• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.09.2021

18:50

ŠTA BI DAO DA SI NA MOM MESTU?! Vesić brutalno odgovorio Draganu Đilasu!

Beograd.rs

Politika

ŠTA BI DAO DA SI NA MOM MESTU?! Vesić brutalno odgovorio Draganu Đilasu!

Podeli vest

Današnje obraćanje Dragana Đilasa povodom izgradnje beogradskog metroa pokazalo je da je bivši gradonačelnik Beograda protiv toga da se u Beogradu gradi metro kao i da zaista ništa ne razume o tome kako se grade ovako veliki infrastrukturni projekti

Žalosno je da je takva neznalica ikada bila u prilici da odlučuje o razvoju Beograda.

Đilas je, dok je bio gradonačelnik, javno obećavao da će da počne da gradi metro 2008, 2009, 2010 i 2012. godine. Svaki put je obmanuo građane. Nije imao projekat izgradnje metroa na osnovu koga jedino može da se odredi cena izgradnje već skice i crteže tako da je njegova priča o ceno izgradnji metroa za dve milijarde evra jednako kredibilna kao da je rekao da to može da se uradi za jedan evro. Njegovim skicama i crtežima nisu prethodile studije sabraćaja, master plan saobraćaja kao i studija linija javnog prevoza koje su radili naši najbolji saobraćajni stručnjaci kao renomirane kompanije iz Velike Britanije, Francuske i Austrije što je sve bio slučaj pre nego što je Grad sada odredio trase prve dve metro linije. Tako da je linije metroa koje Đilas danas pokazivao crtao sam u kabinetu, verovatno uz dragocene savete goluba Gute.

Za razliku od njega, koji nije ni znao kako da se izgradi metro, niti je imao projekte izgradnje, niti se bavio analizom saobraćaja a nije ni umeo da obezbedi novac za izgradnju zahvaljujući podršci Predsednika Vučića i Vlade Srbije Beograd danas sve to ima.

Zato će u novembru ove godine početi izgradnja beogradskog metroa. Voleo bih da Đilas ima bar toliko časti da se raduje tome da Beograd dobije metro. Nažalost, zloba i sujeta zato što on nije izgradio metro su toliko velike da sada čini sve da Beograd ne dobije najvažniji infrastrukturni projekat - metro.

Takvo ponašanje nije lepo jer metro je namenjen svim Beograđankama i Beograđanima pa i Đilasu. Neću da budem toliko zao da kažem svima osim Đilasu jer se on po gradu vozi džipom a bio je prvi i jedini gradonačelnik u istoriji Beograda koji je išao po gradu sa obezbeđenjem.

Predlažem Đilasu da sačeka 2028. godinu i da se provoza prvom linijom metroa. Do tada ako već ne može da pomogne neka ne smeta i neka pusti nas koji znamo, imamo volje a obezbedili smo i novac da metro izgradimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mali: Đilas bi mogao da napravi samo repliku beogradskog metroa
Politika

Mali: Đilas bi mogao da napravi samo repliku beogradskog metroa

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali reagovao je danas na obraćanje Dragana Đilasa iz Stranke slobode pravde (SSP) i ocenio da ovaj nastup govori o njegovoj nervozi jer veoma brzo počinje izgradnja metroa u Beogradu

24.09.2021

15:26

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17