• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2021

15:13

Vučić u Glazgovu prisustvuje velikoj konferenciji o globalnom smanjenju metana! Foto/Video

Informer

Politika

Vučić u Glazgovu prisustvuje velikoj konferenciji o globalnom smanjenju metana! Foto/Video

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Glazgovu događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana koji su organizovali predsednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

 

SAD i EU će na ovom događaju pokrenuti Globalno obećanje o metanu i najaviti podršku više od 80 zemalja, uključujući 10 od 20 najvećih emitera metana.

Globalno obećanje o metanu ima za cilj da smanji globalna emisija metana za najmanje 30 procenata do 2030, što bi eliminisalo zagrevanje od preko 0,2 stepena Celzijusa do 2050.

Foto: Informer

Metan čini polovinu od 1,0 stepena neto zagrevanja od kojeg svet trenutno trpi, a smanjenje metana je jedina najbrža strategija za trenutno smanjenje zagrevanja.

Foto: Informer

Džastin Trudo

Događaju su prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik SAD Džo Bajden i kanadski premijer Džastin Trudo. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ksendža

pre 2 godine

Zahvaljujući politici i radu predsednika Vučića Srbija postiže uspehe i rezultate što mnoge zemlje u svetu danas cene i poštuju.

Ksendža

pre 2 godine

Verujem da predsedniku ovakva dobrodoslica puno znaci i da mu je srce puno!

ksendža

pre 2 godine

Sari Pavkov je prijalo sto je bila u prilici da predsedniku svoje drzave pozeli dobrodoslicu na svetskom samitu.

Desa

pre 2 godine

Velika upornost i odgovornost našeg predsednika Vucica vidi se i ovde u Glazgovu,svi razgovori koji se vode sa drzavnicima su za dobrobit našeg naroda i Srbije.

jkljkljkl

pre 2 godine

Smanjenje emisije metana jedan je od najefektivnijih načina da se uspore klimatske promene.

Vlad

pre 2 godine

Osvajanje zelenih tehnologija je dobro ulozen novac

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija