• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2021

21:26

BEOGRAD JE REKAO STOP,  POTEZ PREDSEDNIKA VUČIĆA REŠIO SVE! ROSU je morala da podvije rep i da se vrate odakle je došla!

Printscreen TV Pink

Politika

BEOGRAD JE REKAO STOP, POTEZ PREDSEDNIKA VUČIĆA REŠIO SVE! ROSU je morala da podvije rep i da se vrate odakle je došla!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je večeras u emisiji "Hit tvit" na TV Pink povlačenja ROSU

- Problem je nastao davno, realno 2008. godine. Pa 2011. godine kada su praktično postavljeni administrativni prelazi, i sve to što je predsednik Vučić pokušavao da pomeri sa tačke. U svakom slučaju to je reciprocitet koji je Priština uvela. Način na koji su to pokušali da urade jeste demonstriranje sile. Tu je onda Beograd rekao stop! Ono što smo uspeli da dobijemo ovim sporazumom, ja bih nazvala velikom pobedom. Volimo da se radujemo što su oni podvili rep i vratili se odakle su došli. Prva reakcija je bila "E dobro, sada ćete da vidite kako mi reagujemo", ali Aleksandar Vučić uvek reaguje pametnije od toga, uvek odmereno. Nije sve u tom prvom potezu. Tako da je predsednik i na sednici Saveta za Nacionalnu bezebdnost rekao idemo postepeno, i onda smo dobili to da je ROSU morao da se povuče, da se KFOR vratio, da mora da se uključuje Beograd, da se razgovara o ZSO - rekla je premijerka. 

Ona je dodala da se Priština vrartila 10 godina unazad. 

- Kada pogledate medije u Prišrini, oni kažu "izgubili smo sve što smo imali pre 10 godina". Mi smo negde i po rečima njhovim uspeli da se vratimo na neka vremena za koja niko nije mogao da pomisli da ćemo se vratiti. Najbitnije je da smo sačuvali mir i stabilnost. Bilo je izuzetno teško. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Danilo i Rošavi

pre 2 godine

Kad će predsednik Vučić na poligraf? Možda kad uđemo u Evropu?

obrijani jež

pre 2 godine

Нема разлике међу полтрона и хемороида. Зависе од нечијег задњице.

Aleksa Žunjić

pre 2 godine

Знамо ко нас је извео на „прави пут", а трагамо и за саучесницима.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija