• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

11:20

Policija u školi u Čačku: Otac nezadovoljan ćerkinim uspehom pretio nastavniku

RINA

Društvo

Policija u školi u Čačku: Otac nezadovoljan ćerkinim uspehom pretio nastavniku

Podeli vest

U Osnovnoj školi "Dragiša Mišović" došlo je do incidenta kada je, prema saopštenju dobijenom iz ove obrazovne ustanove roditelj napao nastavnika.

Kako piše u saopštenju do incidenta je došlo kada je roditelj jednog od učenika ušao u sukob sa nastavnikom nezadovoljan ocenama svog deteta.

- Na zakazan razgovor kod direktorke su došli roditelji učenice, koja je zbog tri nedovoljne ocene upućena da ponovi 6. razred. Pre razgovora sa direktorkom desio se neprijatan susret nastavnika sa ocem. Tokom razgovora u kancelariji direktorke, kome su prisustvovali pomoćnica direktorke i sekretarka, roditelji su bili vrlo nezadovoljni odlukom Odeljenskog veća i molili su da se ono ponovi kako bi se učenici izvela još jedna dovoljna ocena da ne bi ponavljala razred - navodi se u saopštenju škole.

Foto: RINA

 

Dalje dodaju da je razgovor bio veoma težak, jer je otac zahtevao apsolutnu pažnju dok on priča i po njegovom mišljenju „argumentuje” svoj zahtev za ponavljanjem odeljenjskog veća.

- Otac je nastavio sa svojim monologom i na sva razložna objašnjenja i argumente da je protivzakonito i nesvrsishodno ponavljanje Odeljenskog veća, reagovao emocionalnom patetikom u vezi sa odnosom roditelj - dete. Nezadovoljan takvim obrazloženjem i činjenicom da mu nije dozvoljeno da samo on priča, demonstrativno je napustio sastanak. Zbog elemenata pretnji koje su uočene i ostale pristune kolege pozvana je policija koja je došla nakon što je roditelj napustio prostorije škole - potvrđeno je za RINU.

Nakon ovog incidenta koji je prijavljen policiji škola je održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, Nastavničko veće.

Održani su i sastanci Školskog sindikata i Školskog odbora na kome su donete odluke i mere po kojima će se ubuduće postupati. Sa svim merama upoznati su organi upravljanja škole, Sindikat i Školska uprava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija