• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

26.11.2021

16:56

DECA, DECA I SAMO DECA! SNS predstavila Programska načela! DEMOGRAFIJA NA PRVOM MESTU!

sns.org

Politika

DECA, DECA I SAMO DECA! SNS predstavila Programska načela! DEMOGRAFIJA NA PRVOM MESTU!

Podeli vest

Srpska napredna stranka predstavila je Programska načela stranke, u Domu omladine, uoči skupštine SNS koja je najavljena za sutra

Programska načela predstavljena su na skupu u Domu omladine.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila predstavnike SNS-a na bini. 

Pred okupljene su seli Ana Brnabić, Siniša Mali, Aleksandar Šapić, Dejan Đurđević.

Brnabić: Demografija je prioritet

Ana Brnabić predstavila je četiri najvažnije poruke stranke.

- Stalno političko, društveno, globalno jačanje Srbije.

- Državna Stabilnost

- Puna samostalnost u odlučivanju.

- Saradnja i evropske integracije, ali i otvorenost i saradnja sa partnerima koji Srbije žele i mogu da donesu dobro.

- Cilj je Srbija koja je danas jača što je bila juče, a nešto slabija nego što će biti sutra - rekla je Brnabić.

Kada je reč o ekonomiji naglasila je da je stranka, sve što je uradila poslednjih godina, uradila zajedno sa građanima Srbije.

- Izradili smo dokument o svim uspesima, koji smo nazvali "Izveštaj građanima Srbije". Mi smo stranka koja je odgovorna, koja radi u interesu Srbije, koja izveštaj o tome šta je uradila podnosi jasno, transparentno građanima, onima za koje radimo. Sutra ćemo predstaviti taj dokument - najavila je ona.

Brnabić je rekla da nisu bile prazne priče i obećanja kada je rečeno da su SNS-u najvažniji da građani budu bogatiji, da imaju posla, perspektivu, kao i šta će sve za njih uraditi.

- Govorili smo o konkretnim projektima, isporučili konkretne rezultate - istakla je ona.

Ona je istakla "da su nam deca potrebna i da je demografija apsolutni prioritet".

- Ako ne popravimo našu demografsku sliku, džaba nam rezultati. Ko će koristiti puteve, škole, bolnice. Trebaju nam deca i to je apsolutni prioritet.

Rekla je da će se menjati zakon o finasijskoj podršci porodicama sa decom.

- Imamo više novca i želimo da još više radimo na tome. Izdvojilo smo 700 miliona evra u svrhu populacione politike. Od 1. januara umesto 100.000 dinara ide 300.000 dinara. Država će davati bespovratno 20.000 evra parovima da izađu iz roditeljskog doma da žive sami. Pokušaćemo da pomognemo studentima da imati decu tokom studija i tako mladi, ne samo da je u redu nego je pohvalno i poželjno. Mi praktično izgubimo jednu generaciju zato što decu dobijamo kasno, ali i svet sa nama. Time želimo da poboljšamo populacionu politiku Srbije. Menjaćemo zakon o finansijkoj podršci sa decom kako bi posebno nagradili majke preduzetnice, kako bi se podržala preduzetnička kulutra.

- Vratićemo se i uradićemo to bolje, nama je u redu da kažemo kada nešto nismo dovoljno dobro uradili i to je politička odgovornost.

Mali: Želimo da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije

Siniša Mali predstavio je ekonomsku politiku Srpske napredne stranke.

- Ne možete uspešno da sprovodite politiku ukoliko nemate čime. Kada govorimo o ekonomskoj politici SNS i ekonomskim uspesima Srbije govorimo o snovima jednog Čoveka Aleksandra Vučića, koji je imao san da od razorene Srbije napravi ekonomskog lidera u regionu.

- Želimo da jačamo privredu, ekonomiju i da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije i održimo makroekonomsku i finansijsku stabilnost.

- 2012. godine ostavili su nam uništenu državu, nismo imali novca ni da platimo penzije, visoku inflaciju, stotine fabrika koje su bile zatvorene, jednom rečju - Bankrot. Ali nismo se  uplašili izazova, doneli smo hitne mere fiskalne konsolidacije, stabilizovali kurs i inflaciju, krenuli u nešto što je predstavljalo osnovu za dalji rast naše ekonomije - rekao je Mali.

- Bićemo jedna od tri najbolje i najuspešnije zemlje u Evropi.

Foto: printscreen

Ministar finansija Siniša Mali

Od naredne godine minimalna zarada biće preko 300 evra, rekao je Mali i saopštio da Srbije raste, uprkos svim izazovima.

- 2012. ostavili su nam 8,5 milijardi dinara na računu, nismo imali ni za mesečnu penziju, a one su danas stabilne i rastu iz godine u godinu. Naredne godine dodatnih 5,5 odsto će rasti, a u februaru najstariji sugrađani dobiće dodatnih 20.000 dinara.

- Sve ove cifre govore o uspešnosti naše ekonomske politike, ovo je potrvda odgovorne ekonomske politike koju sprovodi SNS. Danas imamo stabilne, jake javne finansije - rekao je Mali i istakao da imamo gotovo tri milijarde evra na računu. Pre desetak godina smo zaostajali za zemljama u regionu, a danas se takmičimo najuspešnijim zemljama u Evropi. Srbija je postala dominatna ekonomska sila u regionu!

Šapić: Srbija vodi politiku stabilnosti i mira

Potpredsednik SNS Aleksandar Šapić obratio se prisutnima.

Istakao da je Srbija danas ekonomski stabilna, vojno sve jača, diplomatski izuzetno poštovana i zemlja koja posle dužeg vremena ima prijatelje i na zapadu na istoku.

– Srbija je zemlja koja ima predsednika koji je poštovan u svakom delu sveta – istakao je Šapić.

Šapić kaže da mu je čast što je Vučićev savremenik i savremenik SNS jer po njegovom mišljenju Srbija po prvi put posle Obrenovića ima priliku da vodi sopstvenu politiku.

–  Vučić je jedini čovek koji najviše radi na sebi i da oni kao stranka treba tako da rade i da ne smeju da zaborave da su tu, pre svega, zbog Srbije. Ako bude dobro u Srbiji, biće dobro i nama. Vodimo politiku stabilnosti mira, i kada jača svoju vojsku jača je zato da bi drugima odagnala misli da mogu Srbiju olako da napadnu.

Foto: printscreen

Aleksandar Šapić

Istakao je da će uvek voditi računa o srpskom narodu gde god da se nalazio.

- Ljudi koji nas ne vole pokušavaju da nas etiketiraju kao loše. Obrnuto je. Mi verujemo u sebe i smatramo da na ovim prostorima imamo kvaliteta da budemo lideri. Nemam problem da kažemo da ćemo voditi računa o našem narodu gde god da se nalazio. Izuzetno je važno reći da je u poslednjih godinu dana politika Vučića dala rezultate da ta politika ima smisla, iako su mnogi pokušali da tu politiku nezavisnosti definišu - kaže Šapić.

- Kada je krenula kovid kriza zahvaljujući dobrim odnosima Vučića smo dobili vakcine i medicinsku opremu. Tada smo prvi put došli u prve tri zemlje na svetu borbe u prvom talasu kada je svaki deo medicinske opreme bio kao zlata vredan. Činjenica da se pojavila gasna kriza je zahvaljujući dobrim odnosima sa Rusijom pokazala da je ova politika ispravna i politika budućnosti, nova politika savremene budućnosti.

- Uspeli smo da dođemo do nečega do čega je pitanje i da li će doći najbliži prijatelji Rusije - rekao je Šapić govorivši o dogovoru predsednika Vučića i Vladimira Putina, koji se odnosi na cenu gasa.

Šapić je rekao da je važno da se nastavi sa politikom koja je vođena do sada.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će u petak, odnosno danas, biti predstavljena programska načela, a da će prethodno biti održano nekoliko plenarnih sednica.

Skupština SNS biće sutra, u subotu, 27. novembra, a više stranačkih odbora donelo je do sada odluku da na zasedanju tog tela za predsednika SNS predloži Aleksandra Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 2 godine

Stranka koja uziva poverenje najveceg broja gradjana, a to sigurno i zasluzuje svojim radom

Penzionerj

pre 2 godine

Naravno, bravo!!! Predsednik Vučić mora biti još dugo na čelu partije i Države. Za dve - tri godine da se odluči da bude doživotni Predsednik. Imam zamerki a to je da strana, žuta televizija RTS /moram da pišem v.slovima mada ne zaslužuju/ne prenosi značajne utakmice i tenis a telekom. Kako neko ko nije nacionalna televizija može imati prednost. Kažu neki, gledali smo utakmicu, gde? Preko njihovih prijatelja koji su preči od Državnog telekoma. Rešite pod hitno ovaj problem. Molim vlasnika Dragana da ovo prenese gde će se i rešiti jer je i on istog mišljenja.

Brandži

pre 2 godine

Očekujem jasna i koncizna programska načela kojima će se SNS rukovoditi u budućnosti

Brandži

pre 2 godine

Svaka stranka koja želi da ozbiljno vrši vlast mora svoja programska načela da menja u skladu sa promenama koje se dešavaju u svetu.

Brandži

pre 2 godine

Naprednjaci moraju nastaviti sa svojim ciljevima koji imaju za Srbiju.

Brandži

pre 2 godine

Ozbiljna stranka poput SNS zaslužuje da ima ozbiljnog lidera a to je svakako Vučić.

Brandži

pre 2 godine

SNS je ozbiljna politicka organizacija sa dobrim stavovima i sjajnim idejama za buducnost Srbije!

Neda

pre 2 godine

deca su nase najvece blago,treba dati podsticaj mladim ljudima,a uz finansijsku pomoc sve je lakse

ksendža

pre 2 godine

Verujemo da ce biti u interesu građana i države. Podrška SNSu.

ksendža

pre 2 godine

Nadamo se velikom uspehu SNS-a i Aleksandra Vučića. Srbija bira najbolje.

Joedogo

pre 2 godine

Deca i jesu apsolutni prioritet i hvala SNS sto ste to uvideli

Ana

pre 2 godine

Podrska parovima koji se prvi put ostvaruju kao roditelji sa podsticajem, to je drzava, bravooo!!!

Simic Dusica

pre 2 godine

Držati se tih načela i samo napred,na dobrom smo putu!

mira

pre 2 godine

Nacela predstavljena su za sve bolju i bolju buducnost gradjana Srbije. Deca su svima nama prioritet i cestitke na odluci da se podrze i deca i roditelji a i institucije koje se bave decom kao prioritet. To je prava buducnost Srbije.

jana

pre 2 godine

Bravo i cestitke na dosadasnjem radu. Uspesan dalji rad.

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija