• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo onlajn

11.11.2021

18:59

SVEDOK NA SUĐENJU MUSTAFI O MONSTRUOZNOJ TORTURI OVK: Još sam pod stresom zbog onoga što sam doživeo u Zlašu!

Politika

SVEDOK NA SUĐENJU MUSTAFI O MONSTRUOZNOJ TORTURI OVK: Još sam pod stresom zbog onoga što sam doživeo u Zlašu!

Podeli vest

Šesti svedok Specijalizovanog tužilaštva na suđenju bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova (OVК) Saljihu Mustafi ispričao je da i dalje ima stres i nervozu zbog onoga što je, kako kaže, doživeo u pritvorskom centru u Zlašu, prenosi Koha

Svedok pod šifrom W04669 je rekao da su ga tukli pojedini pripadnici OVK u Zlašu i da je ono što je doživeo malo u poređenju sa onim što je video kao svedok. 

Naveo je da je grupa ljudi koja ga je uhapsila prema njemu postupala nepravedno i nehumano. 

- Nismo bili naoružani, niko od nas, oni su bili naoružani, nije mi palo na pamet da im se suprotstavim - rekao je zaštićeni svedok i naveo da se ni za šta nije osećao krivim.

U procesu protiv Mustafe do sada je na suđenju u Specijalnom sudu saslušano pet zaštićenih svedoka. Suđenje je počelo 15. septembra 2021. i prvo je pred Specijalizovanim većima u Hagu. 

Optužnica protiv Mustafe potvrđena je 12. juna 2020. godine, a uhapšen je 24. septembra prošle godine, pod optužbom za ratne zločine. Mustafa je u pritvorskom centru u Hagu, a pred Specijalnim sudom se izjasnio da nije kriv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija