• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2021

20:29

SRAMOTA! Mesec dana pritvora za Srbina uhapšenog na Jarinju!

Beta

Politika

SRAMOTA! Mesec dana pritvora za Srbina uhapšenog na Jarinju!

Podeli vest

Advokat Jovana Filipović izjavila je da je Dušanu Arsiću, koji je uhapšen sinoć na Jarinju, određen pritvor od mesec dana zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva

- On je navodno od januara do juna 1999. godine u selu Butovc učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline. Navodno je zaustavio jedno maloletno lice i, zajedno sa drugim paravojnim formacijama, počeo da ga maltretira i zlostavlja. To lice, kako se navodi, i danas trpi posledice - pojasnila je za Kosovo onlajn Filipović, koja je angažovana kao advokat uhapšenog.

Arsić, kako navodi Filipovićeva, nikada nije bio u redovima vojske, policije ili neke paravojne formacije, a on ni danas ne zna gde se nalazi selo Butovc.

Dodala je su sve izjave "navodnih svedoka" prikupljene tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine, dakle nakon više od 20 godina od navodnog zločina, ali neposredno pošto je podneta tužba protiv uzurpatora njegove imovine u selu Matičane i nakon što je pokrenut krivični postupak zbog nezakonitog zauzimanja ove imovine.

- Duško Arsić je pre samo nedelju dana prošao proceduru dobijanja kosovskog državljanstva i preuzeo je taj dokument, a sada je optužen za ratni zločin - navela je Filipović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija