• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2021

18:13

IMA LI KRAJA KURTIJEVOM TERORU?! Evo ko je uhapšeni Srbin koga Šiptari optužuju za ratni zločin!

Politika

IMA LI KRAJA KURTIJEVOM TERORU?! Evo ko je uhapšeni Srbin koga Šiptari optužuju za ratni zločin!

Podeli vest

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su po nalogu suda u sredu oko 23 sata na administrativnom prelazu Jarinje Dušana Arsića (51) zbog navodnog ratnog zločina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je prema nalogu suda prebačen u Prištinu, gde je saslušavan jutros do tri sata izjutra, navodi se u saopštenju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je obezbedila advokata Dušanu Arsiću koji će ga besplatno zastupati, a o njegovom slučaju obavestiće i sve međunarodne organizacije koje deluju na prostoru KiM.

Arsić je uhapšen dok se sa teritorije Kosova i Metohije vraćao u centralnu Srbiju i to u pratnji dvoje maloletne dece. "Reč je o čoveku koji je više puta dolazio na prostor Kosova i Metohije, gde ima i prebivalište u okolini Prištine i nikada, nikakvih problema nije imao, do sinoć kada je uhapšen za navodni ratni zločin", navodi se u saopštenju.

Arsić već godinama vodi sudski spor jer mu je na osnovu lažnih isprava i iskaza uzurpirana imovina u selu Matičane kod Prištine, a sada je uhapšen.

- Očigledno je reč o novom pritisku na Srbe povratnike, koji se tajnim optužnicama hapse zbog navodnih ratnih zločina, a sa jednim jedinim ciljem da se odvrate od povratka i potraživanja svoje imovine na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Istovremeno, kako se ocenjuje, ovakvim postupanjem Priština pokušava da stvori veštački i neodrživ balans zbog činjenice da se u Hagu sudi liderima takozvane OVK, zbog zločina nad Srbima i drugim nealbancima.

- Očigledno je da u Prištini ne postoji spremnost da se Srbima omogući povratak na njihova vekovna ognjišta i da koriste sve raspoložive mehanizme zastrašivanja i odvraćanja ne bi li sprečili povratak Srba - navode iz Kancelarije.

- Upravo u ovakvim tajnim optužnicama i hapšenjima leži razlog zašto je stopa povratka na Kosovo i Metohiju manja od dva odsto i najmanja je u jednom postkonfliktnom području - zaključuje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojko

pre 2 godine

Prema Prištini svi koji su bili u rezervnm sastavu policije ili vojske mogu biti optuženi za ratni zločin. Staviti u tom slučaju na spiskove sve Albance koji su bili u UĆK na poternicei obezbediti Srbe koji su proterani da budu svedoci. Nije više bitna istina valjda je to jasno.

cica Mrsoje

pre 2 godine

Siptari na Kosovu i Metohiji imaju ucitelje iz Nezavisne Drzave Hrvatske koji su na istovetan nacin postupali sa Srbima koji su bili prinudjeni da napuste svoja vekovna ognjista. I naravno da tzv. medjunarodna zajednica nece nikada reagovati za sve anticivilizacijske postupke policije i sudova na Kosovu i Metohiji koje je njihovo cedo kao sto nije nikada reagovala na hrvatske institucije.

Srbo

pre 2 godine

Za svakog uhapsenog srbina uhapsiti u srbiji po jednog siptara ok za oko

Vla

pre 2 godine

Deset siptara uhapsiti, vise ih ima na prelazima

77

pre 2 godine

Sve dok mi ne počnemo nasumice da izvlačimo siptare iz auta i optužujemo za ratni zlocin, biće ovako

Boris

pre 1 godinu

Nazalost sa zarobljenim Srbima se ponasa kao da smo u srednjem veku

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17