• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

28.08.2021

15:51

Nebojša Bakarec: Kampanja đilasovskih medija - Odstreliti Vučićevu porodicu!

Politika

Nebojša Bakarec: Kampanja đilasovskih medija - Odstreliti Vučićevu porodicu!

Podeli vest

Izborna kampanja je počela. Đilasovi i Šolakovi mediji su osokoljeni dubinskom podrškom američkih medijskih megakompanija „Gugla“,„Tvitera“ i „Fejsbuka“, krenuli da izvršavaju nalog koji im je zadat. Dehumanizovati i odstreliti Vučića i njegovu porodicu, kaže Nebojša Bakarec

- To je moto izborne kampanje đilasovskih medija – decivilizovati predsednika i njegovu porodicu, i upriličiti im „građansku smrt“. Zadataka ima i drugih, ali ovi mediji i političke partije koje oni zastupaju (SSP, NS, NDBG…) su dobile striktan nalog da ovaj glavni zadatak, sprovode svaki dan do kraja izborne kampanje u aprilu. Nalog za dehumanizovanje i decivilizovanje Vučićeve porodice uključuje i suprugu Tamaru, i četvorogodišnjeg sina Vukana, i ćerku Milicu, i starijeg sina Danila, i roditelje Angelinu i Anđelka, i brata Andreja. Čak i bivšu suprugu, Kseniju. Unazad danima jasno vidimo da su đilasovski mediji prionuli na izvršenje zadatka.

Đilasov portal „Direktno“ je 25.08.2021. bez povoda, bezumno napao suprugu predsednika Vučića. Lešinari sa đilasovskog sajta „Direktno“ su objavili sramni, nepotpisani tekst: „Je l' to Srbija na prodaju?“. U tekstu hijene vele: „Supruga Aleksandra Vučić, Tamara Vučić, u promotivnom spotu (…) polemiše kako je naša država na prodaju (…) ovaj poslednji spot izazvao je gnev dela javnosti, jer se naša država servira kao na dlanu. Uz to, za brigu je i šta prva dama izgovara, ali zaista“. Sam prilog je kratak, ali je opremljen optužujućim naslovom - „Je l' to Srbija na prodaju?“, i printskrinovima gospođe Tamare Vučić i njenim promotivnim spotom.

Foto: printscreen

Direktno

Radi se o spotu koji je objavljen na „Linkedin“ nalogu gospođe Tamare Vučić, i koji je urađen za potrebe samita „Prvih dama“ koji je održan u Kijevu, a koji je organizovala supruga predsednika Ukrajine, Olena Zelenska. Gospođa Tamara Vučić je bila jedna od gošći na tom samitu. Promotivni spot, u kome gđa Tamara Vučić, na dostojan način promoviše Srbiju i Beograd, na engleskom i srpskom jeziku, i obraćanje Tamare Vučić, su izvanredni, bez ijedne tehničke ili sadržinske greške. Nažalost, Đilas i njegovi lešinari su gospođu Tamaru Vučić optužili da prodaje (izdaje) Srbiju, ni manje ni više! Maloumnici. U skladu sa umobolnim tekstom su i preteći i uvredljivi komentari portala „Direktno“. Targetirajući gospođu Tamaru Vučić, Đilas i njegov portal, su direktno targetirali i četvorogodišnjeg Vukana, sina Tamare i Aleksandra Vučića.

Potom je dan kasnije, 26.08.2021., objavljen Tvit anonimnog bolesnika koji proklinje i preti deci predsednika Vučića: „Vučiću, dao Bog da ti se Danilo, Milica i Vukan raspadaju od raka, a i njihovi potomci generacijama!“. Kukavica koja je objavila ovaj Tvit krije se iza korisničkog imena „Mastif-MarkonniM“. Ovaj Tvit je promotivno i u pozitivnom svetlu objavio đilasovski list „Danas“ u vikend izdanju 28.08.2021. na strani 6., sve hvaleći anonimnog „Mastifa“, a satanizujući sve one iz SNS koji su osudili ovu ubilačku poruku.

