• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2021

14:05

BUGARSKA JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PARTNERA SRBIJE! Odnosi ove dve zemlje su dobri i sadržajni!

Politika

BUGARSKA JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PARTNERA SRBIJE! Odnosi ove dve zemlje su dobri i sadržajni!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je u Stokholmu, na marginama Ministarskog saveta OEBS-a, sa privremenim ministrom spoljnih poslova Bugarske Svetlanom Stoevim

Selaković je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Bugarske veoma dobri, kao i da je politički dijalog na najvišem nivou intenzivan i sadržajan.

Ministri su razgovarali o saradnji u oblastima energetike, infrastrukture i ekonomije, a Selaković je napomenuo da je Bugarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije po obimu trgovinske razmene, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije podvukao je da je strateški cilj Srbije punopravno članstvo u EU i, u tom smislu, zahvalio Bugarskoj na podršci evrointegracijama Srbije, dodajući da bi nam bila dragocena njihova iskustva iz pristupnog procesa.

Takođe, posebna pažnja je bila posvećena zaštiti prava bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Selaković je poručio da je jedan od prioriteta Srbije regionalna saradnja, dodajući da želimo ekonomski da povežemo region, kako bi se kroz slobodan protok ljudi, kapitala, roba i usluga obezbedili napredak i bolji životni uslovi.

Takođe, naveo je da je regionalna stabilnost u najvišem interesu Srbije i da će naša zemlja nastaviti da promoviše dijalog kao jedino sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja, kako u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine, tako i u odnosu sa susedima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija