• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.11.2021

13:00

Bez uglja bismo morali da isključujemo struju po gradovima I SVIM BOLNICAMA! Nema drugog rešenja! Video

printscreen RTV Pink

Politika

Bez uglja bismo morali da isključujemo struju po gradovima I SVIM BOLNICAMA! Nema drugog rešenja! Video

Podeli vest

Srbija će graditi obnovljive izvore energije, ali ako bi isključila kapacitete na ugalj 10 najvećih gradova i 50 manjih ostalo bi bez električne energije, kao i sve bolnice, upozorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje da li će Srbija trpeti sankcije Energetske ekonomske zajednice ukoliko ne pristupi zatvaranju termoelektrana

 

- Još nisam video da je neko u Evropi zatvorio, već su otvorili i deo kapaciteta na ugalj. Engleska se vratila, Poljska nije zatvorila, i ima najnizu cenu struje u Evropi - rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija smanjivati procenat udela energije koja se dobija iz uglja i graditi obnovljive izvore, koliko je to moguće, ali i da građanima mora da se kaže da sada sem uglja nema drugih izvora električne energije, kao i da to imaju u vidu kada podržavaju neke političare koji o tome drugačije govore.

- Ovo pitanje je veoma ozbiljno. Ugalj je veoma značaja, niko u EU ne zatvara kapacitete uglja, još ih i otvaraju. Mi ćemo smanjivati procenat uglja, to je sigurno, ali nećemo ga skroz isključiti iz upotrebe. Sve su nam zabranili, vodu, vetar... Kada hoćemo da gradimo, ubijaju svaku ideju... Mi ćemo doći u situaciju kada ćemo morati da isključujemo električnu energiju, a onda ćete me pitati, a što mi dete nema struju, hranu, meso... Bez uglja bismo u 10 najvećih gradova i najmanje još 50 drugih gradova morali da isključimo energiju, jer mi druge energije nemamo. To nije ničiji hir, niti želja već nasušna potreba da imamo struju! U svim bolnicama morali bi da isključimo električnu energiju jer drugog rešenja nema. Vrlo je važno da imamo struju! To je civilizacijsko dostignuće, ali kada vi ljudima kažete da su energetici skupi da je kriza u svetu i da ćemo morati da plaćamo struju, rekli bi da nemamo te pare. Tako da se mi moramo ponašati domaćinski i racionalno - naglašava predsednik Srbije i dodaje da će Srbija nastaviti da radi na ulaganju u termoelektranama kako bi imala svoju struju i dodaje da je Srbija uložila novac u osumporavanje kako bi dim uglja bio što manje štetan.

- Srećan sam što ovoliko radimo i trudimo se. Nikome ništa ne dugujemo, polako ćemo, kao hrčak da skladištimo struju i da imamo za crne dane. Biće struje svuda po Srbiji, biće domovi topli, a sve će biti naše. Ne mogu da ostavljam velike gradove bez grejanja. Uvek će biti razlike u ceni struje i gasa. Ne smemo u tome grešiti, pogotovu u momentu kada sve raste u Srbiji. To su za nas važne stvari, važno pitanje, strateško i suštinsko pitanje. Pitanje budućnosti ko će se i kako snaći.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 2 godine

Ovi iz zapadnih zemalja, vide da Srbija ima ptencijala pa bi sve da pogase ovde. A onda da uvozimo struju od njih.

Rade

pre 2 godine

Oni hoce da mi kupujemo od njih, a svoje da ne koristimo, znaci da zavisimo od njih

aca

pre 2 godine

Zato Srbia i nije potpisala sporazum protiv ukidanja uglja jer nam je to glavni izvor energije

mirko

pre 2 godine

Nase termoelektrane rade iskljucivo na ugalj i zato Srbija nije ni prihvatila da se povuce ugalj iz upotrebe, inace bi imali restrikcije i problem sa energijom

Tara

pre 2 godine

Zapad hoce da zavisimo od njih, zasto bi kupovali njihovo kada mozemo da proizvedemo svoje

miki

pre 2 godine

Ugalj je nas najveci izvor energije i ne mozemo ga se odreci vec moramo ga koristiti da bi proizveli struju

Zarko

pre 2 godine

Necemo da nam zapad odlucuje hocemo li imati struju ili ne, ne damo nase izvore

Danica

pre 2 godine

Sve resurse kojim raspolažemo treba maksimalno koristiti, ugalj, pored solara i vetra je energent koji u svim uslovima daje konstantni i nepromenljiv benefit.

Klara

pre 2 godine

Jako je bitno da čuvamo energiju i ugalj, jer bi bez toga mnoge ustanove prestale sa radom.

Vlada

pre 2 godine

Moramo da shvatimo da imamo odgovornu politiku i da predsednik nikada ne bi dozvolio da isključimo struju!

Grada

pre 2 godine

Ne treba da se plašimo bilo čega kada imamo ovakvog čoveka na vlasti, skidam kapu!

Ana

pre 2 godine

Srecom sto Srbija maksimalno vodi racuna i o uglju ali i o energetici.

Jeca

pre 2 godine

Samo napred predsednice Vucicu.. treba da se zaustavi rast struje, bravo... da ne bi skakale sve ostale cene i da bi svi imali struju

Maja

pre 2 godine

Predsednik je kao i uvek u pravu. Ugalj je veoma bitan da bi imalo dovoljno struje a naravno da ćemo brinuti i o životnoj sredini

Dragan

pre 2 godine

Za građane Srbije je dobra vest da neće biti poskupljenja struje.

Gagi

pre 2 godine

Država se svim silama trudi da građani ne osete posledice energetske krize.

Gagi

pre 2 godine

Divna vest, em će biti struje em neće da poskupi.

Toksi

pre 2 godine

Preko 60% struje dobijamo od uglja! Prelazak na cistiju proizvodnju mora da se vrsi postepeno!

Mina

pre 2 godine

Ne smemo to da dozvolimo, jer bez uglja gubimo sve!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija