• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2021

13:16

Ministri čestitali građanima praznike

ATA IMAges

Politika

Ministri čestitali građanima praznike

Podeli vest

Ministri u Vladi Srbije čestitali su danas građanima Srbije Novu godinu poželevši im dobro zdravlje i sreću


Potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković rekla je da je uverena da će Nova godina biti uvod u novo poglavlje.

2Svim građanima Srbije čestitam Novu godinu, sa željom da godina pred nama protekne u znaku dobrog zdravlja, optimizma i da bude ispunjena srećnim trenucima", navela je.

Ona je istakla da je godina za nama, iako puna izazova, obeležena mudrim odlukama, ambicioznim projektima i dobrim rezultatima.


"Uverena sam da će Nova godina biti uvod u novo poglavlje, u kojem će naše ideje i težnje, upornost i zajedništvo, stvoriti perspektive za još uspešniju, sigurniju i izvesniju budućnost. Iskustvo iz proteklog perioda i snaga koju smo pokazali ulivaju nadu da će 2022. godina i pored teškoća koje prepoznajemo u osetljivim i složenim globalnim okolnostima, biti godina prosperiteta, napretka i daljeg razvoja.

Svim građanima u narednoj godini želim zdravlje, mir i sreću", navle je Gojković.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Novogodišnju čestitku građanima je uputila i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

"U ime Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i u svoje ime svim građanima Srbije želim da u narednu godinu uđu sa optimizmom i dobrim zdravljem. Dve godine koje su za nama bile su ispunjene neizvesnošću i brigama koje nam je donela pandemija kovid- 19, ali smo dokazali da samo ujedinjeni možemo biti pobednici i krenuti napred ka daljoj izgradnji moderne Srbije. Iako su pred nama brojni izazovi, naša zemlja ostaje istrajna na putu očuvanja mira i stabilnosti i borbe za život svog naroda", poručila je Obradović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar finansija Siniša Mali čestitao građanima Novu godinu, sa željom da u 2022. pored zdravlja imaju mnogo razloga za radost i osmehe.

"Za nas nema opuštanja, jer zajedno sa vama, snažno, uz veliki rad i trud možemo postići odlične rezultate, koji su pre svega usmereni na rast životnog standarda. Izvesno je da i nova godina donosi izazove, ali uz ogromnu volju i trud, kao i do sada, oni mogu biti prevaziđeni. Ponovo ostvarujemo najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta, koji će i ove godine biti rekordan - 7,5 odsto. Nova godina donosi veće plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto, kao i veće penzije za 5,5 procenata. Minimalna cena rada biće uvećana za 9,4 odsto. Država je pripremila i jednokratna davanja koja će biti uplaćena u januaru i februaru, i to medicinskim radnicima po 10.000 i penzionerima po 20.000 dinara", naveo je Mali.

On je napomenuo da je pored toga planirana i nova pomoć države od 100 evra za mlade od navršenih 16 do 29 godina. Prijavljivanje će biti moguće od 15. do 30. januara 2022. godine.

"Ta pomoć pokazuje koliko je naša država jaka, ali i spremna da pomogne u svakom trenutku, za šta je u okviru pomoći od izbijanja pandemije virusa korona, ukupno izdvojeno 8,7 milijardi evra. Nova pomoć, u 2022. godini, dodatno budi optimizam, nadu i veru u bolje sutra, na šta smo posebno ponosni, jer podržavamo našu budućnost", rekao je on.

Ministar finansija je podsetio da se posebno vodilo računa o podsticanju rađanja, zbog čega je u Novoj godini povećano davanje države za prvo dete na 300.000, a roditelji će za drugo i treće dete, uz već postojeće mere novčane podrške dobijati dodatnih 100.000 dinara.

On je naglasio da Srbija može da ostvari još bolje rezultate, zbog čega su postavljeni visoki ciljevi, koji su jedino u zajedništvu ostvarivi.

"Zato ulažemo ogromna sredstva u izgradnju naše Srbije, gradimo deset auto-puteva i brzih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, bolnice, domove zdravlja, škole, počeli smo da gradimo i metro u Beogradu, posle decenija čekanja. Sve ovo vodi ka boljem sutra, ka otvaranju još više radnih mesta i ka ravnomernom razvijanju naše Srbije. Ovo je siguran put ka srećnijoj budućnosti koju zaslužuju naši građani", zaključio je Mali i naglasio da je uveren da će se lepi trenuci nizati, jer veruje da je pandemija virusa pri kraju, te da će za sve nas jedina opcija biti još snažniji napredak.

Foto: Tanjug

Čestitku za Novu godinu i Božić uputio je i ministar spoljnih poslova NIkola Selaković.

On je čestitao je građanima nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, poželevši da naredna godina bude godina mira, stabilnosti i napretka.

Foto: MSP



„Pred nama je godina u kojoj će se čitav svet suočavati sa brojnim izazovima, ali Srbija je kadra da se sa izazovima nosi. Predsednik Republike, Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova nastaviće da sprovode državotvornu politiku snaženja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnopolitičkom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, mira i napretka“, naveo je Selaković.

Ministar je dodao da će država učiniti ono što je do nje kako bi svakom građaninu omogućila da ostvari svoje talente i ispuni svoje želje.

„Neka vam Nova godina donose pre svega dobro zdravlje, a onda i ispunjenje svih drugih želja. Neka novogodišnji i božićni duh radosti, ljubavi, saradnje i razumevanja obeleži godinu pred nama! Srećna vam Nova godina i nastupajući božićni praznici!“, istakao je šef srpske diplomatije u čestitki.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija