• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.09.2021

13:59

Strašna bruka i sramota! NUNS razume Vidojkovića i njegov “gnev”!?! TO JE BENIGNO!

Politika

Strašna bruka i sramota! NUNS razume Vidojkovića i njegov “gnev”!?! TO JE BENIGNO!

Podeli vest

NUNS mora da otplaćuje dugove tajkunu Draganu Đilasu! Zato sada moraju podržavaju i psovanje majke predsedniku Aleksandru Vučiću

Dva novinarska UNS i NUNS nemaju zajednički stav o uvredama i pskovkama koje je autora podkasta Nove S "Dobar, loš, zao" Marko Vidojković uputio predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

NUNS i njegov predsednik Željko Bodrožić to vide kao benigan slučaj, dok potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić, smatra da se uvrede ne mogu smatrati slobodom izražavanja ili "kreativnim besom".

- Iako zakon predviđa da je nosilac javne i političke funkcije dužan da trpi kritiku, to ne znači da se psovke i uvrede mogu smatrati slobodom izražavanja ili "kreativnim besom", svako mora da snosi odgovornost za javno izgovorenu reč. Mislim da ovde ima posla za REM, moguće i privatnu tužbu - kaže Ćirić.


Bodrožić međutim smatra da je ovakva reakcija Vidojkovića verovatno izazvana neprimerenom reakcijom državnih organa na pretnje koje on uredno prijavljuje, ali i da nije u pitanju televizija, već podkast koji je slobodna forma gde je ovakvo ponašanje uobičajeno.

Foto: printscreen

Predsednik NUNS-a Marko Bodrožić


Bodrožić je u izjavi nastavio da šokira, nazvavši Vidojkovićevu izjavu BENIGNOM?!

- Marko je benigan slučaj, žao mi je što je pod pritiskom imao ispad i upotrebio baš tu psovku - navodi predsednik NUNS-a.

Prema njegovim rečima, mnogo veći problem su televizije sa nacionalnim frekvencijama na kojima je neprimereno ponašanje svakodnevica.

- Institucija predsednika u normalnoj državi bi podrazumevala da se on ponaša pristojno, a upravo on, kroz ponašanje sa neistomišljenicima, opozicijom i oponentima, generiše ambijent u kome se psuje i pljuje - poručuje Bodrožić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

sta se cudite pa u NUNSU rade Djilasovi debili

Milja R

pre 2 godine

Ponašanje tog Vidojkovića je zaista bruka i sramota.

Milan

pre 2 godine

Бодрожићу, ј****м ти матер, бенигно!

Marina

pre 2 godine

To je očekivano, jedni druge podržavaju, jer imaju koristi.Sramota, gde ide ova ljudska zloba i pakost.

Veljko M

pre 2 godine

Oni da znaju šta je sramota ne bi se tako ni ponašali.

zozonbg

pre 2 godine

Nakupilo se smeca. Nakupilo. I to svo smece u jednom udruzenju, koji sebe nazivaju novinarima.

Derak

pre 2 godine

Marko Vidojkovic bese neki umetnik, pise knjige?

Aca

pre 2 godine

Ja onako, kreativno i u inspirativnom napadu strasti je..m sve po spisku gospodinu Bodrozicu! Morace da me ljudski razume jer imam stambeni problem.

Komita

pre 2 godine

NUNS je postao leglo zla, unistili su sve sto je vredelo kao NUNS... dno dna vec dugo...

Glasinac

pre 2 godine

Pa tog Vidijkovića treba što pre strpati u neku psihijatrisku ustanovu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59