• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2021

11:29

Svi smo zabrinuti zbog krize između Beograda i Prištine! Ursula fon der Lajen o situaciji na KiM!

Politika

Svi smo zabrinuti zbog krize između Beograda i Prištine! Ursula fon der Lajen o situaciji na KiM!

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izrazila je danas uverenje da je moguće da dođe do deeskalacije aktuelne krize između Beograda i Prištine i da će se pronaći održivo prijateljsko rešenje


Fon der Lajen je, u Donjem Međurovu, gde su potpisani sporazum o izgradnji autoputa Niš-Priština, kao i otpočela gradnja železničke deonice Niš-Brestovac, naglasila da su svi veoma zabrinuti zbog trenutne krize.

Istakla je da zbog toga postoji platforma kroz dijalog uz posredovanje EU.

"Dok razgovaramo ovde u Briselu se odvijaju razgovori. To je dobro jer razgovori jedni sa drugima znači da mogu da se pranađu rešenja. Regionu su potrebni snažni odnosi", istakla je ona.


Fon der Lajen je istakla da podržava ambicije Srbije da što pre otvori klastere u pristupnim pregovorima.

"Znam da je odluka u rukama članica EU i zato je od suštinskog značaja da dalje ispunjavate uslove, posebno u vladavini prava i normalizaciji odnosa sa Prištinom", kazala je ona obraćajući se Vučiću sa "dragi Aleksandre".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 2 godine

Nadamo se svi mirnom rešenju jer je svaki gradjanin zabrinut zbog ove situacije na Kosovu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija