• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

26.08.2021

20:19

DODIK O VAŽNOM DOKUMENTU KOJI MU JE VUČIĆ PREDAO: Stvar od nacionalnog značaja - zaštita srpskog identiteta

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

DODIK O VAŽNOM DOKUMENTU KOJI MU JE VUČIĆ PREDAO: Stvar od nacionalnog značaja - zaštita srpskog identiteta

Podeli vest

Zaštita srpskog jezika i pisma najprirodniji je način delovanja i zaštite identiteta srpskog naroda, poručio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik

Govoreći o prednacrtu zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji mu je u Beogradu predao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dodik je rekao da je dogovoreno da skupštine Srbije i Republike Srpske usvoje taj zakon na Dan nacionalnog jedinstva, 15. septembra.

Dodik je ukazao da je ovaj zakon izuzetno važan, jer se prvi put dešava da se za prostor Srpske i Srbije donosi zakon sa istim tekstom, preneo je portal RTRS.

- Srpski jezik, srpsko pismo ćirilica nemaju nikakve razlike ni kod nas ni u Srbiji. Pokušaje koje smo ranije gledali u BiH da se prave neke zajedničke priče nisu uspele ni u poslednjih 150 godina kada je to pokušavala da uradi Austrougarska - naglasio je Dodik.

Podsetimo, Vučić je prethodno objavio da se sa Dodikom u razgovoru saglasio da je saradnja između Republike Srbije i Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Srpski identitet će nestati zbog potpisanog sporazuma o Balkanskoj uniji sa Albancima. A potpisa ga Vučić.

Borac R Srpsken

pre 2 godine

Bolje bi bilo da se Vucic sastaje sa normalnim ljudima iz R Srpske nego sto svaki dan provodi sa kriminalcom dodikom.

mihail

pre 2 godine

Dragi predsednice Vucicu.Postovao sam te dok nisi poceo otvoreno podrzavati prilepka i kukavicije jaje Dodika.On da stiti nacionalni interes dok se njegova sekta otvoreno bavi kriminalom i saradnjom sa Naserom Oricem.On koji je prodao Jasenovacku gradju.On koji je predao Brcko.On koji je preneo preko 80 nadleznosti.On koji je usvojio zakon o lokalnoj samoupravi kojim se zaposlenost muslimana u RS-u mora vrsiti po popisu iz 91.Sada na posao dolaze iz Sarajeva Tuzle itd a srbi vise na Birou .Mnogo je njegovih trgovina srpskom nacijom On je smrad koji opstaje na vlasti zahvaljujuci jadnoj opoziciji kradjom glasova i tvojom podrskom Sram te bilo.Ovo ti nikada srpski narod nece zaboraviti NIKADA

Aco

pre 2 godine

Veliko, veliko hvala Predsednice za sve sto radis zas za srpski narod i nasu Srbiju.

Zagor

pre 2 godine

Kao i sve ostalo LAŽ i mitomanija.Ćirilica nije srpsko pismo,nikad bila niti će biti.Ćirilica je izvedena iz Bosanskog pisma Bosančice i čisti je falsifikat starog bosanskog pisma,stoga ćirilica moze biti samo bosansko pismo. Isto je u sa jezikom kojim govore srbi...ukraden

patriot

pre 2 godine

... pametnjakoviću: više činjenica a manje gluposti bilo bi stvarno poželjno!!! Bosančica je samo jedno od pisama koji su potekli od latinski "Uncialis" negde 4 stoleće. Najstarije pismo tz.Ustav bazira na grčkoj formi Unzial. Bosančica tek dolazi u srednjem veku 6 do 19 stoljeća... Dakle nije Bosančica mama niti je to čisto srpsko pismo jer Kirill (826-869) je samo kumovao ime. Jedno je sigurno da to pismo kakvo se u Srbiji upotrebljava može se nazvati srpsko pismo. A što se jezika tiče potraži Informacije koje ne potiču sa Balkana jer su sigurno laži!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17