• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2021

20:40

RTS je bruka i sramota za srpsko novinarstvo! /VIDEO/

Printscreen/TV happy

Politika

RTS je bruka i sramota za srpsko novinarstvo! /VIDEO/

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostovao je jutros na TV Happy u emisiji "Dobro jutro Srbijo" gde je govorio o tome zašto je zabranjen na RTS, aferi Jovanjica, ali i mnogim drugim temama

 

RTS je vlasništvo svih nas

Govoreći o tome zašto je Bokan zabranjen na RTS, Vučićević je rekao da nije u pitanju samo Bokan već i on. 

- Bokan ne može da gostuje na RTS zato što tamo može da gostuje Nataša Kandić. Ja ne mogu da gostujem na RTS, zabranjen sam jer tamo treba da gostuje Stevan Dojčinović, Marić ne može jer tamo treba da gostuje na primer Draža Petrović. Ima jedna stvar i to je predsednik kod vas preksinoć vrlo dobro rekao i postavio vrlo važno pitanje. Dakle, ovde se radi o tome da je RTS javni medijski servis, to je medijski servis u službi svih građana Srbije, tako bi trebalo i moralo da bude u skladu sa zakonom. RTS nije privatna televizija, nije privatna firma. RTS je vlasništvo svih nas. Na tom javnom servisu nik ne sme da bude zaranjen, a ako se neko nađe na "crnoj listi" mora da bude objašnjeno zašto i kako. 

Zašto je na RTS zabranjen Dragan J. Vučićević, a dozvoljen Stevan Dojčinović? Ko pravi crne liste na Javnom servisu?!

- Dok je pokojni Aleksandar Tijanić bio direktor RTS ja nisam bio zabranjen. Posle dolaska Dragana Bujoševića, u narodu poznatijeg kao Žutog Bujketa... ceo grad ga zove tako, od 5. oktobra ga zovu tako. 

- Jedna koleginica je pravila jednu emisiju na RTS i pozvala mene, za divno čudo, ima tome 4-5 godina. POzvala je mene da budem jedan od sagovornika u emisiji, ja sam se iznenadio, ali su mi nekoliko sati pre snimanja javili da se snimanje odlaže. Naravno, snimanje se odlaže, ali bez mene. Dakle, njoj je zabranjeno da me pozove. Ja nemam ništa protiv, ali moraju da objasne kako je to Stevan  Dojčinović, onaj izbušeni što ga zovu Steva Kuka, onaj što se proslavio najcrnjim lažima, glavni urednik KRIK, kako je on dozvoljen na RTS, kako se on to citira kao kredibilni sagovornik, a ja sam strogo zabranjen? Kako su na RTS dobrodošli glavni urednici gotovo svih drugih dnevnih novina, osim Srpskog telegrafa i Informera? Kako je to svaki čas tamo gost glavni urednici Vremena, Nedeljnika...? Kako to neki ljudi koji, sve i kad bi sve što su napisali sabrali na jedno mesto ne bi uspeli da prodaju više od 50-60 primeraka, mogu da gostuju, a ja kao glavi i odgovorni urednik novina i vlasnik najtiražnijih i najčitanijih novina, ubedljivo, Srbiji sam tamo zabranjen? Po kom to kriterijumu? Gde to postoji na svetu? Molim gospodu da to objasne!  

Foto: Printscreen/TV happy

- Znate li kada je poslednji put bio Vučić bio poslednji put u večernjem terminu na RTS? 19. aprila 2021. godine. U poslednjih 6-7 meseci su više gostovali u večernjim terminima RTS svi ovi lideri opozicije što tvrde da su zabranjeni, nego predsednik države.

- Dužni su da odgovore ko pravi crne liste na RTS, po kom principu, u ime čega, po čijem naređenju i po kom kriterijumu! RTS plaća svaki građanin ove zemlje, hteo ili ne. 

- Činjenica je da je Olivera Kovačević nevenčana supruga Borka Stefanovića, stranačkog zamenika Dragana Đilasa. U zemlji u kojoj se svako malo objavljuju laži o porodici Vuči, postalo je zabranjeno reći da je prva žena RTS nevenčana supruga zamenika onoga koji se predstavlja kao lider opozicije. Između ostalog je i zato bio poslednji put u večernjem terminu RTS 19. aprila ove godine. Više je javni medijski servis i Hepi i Pink. 

- RTS je bruka i sramota za srpsko novinarstvo. Informer je ubedljivo najtiražniji i najčitaniji, a oni kažu da mi nismo novinari! 

Afera Jovanjica

- Koluvija je dao intervju kod nas u Informeru. Mi ne držimo njegovu stranu i ne tvrdimo da je on 100% u pravu, ali insistiramo na tome da se čuju sve strane. Ono što su činjenice i što je objavio i nemački VICE, a preneo javni medijski servis Nemačke Dojče vele, da su analize koje su rađene po srpskom narodu pokazale da su u stabljikama koje su zaplenjene u Jovanjici procenta THC između 0,34 i 0,54. Da biste se drogirali sa marihuanom, taj procenat treba da mude između 15 i 25 odsto - rekao je Vučićević. 

Kanabis iz Jovanjice nije droga! NEMAČKI "DOJČE VELE" OBJAVIO ŠOKANTNO OTKRIĆE!

- Plan je bio da se sruši predsednik Aleksandar Vučić na aferi Ivanjica, bili su ubeđeni da  će Koluvija pristati da potpiše lažno priznanje u kome bi Andreja Vučića optužio kao pravog, skrivenog vlasnika Jovanjice. Već je bio spreman nalog za hapšenje Andreja Vučića. Kada uhapsite predsednikovog brata, predsednik bi bio doveden pred svršen čin - rekao je Vučićević.

Celokupno gostovanje Dragana J. Vučićevića pogledajte na snimku u nastavku teksta. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vkvb

pre 2 godine

Ovo da izjavi Vučićević....sram da te bude,...

Trajan

pre 2 godine

Ko tebe zlokobna I moralna nakazo pita za bilo sta?

dusan183

pre 2 godine

Pod hitno ukinuti taksu za rts sramota je finansirati takvu televiziju.

Istina

pre 2 godine

Dve stabljike 0,3% a sve ostale od 17 do 50%, sto takodje pokazuju ispitivanja, samo ste to zaboravili da spomenete

XY

pre 2 godine

MA STA TI LUPETAS?ZAR IMA MOZE LI DA IMA VECA BRUKA OD TEBE?TI SI OBICNA BEDA OD NOVINARA,A KAO COVEK SI NULA.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija