• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

15.12.2021

23:20

Bramercu smeta Ratkov mural, a zločini su okej?! DARKO MLADIĆ OGORČEN!

Politika

Bramercu smeta Ratkov mural, a zločini su okej?! DARKO MLADIĆ OGORČEN!

Podeli vest

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u SB UN kritikovao mural generalu Ratku Mladiću!? Generalov sin Darko kaže da bi Bramerc trebalo da se bavi zločincima, onima koji su ubijali Srbe

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc trebalo je da se bavi kažnjavanjem zločinaca, onih koji su počinili zločine nad srpskim civilima. To je njegov posao, a ne da se bavi muralima i uličnom umetnošću.

To za Informer kaže Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, povodom skandaloznog govora koji je tužilac Bramerc održao na sednici Saveta bezbednosti UN. Bramerc i ambasadori zapadnih zemalja na toj sednici kritikovali su mural posvećen Ratku Mladiću u centru Beograda!?! Oni su oslikavanje murala i njegovu odbranu okarakterisali kao veličanje ratnih zločinaca. Na kraju su poručili da je ta slika na zidu najveći problem na Balkanu!?!

Ekspert za umetnost

Više bih voleo da se Bramerc dotakao srpskih žrtava nego što kritikuje uličnu umetnost
Darko Mladi

Ulična umetnost

Ono što je Seržu Bramercu najviše zasmetalo jeste to što Ratka Mladića ljudi u Srbiji većinski vide kao heroja.

"Kako je moguće da mnogi i dalje Mladića vide kao heroja srpskog naroda, nakon što je on osuđen na doživotni zatvor na sudu?! Nažalost, čini se da istina i pravda često ne dobijaju podršku koja im je potrebna, rečima i delima", napisao je Bramerc u svom izveštaju koji je predstavljen u Ujedinjenim nacijama.

Foto: Tanjug

Serž Bramerc

 

Mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu dosad je nekoliko bio puta prekrečen, ali svaki put bi građani uspeli da ga očiste i vrate u prvobitno stanje. U međuvremenu, murali Ratku Mladiću oslikani su i na drugim mestima u Srbiji.

Komentarišući reči Serža Bramerca, koji je Mladićevom muralu posvetio deo govora u UN, generalov sin Darko Mladić kaže da je haški tužilac sve samo ne pravi tužilac.

- Zašto se Bramerc u svom izveštaju nijednom rečju nije dotakao srpskih žrtava?! Bramerc je propustio priliku i nije ispunio svoj zadatak da kažnjava zločince koji su ubili na hiljade nevinih Srba, među kojima su bili, nažalost, i žene, deca, stari ljudi... Bilo bi pametnije da je radio i uradio nešto povodom toga umesto što sada kritikuje uličnu umetnost - podvlači Darko Mladić.
On je istakao i da je zdravstveno stanje njegovog oca dobro, imajući u vidu da je general Mladić dosad pretrpeo seriju moždanih udara, kao i srčani udar.

Foto: Beta

- Ratko je dobro, dobro se drži u ovoj situaciji... Sad je u fazi lekarskih ispitivanja. Napokon smo dobili medicinsku dokumentaciju koju smo toliko dugo čekali - rekao je Darko.

Moj ugao

MILOŠ JOVANOVIĆ LIDER DSS

Ako je izbor heroj ili zločinac, general Ratko Mladić je heroj. U Srebrenici nije počinjen genocid i to mogu da kažem kao pravnik školovan na Zapadu.

Osvedočeni srbomrzac

Bramercov izveštaj u kojem je pomenuo mural Ratku Mladiću, prema rečima advokata Svetozara Vujačića, jasno govori da glavnom tužiocu iz Haga smetaju Srbi "samo zato što su živi".

- Bramercu bih odgovorio pitanjem: Pošto ide stalno u Zagreb, koliko tamo ima murala ratnim zločincima koji su pravosnažno osuđeni? Ima ih sigurno na desetine i stotine širom Hrvatske. On to i ne pominje, jer mu ustaše ne smetaju. Međutim, mural Mladiću mu je najveći problem. Bramercu smetaju Srbi zato što su Srbi i zato što su živi! On je osvedočeni srbomrazac, kao i Karla del Ponte i cela ta tamo bratija u Haškom tribunalu. To su potvrdili i presudama kojima je osuđeno više od 85 odsto Srba - zaključuje Vujačić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija