede i da zbog toga trpe njegovi najbliži. Kao što vidimo, Đilas je ipak dozvolio da ga njegova politika zla, pojede, i još gore, Đilas je pokazao da mu je politika važnija od dobrobiti njegovih bližnjih. „Ima ljudi koji svesno prelaze preko svoje savesti” rekao je Dostojevski. To za Đilasa i Mariniku ne važi. Oni savesti nemaju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 2 godine

Ma vole oni Vucica, samo se prave. Pa ovo je dokaz.

Jale

pre 2 godine

Marinika Čobanu Tepić. Ona je žena koja za sebe smatra da je naj naj... Ima ogroman ego i na sve je spremna, ali bukvalno na sve da bi bila u centru pažnje. Juče jedno, danas drugo, sutra treće...

Kiki

pre 2 godine

... a onda je krenula romansa sa tajkunom Đilasom i ode mast u propast. Postala ista kao on, ista škola... Klevete,uvrede, cirkuske predstave.... Sou sa njima. Nego, hoće li opozicija na izbore, zna li se šta?!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17