• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

13.09.2021

12:27

Ljudi, dolazi nam najmoćnija političarka Evrope! To je državni, nacionalni i diplomatski uspeh! To je uspeh predsednika Srbije! /video/

Printscreen You Tube

Politika

Ljudi, dolazi nam najmoćnija političarka Evrope! To je državni, nacionalni i diplomatski uspeh! To je uspeh predsednika Srbije! /video/

Podeli vest

Glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, gostujući na televiziji Pink, prokomentarisao je maliciozne komentare pojedinih medija u vezi sa današnjom posetom nemačke kancelarke Angele Merkel. Vučićević je istakao da su negativni tekstovi i naslovi o poseti Merekelove dokaz zavisti, mržmke i laži...

 

Kako Vučićević dodaje, pomenuti mediji na sumanut način pokušavaju da ponize Angelu Merkel, nazivajući je penzionerkom, ili navodima da je današnja poseta samo protokol, a ne nešto važno i krucijalno za Srbiju.

- Jutros sam video da žele da zakažu neki protest ili konferenciju... Nadam se da nisu toliko ludi, jer to nikada niko nije radio. Ljudi, dolazi nam najmoćnija političarka Evrope, ali i sveta - napomenuo je Vučićević.

Kako je dodao, to je veliki državni, nacionalni i diplomatski uspeh, uspeh predsednika Srbije, koji se na nedeljnom i dnevnom nivou viđa sa više svetskih zvaničnika nego što se prethodna vlada viđala i za godinu dana.

- Sada kažu da je Srbija u tihoj izolaciji, a nama danas dolazi Angela Merkel! - dodao je Vučićević.

Kako Vučićević objašnjava, ona dolazi u momentu kada je rešila da se više ne kandiduje, i to je dokaz zašto je njen dolazak važan, jer dolazi konkretno u posetu Srbiji, gde planira i da prenoći.

Kako je istakao, važne će biti i poruke koje će nemački mediji poslati u svet.

- Poruka njenom nasledniku i politici biće kakvi su pravci evropske i nemačke politike u narednom periodu. Ova poseta biće odavanje priznanja politici mira i stabilnosti koju vodi predsednik Vučić. Srbija je stub stabilnosti Zapadnog Balkana, a to mnogi neće da prihvate - rekao je Vučićević.

Na pitanje, da li će Merkelova iz penzije moći da pomaže Srbiji, Vučićević ističe da će ona i dalje biti uticajna u politici, uslovno rečeno, ona će biti tzv. "duboka država", dodajući da je sigurno da će njeni stavovi i u budućnosti diktirati politiku Nemačke.

- Ko god ima lepu reč o srpskoj državnoj politici, on će se označiti kao bot, krezav, Vučićev plaćenik... Nekima je na pameti da tako etiketiraju i Nemačku kancelarku, ali eto, to su isti oni koji su pre tri nedelje govorili da smo pod sankcijama i da nikakav evropski lider neće doći u Srbiju... Evo, danas je kancelarka, a prošle nedelje je bio Sebastijan Kurc. Čovek je stalno u konekciji sa svim zvaničnicima... - rekao je Vučićević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stanimir

pre 2 godine

Da dolazi nam a za dve sedmice odlazi definitivno I konacno u politicku proslost. Dosla nam je pred kraj svoje politicke karijere.

zoran

pre 2 godine

Došla da saopšti šta dalje Srbija mora da radi..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija