• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I.M.

26.06.2024

13:26

Roditelj koji je fizički nasrnuo na nastavnika jer učeniku nije želeo da popravi ocenu, neće biti kažnjen

RINA

Društvo

Roditelj koji je fizički nasrnuo na nastavnika jer učeniku nije želeo da popravi ocenu, neće biti kažnjen

Podeli vest

U OŠ "Dr Dragiša Mišović" u Čačku je prošle nedelje došlo do incidenta između roditelja i predmetnog nastavnika jer učeniku nije želeo da popravi slabu ocenu.

O najnovijem incidentu u ovoj školi direktorka Stana Šipetić nije želela da govori, ali se o nasilju nad prosvetnim radnikom oglasio Sindikat obrazovanja Čačak (SOČ), stajući u zaštitu kolege.  

- U petak, 21. juna, po dolasku na zakazani razgovor kod direktorke škole, roditelj Ž. Č. je prvo verbalno a zatim i fizički napao nastavnike ove škole. Nezadovoljan uspehom svog deteta, napravio je ozbiljan incident  zbog koga je pozvana policija i ceo slučaj predat javnom tužiocu. Škola je održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, Nastavničko veće. Održani su i sastanci Školskog
sindikata i Školskog odbora na kome su donete odluke i mere po kojima će se ubuduće postupati. Sa svim merama upoznati su organi upravljanja škole, Sindikat i Školska uprava. Ceo slučaj dodatno komplikuju intervencije da se učeniku poprave ocene od strane raznih ljudi sa uticajem na koje se roditelj prilikom incidenta i pozivao
- istakao je Aleksandar Vinić, predsednik SOČ-a u saopštenju dostavljenom medijima. 

Sindikat obrazovanja Čačak najoštrije osuđuje ovakav odnos prema prosvetnim radnicima pozivajući roditelje da u nastavnicima vide svoje najbliže saradnike u obrazovanju i vaspitanju njihove dece. 

Foto: RINA

 

Iako iz SOČ-a od nadležnih zahtevaju da se ovaj icident procesuira, to se u ovom slučaju neće dogoditi, iako je slučaj prijavljen policiji i Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Čačku. 

- Dana 21.06. 2024. godine dežurni javni tužilac OJT obavešten je o događaju u OŠ "Dr Dragiša Mišović" i od strane dežurnog tužioca je policijskoj upravi u Čačku naloženo da od oštećenog uzme izjavu na sve okolnosti događaja, radui daljeg postupanja. međutim oštećeni odbio da se izjasni o predmetnom događaju tražeći samo da lice koje mu se obratilo u školi bude upozoreno na buduće ponašanje, bez dalje4g postupabnja nadležnih organa, što je i učinjeno - navodi se u dopisu Vladimira Perišića PR OJT u Čačku. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija