• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2021

21:38

DA LI JE MOGUĆE DA SMO TOLIKO BOLESNI POSTALI SVI?! Vučić u Ćirilici o prebijanju Gage Antonijevića: Država ne sme da žmuri na nasilje!

printscreen

Politika

DA LI JE MOGUĆE DA SMO TOLIKO BOLESNI POSTALI SVI?! Vučić u Ćirilici o prebijanju Gage Antonijevića: Država ne sme da žmuri na nasilje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije Ćirilica autora i voditelja Milomira Marića

Vučić komentariše aktuelne teme. Prva od njih je svakako prebijanje reditelja Predraga Gage Antonijevića od strane Dragana Bjelogrlića.

- Lažna elita i ovi koji su iznad nas, primitivnih glupana koji ne idu na odmore, ovi koji imaju prava da tuku ljude i da u tome uživaju smatraju da su bogom dani. A kada ih pitate da li su platili porez, muk. Pre više od godinu dana krenule su demonstracije, tada je napadnut Borko Stefanović u kojem je policija uhapsila počinioce, to je bio napad mnogo slabiji nego ovaj danas. Govoreći o Antonijeviću i Bjelogrliću izvlači se zaključak da je dozvoljeno tući koga god oni misle da treba. Dakle, suština je da oni čak ni ne ćute nepristrasno. Oni sladostrasno reaguju na prebijanje čoveka. Večeras sam čuo jednu rečenicu Gage Antonijevića, "Šta sam zgrešio, šta sam skrivio Srbiji"? Očigledno je problem kod njega što je rekao hvala državi koja je u najvećem delu platila za film "Dara iz Jasenovca" i za film "Zaspanka za vojnika". Gaga Antonijević je presekao jedan Gordijev čvor dodvoravanja svima u regionu, nemešanje o tragediji koju je Srbija proživela. Decenijama postoji ideja da se napravi neki film, neka predstava... Ja nemam problem sa tim, sa ljudima kojima smetaju oni koji se bore za Srbiju i srpski narod. Gaga je došao iz Amerike, iz Los Anđelesa, boga pitaj odakle i rekao da je spreman da uradi nešto o Jasenovcu. On danas oseća toliku mržnju, a ništa nije uradio. Bio je u nemogućoj poziciji, samo perifernim vidom je mogao da vidi, nije mogao da se brani. Naša poruka kao države je, kao što nismo dozvolili u slučaju gospodina Stefanovića, koji je udaren dva puta, ovoga puta kada je neko udaren deset ili 12 puta, država ne sme da žmuri na nasilje. Nasilju se mora stati u kraj. Nasilnicima se mora stati u kraj. Razmislite samo u političkom smislu, da je 20 metara iza ugla išao Gaga Antonijević, da je on udario Bjelogrlića, šta bi uradili mediji? Da li bi to nazvali kafanskom tučom kao što to danas nazivaju Đilasovi i Šolakovi mediji ili drugačije. Da li je moguće da smo toliko bolesni postali svi i da gledamo u ovakvom slučaju političku stranu, iako Gaga Antonijević nema veze sa politikom, a Bjelogrlića neću da komentarišem. Nadležni organi treba da rade svoj posao - rekao je Vučić.

O Tviteru i etiketiranju medija u Srbiji

Vučić je podsetio kako su svi skočili, pogotovo strane ambasade, zbog navodnog etiketiranja NVO kada je država htela da vidi ko finansira NVO, ali kada Tviter etiketira, onda nema takvih reakcija.

- Onda vidite ko je pravi cenzor. Oni prave pravu cenzuru. Oni su etiketirali ljude, etiketirali redakcije. Ovakve cenzure nikad nije bilo. Kada pretuku Gagu Antonijevića, neki izjavljuju "Ruka ti se pozlatila", a da je rekao u obrnutom slučaju, bio bi linčovan. Naša poruka kao ozbiljne i odgovorne države je da niko ne sme nikome da preti - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da Tviter nije etiketirao kriminalne, lopovske i tajkunske medije, već one koji čak nisu ni finansirani od strane Vlade Srbije.

Vučić kaže da Tviter time smanjuje i vidljivost tih medija.

Srbiju niko pokoriti ne može

- Srbija ne sluša ničije diktature. Kažu nismo odmah reagovali na dešavanja u Avganistanu, mi ne reagujemo kad to neko kaže. Mi nismo godinama obeležavali "Oluju" da se Josipović ne bi naljutio. To imate i u beleškama našim. Nismo smeli da napravimo film o Jasenovcu. Napali su me zbog spomenika Stefanu Nemanji. Napadaju me u Hrvatskoj kako sam sinu dao ime. Mislite da to ne znam. Napadaju me i zbog toga što ću da napravim spomenik Aleksandru Obrenoviću. Pa da nije bilo njega, ne bismo imali Hilandar - kaže predsednik.

O odnosima sa BiH

- Oni nama danas ne isporučuju Nasera Orića, a mi ćutimo jer želimo dobre odnose sa Bošnjacima. Mi kažemo, u redu, jednog dana ćete razgovarati. Da mi razumemo kolika je njihova bol zbog Srebrenice, a da mi razumemo kolika je naša bol. Da vi razumete da kad oni traže Duška Kornjaču, da znate da oni na to nemaju formalno pravno pravo. Oni koriste N1, televiziju, da traže tim putem. A što oni ne postave pitanje "A što vi nama ne date Nasera Orića?" Televizija to traži. Oni koji su dali državljanstvo ovom čoveku, traže da istog tog čoveka uhapsimo. Ja sam rekao da ne želim da učestvujem u bilo kojoj hajci, posebno ne na naše ljude, jer mi ne tražimo izručenje njihovih. Oni kažu da u Jajincima postoje neki zločinci, a Jajinci su neki divni ljudi, divno mesto, gde je moj otac napravio kuću... Ja razumem da poklič "Nož, žica, Srebrenica" nije u redu, kao što ne razumem slogan "Žuta kuća" jer to znači "Mi bismo vama da vadimo organe". Hajde da dođemo dotle da ovo jedni drugima priznamo. Hajde da priznamo to, pa da jednog dana nemamo carine jedni sa drugima. 

Napredak Srbije

Govoreći o razvoju ekonomije, Vučić kaže da zna da je prosečna plata pre 7 godina 329 evra.

On kaže da će "Beograd na vodi" biti pravo čudo.

- Ja znam kakve smo stvari nasledili. Kuda god da idem, idemo novim putevima. Biće završena i spolja kula Beograd. Pored Dubaija biće najlepše osvetljen grad na svetu. Zadovoljan sam onime što ostavljam iza sebe - rekao je predsednik.

Vučić je podsetio i na sportske uspehe na Olimpijskim igrama, a država je pomogla ulaganjima.

- Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo, sportskih objekata završavamo osam. Gradimo odbojkaški centar, radimo nove bazene, stadione svuda, to je samo sportski deo. U kulturi su sve muzeje koje su nam zatvorili otvorili, renoviraćemo pozorišta. Bolnice, vakcine i lekove imamo više nego ikada - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i uspehe u pogledu posedovanja vakcina i lekova, puteva i pruga...

- Za samo šest meseci imaćemo najsavremenije vozove, moći ćete da idete za pola sata do Novog Sada. Imaćete stjuardese, da popijete kafu - rekao je Vučić, i dodao da u ovom trenutku radimo sedam novih auto-puteva.

- Uveliko se radi most na Savi. Radimo Fruškogorski koridor Novi Sad-Ruma, ali i auto-put Ruma-Šabac. Pre kraja godine krećemo u izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin. Radimo komplikovanu obilaznicu oko Beograda, 26km. Biće završena za godinu dana. Radimo Moravski koridor, pogledajte ljudi, to je sve od Čačka, preko Kraljeva, Trstenika, Kruševca, do Ćićevca i Pojata. To je 107 kilometara, i prva deonica će biti gotova u roku od pet meseci. Danas je oboren rekord, 2159 radnika na Moravskom koridoru. Većim delom su naši, ali ima i Indijaca - rekao je predsednik.

Rade se i obilaznice oko Užica, Milanovca, Loznice... Kopamo tunel ispod Kadinjače.

Za mesec dana se radi auto-put Niš - Merdare.

 

O Mlađanu Đorđeviću

- Mlađan Đorđević je jedini lažni četnički vojvoda kojem smeta što je neko rođen u centralnoj Srbiji. Ja sam slučajno rođen u centru Beograda. Ali, šta bi falilo i da sam iz nekog Čipuljića ili Jajinaca? Pa ako sam ja potpisao za nezavisno Kosovo, zašto niste na ulicama? Kažu nestaće nam vode, o čemu ti to pričaš? Kada ste strpali tih 619 miliona evra, kojima se vi hvalite, to dakle nismo mi objavili, nego je Dragan Đilas prijavio za vreme vladavine toliko para. Zamislite da ja imam šest miliona evra - pitao je predsednik.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ena

pre 2 godine

Svako ko se ovako nedolično ponaša mora da odgovara za svoja dela.

Ceca

pre 2 godine

Pred zakonom svi moraju biti jednaki bez obzira ko su oni i šta su.

Vida

pre 2 godine

Nijedno nasilničko ponašanje nema opravdanje pa ni ovo, sve je moglo da se reši i na drugačiji način.

PITANJE

pre 2 godine

DA LI CE VUCIC -I VI- DA UDATE SVOJE CERKE ZA TALIBANE?ILI SINOVE. TALIBANI NE MARE.

Vladimir

pre 2 godine

Koga ti nazivas bolesnim .. pizda ti materina balava? Salji depese u London dok jos mozes .. neces dugo .. govno izdajnicko ..

Saradžogla

pre 2 godine

Бла,бла,бла ... Сеоска алапача му није равна! Ало,бре,Ти си Председник државе и твоје су теме на корист народа.Не може да заобиђе Ђилас па Ђилас!ПС.Ићи ћу од врата до врата ... Не дао бог да ти врата отвори моја Радојка.Десеторо те не би одбранило ...

Saradžogla

pre 2 godine

Бла,бла,бла ... Сеоска алапача му није равна! Ало,бре,Ти си Председник државе и твоје су теме на корист народа.Не може да заобиђе Ђилас па Ђилас!ПС.Ићи ћу од врата до врата ... Не дао бог да ти врата отвори моја Радојка.Десеторо те не би одбранило ...

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje, što gradite infrastrukturne projekte.

Milan

pre 2 godine

Poštovani preCedniče, nažalost pod tvojom vlašću posta narod takav.

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću koji želi da ekonomski ojačaju našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što činite da se Srbija gradi.

Iva

pre 2 godine

Nasilje Dragana Bjelogrlica je za svaku osudu i strasno je sto je takvim ponasanjem potvrdio svoju zavist i ljubomoru na uspehe Gage Antonijevica.

zzz

pre 2 godine

a da li je moguce da je ovo tema kojom se bavi predsednik jedne drzave?

Diksi

pre 2 godine

Nije smeo sebi da dozvoli ovakav skandal! Čovek koji je takav umetnik! Skroz se osramotio!

Cile

pre 2 godine

Sramota, da se jedna takva javna licnost, kao sto je Bjelogrlic ponasa i da tuce ljude na javnom mestu i to kako, s ledja bez ikakve najave.

Marko

pre 2 godine

Svakom će se isto suditi. Bili oni poznate ličnosti ili lica sa tv-a,svi su ljudi i imaju jednaka ljudska prva.

Vesna

pre 2 godine

Bravo predsedniče! Mora se znati da nasilje ne moze proci nekaznjeno u Srbiji. Zna se ko je Bjelogrlic, tu zaista nije potreban komentar a evo i sam se pokazao koliko je kulturan i kakva je "elita". Umisljeni, nadobudni nasilnik. Ovakvim ponasanjem umanjio je sve sto je kao glumac ostvario jer je mnogo los covek. A alkohol i PAS? I o tome se zna sve. I za njega i za drugaricu mu Katarinu R. koja ga je ohrabrivala i vikala da bi Gagu u.ila. Za mene su oboje brisani iz kulture jer za nasilnike nema mesta među umetnicima. Užas koliko se ljudi mogu nisko spustiti.

RadNS

pre 2 godine

Dezurna Alapaca se javlha da nam pojasni zasto trebamo da radimo 24h svih Sedam dana kao On I da verujemo u njega jer je on nas Bog predobni iscelitelj.. Objavite Komentar. Ne plasite se.

Čile kg

pre 2 godine

Pa ti si podelio ovaj narod svojim delovanjem ...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17