Foto: printscreen

Direktno

Dan kasnije, 27.08.2021., bivši predsednik NUNS-a, i saradnik TV „N1“ i TV „NOVA S“, Slaviša Lekić je objavio sramni Tvit u kojim priziva metak za predsednika Vučića. Lekić je svojim Tvitom koji glasi: „E, usta joj se pozlatila“, prokomentarisao afirmativnu izjavu novinarke Ljiljane Smajlović, koja je govoreći o reakcijama svetskih medija na izjavu Vučića u kojoj je naveo da "jedva čeka da mu isključe nalog, pa da bude novi Donald Tramp", rekla da je predsednik Srbije najvećoj sili na svetu praktično poručio: "Evo, stojim ovde, pucajte!". Ovaj sramni Tvit Slaviše Lekića je promotivno i u pozitivnom svetlu objavio list „Danas“ u vikend izdanju 28.08.2021. na strani 6., sve hvaleći novinara Lekića, a satanizujući sve one iz SNS koji su osudili ovu ubilačku poruku.

I onda su  sve ove svinjarije objedinjene, i dograđene u vikend izdanju đilasovskog lista „Danas“ od 28.08.2021. Prvih 6 strana lista posvećeno je blaćenju predsednika Vučića i njegove porodice, uključujući i sportsku stranu 18. gde je objavljen intervju sa političarem Vladimirom Vuletićem, predsednikom stranke „Crno na belo“. Intervju ima naslov: „Predsednik Vučić mi je nacrtao metu“. Ceo intervju nema nikakve veze sa sportom, niti pomenuti Vuletić.

Ključni tekst ovog izdanja „Danasa“ je tekst na strani 3. „Vučić će u kampanji igrati na prvu damu?“. Taj tekst je i izvor istoimene naslovnice „Danasa“. U suštini radi se o nastavku napada na predsednikovu suprugu, koji je započeo Đilsaov portal „Direktno“ tri dana ranije. Već na naslovnoj strani „Danasa“ stoji prva uvreda: „Aleksandar Vučić ima ogroman problem budući da ne može da se pohvali članovima svoje porodice, pa se mora osloniti na ženu“. Ova rečenica je deo unutrašnjeg teksta i višestruko je uvredljiva. Prvo, ova uvreda „Danasa“ je zasnovana na višegodišnjim lažima koje gradi i sam „Danas“ o „zlom Vučiću i njegovoj zloj porodici“, a onda se ta laž uzima zdravo za gotovo i proglašava činjenicom, na kojoj se grade nove laži. Druga uvreda je mizogine prirode, (a „Danas“ je navodno antimizogini list), zbog toga što aludira da na to da je oslanjanje muškarca na ženu, znak slabosti, odnosno list „Danas“ aludira na to da žene ne mogu biti oslonac. Istina je sledeća – predsednik Vučić se uvek i neskriveno ponosi svim članovima svoje porodice, a realno gledano ima i čime da se ponosi. Takvim članovima porodice bi se rado pohvalio svaki normalan čovek, ali ne i ljudi iz „Danasa“. Jedini problem koji predsednik Vučić ima, je to što mu upravo „Danas“ i slični mediji, dehumanizuju porodicu.

U tekstu dalje stoji: „Vučić je u kampanji prinuđen da se osloni na Tamaru, jer o pozadini drugih članova njegove porodice se previše zna – čak ih ni većina glasača iz SNS-a ne percipira pozitivno“. Neistine su identične kao i u prehodnoj rečenici, ali i dosoljene su nove. Prvo, čista je spekulacija „Danasa“ o učešću Tamare Vučić u kampanji. Drugo, predsednik Vučić nije prinuđen ni na šta. Treće, čista je laž, providna izmišljotina „Danasa“ da većina glasača SNS mrzi Vučićevu porodicu! Glasači i članovi SNS obožavaju Vučićevu porodicu, i sve njene članove, zbog toga što imaju zbog čega.

Foto: printscreen

Danas

„Danas“ u nastavku teksta ide dalje sa monstruoznim uvredama i lažima: „Njegov mlađi brat je nezvanični vlasnik Republike Srbije, stariji sin je Marko Milošević sa „Ali ekspresa“, a bivša žena marginalna režimska novinarka“. I ova rečenica najbolje, ukratko, odslikava profil laži đilasovskih medija i onaj zadatak koji su dobili u kampanji. Odstreliti sve članove Vučićeve porodice. Uključujući i malu decu, i bivšu suprugu. Nema milosti, nema pošteđenih. Svakom članu Vučićeve porodice je u sklopu dehumanizacije, dodeljena neka „uloga“ kao nosioca nekakvog „zla“. Tako je čestiti predsednikov brat Andrej postao „nezvanični vlasnik Republike Srbije“, tako je nesebični predsednikov sin Danilo postao „zli Marko Milošević“, tako je divna i profesionalna Ksenija Vučić postala „marginalna režimska novinarka“, i tako je časna i humana Tamara Vučić, postala neko ko „prodaje i izdaje Srbiju“. Uskoro će ovi mediji zla dodeliti uloge i ostalim članovima Vučićeve porodice.  

