• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2021

11:29

SRBIJA CENI PODRŠKU BUGARSKE! Uveren sam da ćemo održavati češću komunikaciju!

Politika

SRBIJA CENI PODRŠKU BUGARSKE! Uveren sam da ćemo održavati češću komunikaciju!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Slekaović čestitao je danas novoj bugarskoj ministarki spoljnih poslova Teodori Genčovskoj, stupanje na tu dužnost

Selaković je naveo da je ponosan što su bilateralni odnosi Srbije i Bugarske vrlo dobri, utemeljeni na osnovama uzajamnog poverenja i uvažavanja, čemu doprinosi intenzivan i sadržajan politički dijalog na visokom i najvišem nivou.

- Uveren sam da ćemo, u periodu pred nama, zajedničkim zalaganjem, održavati češću komunikaciju, doprinoseći razmeni mišljenja o pitanjima od obostranog znacaja - dodao je Selaković u čestitki.

Takođe, ukazao je da je Srbija opredeljena za produbljivanje svestranih odnosa sa Bugarskom, u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u sferi jačanja ekonomske saradnje, na dobrobit građana, ali i stabilnosti i blagostanja u celom regionu.

Takođe, istakao je da Srbija visoko ceni podršku Bugarske na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i spremnost da podeli dragocena iskustva iz pristupnog procesa.

- Duboko verujem da ćemo i ubuduće moći da računamo na razumevanje Bugarske u procesu evrointegracija Srbije - poručio je Selaković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija