• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2021

00:03

PRLjAVA USTAŠKA KAMPANjA! Napadaju Srbiju zbog nabavke oružja, a kad oni na svoju vojsku potroše 1,1 milijardu onda je to super!

printscreen

Politika

PRLjAVA USTAŠKA KAMPANjA! Napadaju Srbiju zbog nabavke oružja, a kad oni na svoju vojsku potroše 1,1 milijardu onda je to super!

Podeli vest

Hrvatski portal Index vodi prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog modernizacije srpske vojske

Ustaše poganom kampanjom pokušavaju da predstave Srbiju kao remetilački faktor u regionu, iako je jasno da je jedini cilj ovakve kampanje, da se skrene pažnja s činjenice da je Srbija poslednjih godina ekonomski osnažila i vojno uznapredovala, ali samo i isključivo da bi podigla svoje odbrambene kapacitete, što je predsednik Srbije više puta do sada ponovio.

- Na godišnjem nivou uložićemo 500 miliona evra više nego ranije. Ništa ne slutimo, nećemo nikoga napasti, ali ćemo biti u stanju obraniti našu zemlju i naše nebo i naše građane", rekao je predsednik Srbije i dodao: "Kad to više nije igra mačke i miša, to znači da vas više niko neće moći napasti i da ste osigurali sigurnost za svoju decu." - citira Index Aleksandra Vučića.

Očigledno je i to problem za Hrvate, koji bi bili najsrećniji da se Srbija brani praćkama i raspadnutim letelicama, što je donedavno baš tako i bilo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Dokle ide ustaško ludilo posvećeno Aleksandru Vučiću i snažnijoj Srbiji, najbolje se vidi u tekstu Indexa koji podseća i na "provokativni performans iz 2018. kad su, povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, srpske vlasti na trg u Novom Sadu postavile tenkove - pri čemu je cev jednog od njih bila uperena ravno u ulaz novosadske katoličke crkve Ime Marijino, poznate i kao novosadska katedrala."

Index zatim i nabraja zemlje i vrste naoružanja koje je Srbija kupila i dobila kako bi ojačala vojnu sposobnost zemlje, a poseban akcenat stavlja i na turske dronove koje bi Srbija mogla da dobije, a koji su imali, kako hrvatski portal piše " ključnu ulogu u pobedi azerbajdžanskih snaga nad armenskim u Nagorno-Karabahu prošle godine".

Istovremeno, dok pljuju po Srbiji, Hrvati prećutkuju da su samo u prethodnom mesecu na naoružanje potrošili preko milijardu i sto miliona evra, a imaju na raspolaganju i ceo NATO savez kada je odbrana zemlje u pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Ma neka ih ustaše! Šta drugo očekujete od njih!? Sujeta je mnogo nezgodna bolest! ŽIVELA SRBIJA! ŽIVELA VOJSKA SRBIJE!

ratko

pre 2 godine

a sto se mi sad opterecujemo sa ustasama nije mi jasno,ma sta me boli sta gamad prica imaju djilasa solaka marinilku N1 i neka blamiraju

Vucic nije Srbija

pre 2 godine

Vucic nije Srbija. Normalno je da se boje kada promoter osudjenih za genocid nabavlja oruzje. Njemu je palo na pamet, i on trosi novac nasih praunuka... Ko je to trazio, koga je pitao? Na srecu, niko normalan u Srbiji ne zeli da koristi to pogano i preskupo oruzje. Moze se Voolin igrati rata sa tim igrackama...

dragan

pre 2 godine

alo novinari,,zasto vi reagujete na njihove komentare

Ćetko

pre 2 godine

Mogu da pričaju šta hoće, samo jednu istinu sebi neće moći nikada da priznaju. To je da je sve države od Vardara pa do Triglava stvorila srpska vojska.

TT

pre 2 godine

Ako uzmemo u obzir da drzava kolapsira zbog 10cm snega onda se postavlja pitanje sta su prioriteti ulaganja.

dera

pre 2 godine

Moramo da ih razumemo , malo su popustili sa živcima , nije to svejedno kad ubiješ preko 20 000 dece i na stotine hiljada Roma , Jevreja i Srba , strah se uvuče u kosti jer sve se plaća, kad tad , zato su se i zalepili za Nemačko du.e , znaju da bi bez toga popušili.

Jovan

pre 2 godine

Guza žvaće gaće, znaju koliko su zadužili .

Jovanka

pre 2 godine

Hrvacka je ljubomorna sto Srbija napreduje i ulaze u svoju vojsku!

Jovanka

pre 2 godine

Hrvacka je ljubomorna sto Srbija napreduje i ulaze u svoju vojsku!

Todor

pre 2 godine

To je samo zavist od strane naših komšija,kad bi smo imali praćke možda bi onda bili zadovoljni...

Dijana

pre 2 godine

Hrvatskoj ne odgovara jaka Srbija, oni bi voleli da smo daleko iza njih po ekonomiji, životnom standardu, vojnoj opremljenosti. U nečemu smo im se dobro približili a u nečemu smo i bolji.

Čeda

pre 2 godine

Sta Hrvacka ima sa tim sto Vučic kupuje oruzije, nek oni gledaju sebe a Srbiju puste na miru!

Sandra

pre 2 godine

Hrvati su mnogo ljubomorni, koliko Srbija rapidno napreduje, imamo veći privredni rast od njih, pa im smetamo.

Vladimir

pre 2 godine

Srbija se neće osvrtati na zle komentare od strane Hrvatske jer nam to samo daje dodatnu snagu i volju da naprredujemo i da modernizujemo svoju državu a konkretno i vojsku.

Ivan

pre 2 godine

Pa jeste, al ove što vole tenkove da tope i što strele bacaju u Dunav i dan danas na usta hvale.

Sanja

pre 2 godine

Hrvati ne prestaju, neverovatno kolika je opsednutost njihova Srbijom, predsednikom Vučićem, našim razvojem, napretkom, neverovatno je koliko su opterećeni nama. Haos.

Ana

pre 2 godine

Na zalost ovo je tipicno ponasanje Hrvatske. Konstantno omalovazavanje Srbije nicim izazvano.

Ika

pre 2 godine

Zemlja koja je ekonomski jaka treba da bude jaka i vojno. Kako kaze Vucic nists ne slutimo i nikoga ne napadamo.

Vlada

pre 2 godine

Očekivano je da nas Hrvati napdaju jer su ljubomorni na nas i naše uspehe.

Milena

pre 2 godine

Hrvati po ko zna koji put se ponižavaju i ispadaju smešni kakve izjave daju...

Klara

pre 2 godine

Naša vojska je naš ponos, a to što Hrvati imaju veliku količinu sujete to je njihov problem.

Max

pre 2 godine

Hrvatima najviše u regionu smeta Srbija boli ih što ih Srbija prestiže u svim sferama ekonomski, a vojno je Srbija duplo superiornija od Hrvatske

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15