U čemu se sastoji „krivica“ predsednika Vučića, njegove supruge Tamare, njegove dece, Vukana, Milice i Danila, njegovih roditelja i njegovog brata? Zbog čega su Vučić i njegova porodica krivi đilasovskim medijima i strankama? Krivi su zbog toga što postoje! Nema druge krivice. Predsednik Vučić im smeta, zbog toga što oni, već 10 godina ne mogu da nastave da pljačkaju Srbiju, ne mogu da šire svoje pljačkaške i medijske „biznise“. Tako su Jevreji bili krivi nacistima, samo zbog toga što postoje.

Da podsetim, da đilasovski mediji poslednjih nekoliko godina dehumanizuju sve članove porodice predsednika Vučića. Najviše brata Andreja i sina Danila. Tako je upravo portal „Direktno“ mnogo puta targetirao Danila Vučića, predstavljajući ga kao pripadnika ili saradnika jednog mafijaškog klana. Da li Tamara Vučić ima ljudska prava? Da li deca Aleksandra Vučića imaju ljudska prava? Da li porodica Aleksandra Vučića ima ljudska prava? Izlišno je, ali reći ću zbog toga što su neki to smetnuli s uma, da Angelina, Anđelko, Tamara, Ksenija, Milica, Danilo, Andrej, Aleksandar i Vukan, imaju jednaka ljudska prava kao Đilas, Marinika i svi đilasovci. Kako bilo ko može da zanemari to da četvorogodišnje dete, maleni Vukan, mora da bude zaštićen? Kako bilo ko može da zanemari to da sjajni mladić Danilo Vučić, sin, unuk, brat, mora da bude zaštićen, jednako kao i deca Dragana Đilasa i Marinike Tepić. U ovim novim napadima na članove porodice predsednika Vučića, đilasovski mediji, portal „Direktno“, „Danas“ i drugi, su odlučili da i gđa Tamara Vučić nema ljudska prava i da je treba dehumanizovati.

Dehumanizacija i demonizacija koju šire đilasovci, zasnovana je na tome da oni u Vučiću, i članovima njegove porodice, ne vide ljude, odnosno đilasovci smatraju da to uopšte nisu ljudi. Đilasovci šire predrasudu da Vučić i članovi njegove porodice, samo formalno izgledaju kao ljudi, ali da to nisu po svojoj suštini. Predstava đilasovaca o onima koje satanizuju je raščovečena, dehumanizovana. To im omogućuje da prema žrtvama imaju samo neprijateljska osećanja: prezir i mržnju. Prezir - zbog toga što smatraju da su ovi drugi bezvredni, da su ispod minimuma ljudske vrednosti; mržnju - zbog toga što smatraju da su ovi drugi iracionalna, zla bića.

Ako žrtve demonizacije pate, đilasovci su zadovoljni. Predsednika Vučića i članovi njegove porodice, đilasovci predstavljaju kao ljude sa kojima ne treba saosećati, kao demone ili đavole koji treba da pate i koje treba nemilosrdno uništiti. Zbog toga se ovaj proces naziva demonizacija ili satanizacija. Prepoznavanje pokušaja dehumanizacije jeste osnova političke i medijske pismenosti - zaključio je Bakarec.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

Vođina podguzna muva i doživotni poltron, poput ovog unuka ustaše, nije dostojan ni prezira. Gori je čak i od nesposobne opozicije, a to je onda dno dna...

Čiča Avalski

pre 2 godine

Ovo još nije u nekom sanatorijumu ??? ... a bolest napreduje.

sns

pre 2 godine

Da li je mizoginija kada informer za jednu ženu i majku kaže da je Hitler?!?! Da li to predstavlja dehumanizaciju jedne osobe, proglašavanjem nje kao najvećeg zločinca u svetskoj istoriji!

Uzun

pre 2 godine

Da bi Bakarec opet bio covek odnosno ljudsko Bice treba mu odstraniti kancerogeno tkivo iz mozga bolesnog.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija