• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2021

17:36

PRIŠTINSKO PRAVOSUĐE SLUŽI KAO INSTRUMENT ZA OBRAČUN PRIŠTINSKIH VLASTI PROTIV SRBA! Petković: Uz Todosijevića stala cela država!

printscreen RTS

Politika

PRIŠTINSKO PRAVOSUĐE SLUŽI KAO INSTRUMENT ZA OBRAČUN PRIŠTINSKIH VLASTI PROTIV SRBA! Petković: Uz Todosijevića stala cela država!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da su uz Ivana Todosijevića, predsednika opštine Zvečan koji je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, stala država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić, Srpska lista i srpski narod

Kako je rekao za tv Pink, međunarodni zvaničnici, EU i druge strane diplomate obavešteni su da se tom presudom podižu tenzije na KiM i da se zna kakve će biti konsekvence i posledice te "političke presude".

Kako ističe Petković, njegov advokat će iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka pred najvišim pravnim instancama tzv. Kosova, a da će u zavisnosti od toga zavisiti učešće Srpske liste na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.

- Vladavine prava na prostoru Kosova i Metohije gotovo i da nema i sama presuda Ivanu Todosijeviću je pokazala da prištinsko pravosuđe isključivo služi kao instrument za obračun prištinskih vlasti protiv Srba. Namera Prištine je bila da presudom Ivanu Todosijeviću ućutka ceo srpski narod na prostoru KiM, a to je jedna tendencija koja postoji sada u celom regionu - zaključio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRIŠTINA JE POKUŠALA DA CELOM SRPSKOM NARODU STAVI FLASTER NA USTA, NE SAMO TODOSIJEVIĆU! Video
Politika

PRIŠTINA JE POKUŠALA DA CELOM SRPSKOM NARODU STAVI FLASTER NA USTA, NE SAMO TODOSIJEVIĆU! Video

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je jutros da je presuda Apelacionog suda u Prištini kojom je predsednik opštine Zvečan i poslanik Srpske liste Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjava o Račku sramna, neprihvatljiva da predstavlja instrument prištinskih političara da se obračunavaju sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji

25.08.2021

09:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija