• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2021

20:36

PRE 10 GODINA TADIĆU ZAVRTALA UŠI, A DANAS JE ZA NEMAČKU SRBIJA PARTNER, A VUČIĆ DRŽAVNIK KOJI DRŽI REČ!

Marko Đoković

Politika

PRE 10 GODINA TADIĆU ZAVRTALA UŠI, A DANAS JE ZA NEMAČKU SRBIJA PARTNER, A VUČIĆ DRŽAVNIK KOJI DRŽI REČ!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas u zvaničnu posetu Srbiji, nju je na aerodromu dočekao predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić. Ne tako davno, pre 10 godina, Merkelova se sastala i sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali je sve bilo drugačije po našu zemlju

Merkelova je tada u poseti Srbiji bila u avgustu 2011. godine, a tadašnji predsednik naše zemlje Boris Tadić stajao je mirno pred njom kada mu je iznela niz zahteva koje ima Nemačka. 

- Nećemo okolištati. Nemačka ne preispituje svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova - rekla je tada nemačka kancelarka Borisu Tadiću.

Ona je u razgovoru istakla da se od Srbije očekuje: pod jedan rezultati dijaloga, pod dva omogućavanje EULEX-u da radi na celom Kosovu i pod tri ukidanje paralelnih institucija na severu Kosova, a na današnjem razgovoru sa predsednikom Vučićem sve se promenilo, ona je podsetila da nisu sve članice EU priznale nezavisnost Kosova.

- Nema smisla razgovarati o kraju nekog procesa pre rešavanja drugih problema. Ovo pitanje neće nestati, mora se rešavati. Ali ja sam za mapu puta gde se rešavaju najpre sva druga pitanja. Nadam se da ćemo imati novi napredak i u procesu oko Kosova - objasnila je ona danas.

Takođe, 2011. Merkelova je na pitanje da li će biti novih investicija u Srbiji slegala ramenima, dok su danas u Srbiji najjače nemačke investicije.

Merkelova je danas samo pohvalno govorila odnosu Nemačke i Srbije, u njenom obraćanju nije bilo ni jedne kritike, a kamoli zahteva koje je iznosila Tadiću.

Drago mi je da sam danas došla u Srbiju. Godinama sarađujemo i postigli smo niz rezultata. Kroz godine naše saradnje uspostavili smo otvoren odnos pun poverenja. Na tom putu smo postigli ceo niz rezultata bez obzira što je pred Srbijom i celim regionom još dug put do članstva u EU, što je naš zajednički cilj.

Ukazala je da su dve države tesno povezane i dodala da je imala priliku da, kroz zbirku istorijskih dokumenata koje je videla u Beogradu, spozna da su nemačko-srpski odnosi uspostavljeni davno u oblastima ekonomije, kulturi i politici.

Ona je istakla da je upoznala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je on čovek koji ne daje lažna obećanja. 

– Verujem da je iskrenost u našim razgovorima, ali i sposobnost da se druga strana sasluša je što odlikuje odnose Vučića i mene. Ja njega znam kao čoveka koji ne daje lažna obećanja. Hvala vam na gostoprimstvu – navela je ona


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Zavrtala jer nije hteo da raspusti organe Srbije na severu KIM. A onda je došao Vučić i sve rasturio.

Alen

pre 2 godine

I sada nam zavrću uši ... videćete kasnije ... ne preterujte

BorisDe

pre 2 godine

Mogla je da hoda svud okolo a baš danas nije mogla da izdrži 1 min himne Srbije. Barem se eto poklonila zastavi ali iskreno mislim, da to nije ok od strane predsednice Merkel što je uradila i to je ipak odraz nepoštovanja.

Lazni Bot

pre 2 godine

Hahahaha pa da je govno donela i jednom i drugom rekli bi da je Vucicu donela veće.

Milan

pre 2 godine

Vučko je BOG i budućnost Srbije. . Tadić, Djilas i Jeremić su zla prošlost Srbije. Pozdrav za narod Srbije iz Bosne.

Stevi7_

pre 2 godine

Baka Merkel nije došla sa "kolačima" u Beograd,već s nalogom da se prizna nezavisna država Kosovo i genocid u Srebrenici od srpskih zločinaca,radi pljačke i aneksije tuđih teritorija...da,da "informeriću" smiješni i od Vučića plaćeni... Tako to Njemci rade!Da li je Vučić s bakom Angel pričao o zločinu Nijemaca u Kragujevcu iz 1942.godine?

Lola

pre 2 godine

A ti kao urednik popusi vucicu racku, mozda ti dodje sinu na svadbu. Kad mu se uvuces u pedu, ostavi na djonovima inicijale , da te prepoznaju.

Tamara

pre 2 godine

U 10 godina razmaka izmedju dve posete Merkelove mnoge stvari su se promenila, Srbija je postala ozbilja n ekonomski i poslovni partner Nemacke i sad nas gledaju potpuno drugacije i drugim ocima.

Dejan

pre 2 godine

Tadic je sam sa svojom politikom kriv sto tada nije imao nikalvu podrsku Angele Merkel niti njene drzave.

zoran

pre 2 godine

Volovi - umro Bora Jović. Samo vi niste objavili...jebla vas Merkelova, glupani.

Danica

pre 2 godine

Ovakve pohvale na račun naseg predsednika imaju veliki tezinu i značaj jer poticu od strane visokog funkcionera velike države. Nadamo se da ce imati adekvatnog naslednika koji ce nastaviti politiku kao sto je Angela Merkel vodila prema Srbiji.

Kurto

pre 2 godine

Lepo za uvo ali ovo prolazi samo kod cecinih obožavatelja.Braco srbende prvo priznanje KOSOVA pa onda EU.E to je rekla danas Merkelova.

Deda Zoki

pre 2 godine

Pa naravno, danas Srbija ima čvrst stav koji mora da poštuje čak i moćna Nemačka!

Jeronim

pre 2 godine

I onda su Vucic I Dacic potpisali briselski sporazum, I prihvatili sve ono sto Tadic nije I zbog cega su mu uvrtali ruku. Eto...sva istina.

Petar

pre 2 godine

Predsednik Vucic je mnogo toga ucinio za Srbiju, kako bi razni ljudi imali pozitvno misljenje o nasoj zemlji.

Mate

pre 2 godine

Ako vas Merkelica hvali, onda ste dobri, bez obzira na naše sumnje iz Hrvatske :D Osim toga, ispunili ste sve zahtjeve, ukinuli paralelne institucije na Kosovu, itd.. I treba da vas pohvali, pa neće valjda da viče na domaćina, i to pred penziju.. Sad malo do Albanije.. Oće li se više riješiti ti problemi na Balkanu, pa da vam svane napokon :) Svi problemi oko Srbije.. Bosna, Kosovo, sad i Crna Gora... Hvala Merkelici što se trudi da se ne dignu ruke od Balkana...

MrKamenjarac

pre 2 godine

NI JEDAN NEMACKI MEDIJI NIJE OBJAVIO VEST O MERKELOVOJ POSETI SRBIJI.......

Glasinac

pre 2 godine

To je najbolji dokaz da je Tadić vodio katastrofalnu državničku politiku. Zbog toga ga je narod i smenio.

GRADA

pre 2 godine

Tadic je poslednji Srpski politicar koji je branio interese Srbije do besa Merkove. Bravo Tadicu predsedniku Srbije. Posle njega sve vise se popusta, tako da priznavanje Kosova i nije neki zadatak. On samo sluzi da demonstrira kako im nesto vazno ne damo, a sve je odavno gotovo. A sada objavite ovo i potvrdite da vasa uredjivacka politika nije u rukama Vucica.

Nešo N

pre 2 godine

Ako znamo da preko 70% naših radnika radi u Nemačkim kompanijama onda to pokazuje kakvu ekonomsku saradnju Srbija ima sa Nemačkom.

Petrosijan

pre 2 godine

Za razliku od Tadica Vucic zaista drzi svoju rec.

jeremija

pre 2 godine

Da, ovaj joj se šlihta, a ona njemu zavrće testise.

Brutalan

pre 2 godine

Došla da Vučiću da podršku u lažnoj pandemiji ,da bude dosledan i da sprovodi projekat porobljavanja i da ga uveri da će svi koji sprovode projekat-državnici biti zaštićeni od onih koji su i projektovali novi svetski poredak porobljavanja preko lažne zaraze i nasilne dobrovoljne vakcinacije .

Urosevic

pre 2 godine

Merkelova je svesna situacije da su polozaj Srbije i njeni odnosi sa Nemackom izuzetno vazni a njene pohvale upucene predsedniku daju nam podsticaj.

Branko Mojkov

pre 2 godine

Nemacka je ojacala svoj polozaj u EU, ekonomska ravnoteza i ulaganja upucuju je i na zemlje Balkana a tu je nasa sansa jer Srbija pokazuje odgovornost i stabilan privredni razvoj

Daja

pre 2 godine

Sta je Tadic radio za Srbiju da bi ima podrsku Nemačke!

Biljana

pre 2 godine

Najuticajnija političarka u Evropi sa značajnim rejtingom u celom svetu je odala priznanje Vučićevoj ispravnoj politici a to što nije davala podršku i ovacije marionetskom predsedniku Tadiću je bilo u sklopu paketa dovođenja "demokratije" u Srbiju 2000tih koje su demokrate i njihovih 18 zbrda-zdola stranaka ugovarali pa posle umislili da im gazde iz EU i USA više ne trebaju

Iskra

pre 2 godine

Vucic je ispunio sve ono sto Tadic nije a to se dogodilo potpisom sporazuma u Briselu 2013 godine. Od tad drzava Srbija ne stanuje institucionalno na Kosovo.

nemanjicbg

pre 2 godine

Tadicu svi oni zavrtali usi, a on se samo kljanjao i cerekao.

Hobit J Vučičević

pre 2 godine

Ma pusti Hobite uši... Muda će da se zavrću uskoro...

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete!
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete!

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija