• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.09.2021

20:44

NEMAČKA JE NAŠ NAJVEĆI SPOLJNOTRGOVINSKI PARTNER! Vučić: U poslednjih 10 godina tri puta povećana trgovinska razmena sa Nemačkom

Marko Đoković

Politika

NEMAČKA JE NAŠ NAJVEĆI SPOLJNOTRGOVINSKI PARTNER! Vučić: U poslednjih 10 godina tri puta povećana trgovinska razmena sa Nemačkom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija za poslednjih 10 godina čak tri puta uvećala svoju trgovinsku razmenu sa Nemačkom, te da svoj ekonomski razvoj veliku zahvalnost duguje toj zemlji

Vučić je podsetio da je 17.000 ljudi radilo u nemačkim kompanijama u Srbiji 2014. godine, kada je on postao premijer, a da je danas ta brojka 72.684.

- Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner - naglasio je Vučić i istakao da veruje da će ove godine razmena dostići šest milijardi evra.

Naglasio je da je u poslednjih 10 godina tri puta uvećana trgovinska razmena, a više puta uvećan naš izvoz u Nemačku, sve to zahvaljujući nemačkim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

- Za ekonomski razvoj dugujemo i Nemačkoj, vladi Angele Merkel, njoj na podršci ulaganju u Zapadni Balkan - rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija imala i podršku Nemačke u unapređenju obrazovanja,

- Obavestio sam kancelarku da imamo prvih 4.000 učenika koji su dobili posao kroz dualno obrazovanje - rekao je Vučić.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 2 godine

To svako moze da potvrdi, da je Nemacka uvek bila tu, i da je najbolji prijatelj Srbije.

Perica

pre 2 godine

Nemacka sto se Balkana tice najvise investira u Srbiju.

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija je Nemackoj najblizi partner u ovom delu Evrope.

Veljovic

pre 2 godine

Nemacka kao ekonomski razvijena zemlja zna sta su prioriteti i da je 21 veku ekonomija sustina problema!Mir pregovori i ekonomski napredak a ne sukobi.

Urosevic

pre 2 godine

Nemacka je ojacala svoj polozaj u EU, ekonomska ravnoteza i ulaganja upucuju je i na zemlje Balkana a tu je nasa sansa jer Srbija pokazuje odgovornost i stabilan privredni razvoj

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija