• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2021

11:54

Si Điping duboko veruje u lično prijateljstvo i poverenje koje je uspostavio sa Vama! Vang Ji preneo srdačne pozdrave predsedniku Vučiću!

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Si Điping duboko veruje u lično prijateljstvo i poverenje koje je uspostavio sa Vama! Vang Ji preneo srdačne pozdrave predsedniku Vučiću!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji preneo je danas u Palati Srbija gde je održan sastanak delegacije dve zemlje, srdačne pozdrave predsednika Kine Si Ðinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću


Šef kineske diplomatije Ji je preneo Vučiću da kineski predsednik veoma ceni veliko prijateljstvo koje ima sa Vučićem.


"Predsednik Si mnogo vrednuje duboko prijateljstvo koje je uspostavio sa Vama lično i čvrsto međusobno poverenje. Razvoj naših odnosa su bazirani na ravnopravnosti i međusobnom poštovanju i zajedničkim interesima", naveo je Ji.

Takođe, istakao je da je to velika pokretačka snaga u odnosima Srbije i Kine, koje imaju svetlu budućnost.

"Dobri odnosi su na korist naroda obe strane", dodao je Ji.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kako je rekao, dve zemlje solidarno čuvaju fer, ravnorpavnost i zalažu se za pravdu na međunarodnoj sceni, kao i poštovanje pricipa u međunarodnim odnosima.

"Zajedno snosimo odgovornost za mir i stabinost, kako u regionu tako i svetu. Ponosni smo na razvoj naših odnosa", naglasio je kineski ministar.

Vučić: Naše prijateljstvo je čelično

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas dobrodošlicu državnom savetniku i ministru spoljnih poslova Kine Vang Jiem, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Srbiji.

- Mi odlično sarađujemo i verujemo, ako je to uopšte moguće, da saradnju podignemo na još viši nivo. Naše prijateljstvo je iskreno, veliko i nije ni čudo što ga često nazivamo čeličnim. Hvala vam na podršci i teriterijalnom integritetu, to činite baš kao što Srbija podržava integritet Kine - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vučić se zahvalio na ogromnim investicijama u Srbiju i dodao da Srbija podržava i mudre odluke Sin Đin Pinga, kao i to da je uvek uz njihove odluke.

- Da završim sa činjenicom koja najbolje oslikava naše odnose - u poslednjih 5 godina mi smo utrostručili našu trgovinsku razmenu. To je korist za građane Srbije ali i za građane Kine. Još jednom, veliko hvala Vama i prenesite najsrdačnije pozdrave predsedniku Siju. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vladimiru77

pre 2 godine

Prijateljstvo izmedju Kine i Srbije je ogromno !

Nina

pre 2 godine

Sa iskrenim prijateljima kakvi su nam Kinezi prijatelji treba gajiti maksimalne odnose. Pogotovo na ekonomskom planu jsr Srbija os njih ima prosperiteta. Naravno, zahvaljujući diplomatiji kojom se vodi predsedniku naše države.

Stevan

pre 2 godine

Neprocenjivo prijateljstvo dveju država na korist naseg narod. Velesila Kina sigurno da moze da nam donese dosta toga dobrog.

Jeca

pre 2 godine

Hvala Vam puno na velikoj podrsci koju nam pruzate u ova krizna vremena, i sto u Srbiji vidite prijatelja i pouzdajog partnera,a sve zahvaljujuci predsedniku Vucicu

Mira

pre 2 godine

Prijateljstvo sa Kinom je podignuto na jedan visi nivo zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

Tamara

pre 2 godine

Si Djiping je prepoznao trud i rad naseg predsednika Vucica i njegovo zalaganje za uspeh drzave.

Jasmina

pre 2 godine

Kina pomaze nasoj drzavi i pruza joj podstrek za dalja napredovanja.

Slava

pre 2 godine

Uz ovako jaku podrsku od strane Kine, nasa Srbija ce jos vise napredovati.

Dragan

pre 2 godine

Srbiji je značajna podrška velike sile poput Kine.

Gagi

pre 2 godine

Republika Kina je velika podrška Srbiji u privrednom razvoju, ali i u međunarodnim organizacijama.

Dragan

pre 2 godine

Srbija i Republika Kina odlično sarađuju i neguju iskreno i veliko prijateljstvo i međusobno poštovanje.

Zoki

pre 2 godine

Jedna od dve članice Saveta Bezbednosti, koje nisu priznale Kosovo jeste Kina! Kini je izuzetno važna stabilnost, kada bira državu u koju će doći da ulaže – da veze koje ostvare neće lako biti pokidane!

aca

pre 2 godine

Saradnja sa Kinom se moze reci slobodno da je celicna i neraskidiva, hvala Kini na svemu sto cini za nas

jovan

pre 2 godine

Veruje i Srbija da ce nas odnos biti jos jaci, hvala Siju na svoj podrsci koju nam pruza kao i saradnju koju imamo sa narodom Kine

lazar

pre 2 godine

Sta reci sem da moramo jacati jos vise nase prijateljstvo, saradnju kako bi Srbija sve vise napredovala i razvijala se

Naše prijateljstvo je iskreno, veliko i nije ni čudo što ga često nazivamo ČELIČNIM! Video
Politika

Naše prijateljstvo je iskreno, veliko i nije ni čudo što ga često nazivamo ČELIČNIM! Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Srbiji. Posle tet-a-t sastanka u Palati Srbija predviđen je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine, koji će otvoriti Vang i Vučić, a nakon plenarnog sastanka predviđene su kratke izjave za medije Vučića i Vanga

28.10.2021

11:28

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija