• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

05.01.2022

07:10

IZ NAŠE ZEMLJE IZNEO MILIJARDE, PA GLUMI GAZDU U PREMIJER LIGI! Đilasov Šolak ojadio Srbiju, pa sada za čak 150 miliona funti kupuje Sautempton!?

Politika

IZ NAŠE ZEMLJE IZNEO MILIJARDE, PA GLUMI GAZDU U PREMIJER LIGI! Đilasov Šolak ojadio Srbiju, pa sada za čak 150 miliona funti kupuje Sautempton!?

Podeli vest

Tajkun Dragan Šolak, vlasnik 'Junajted grupe' i bliski partner lidera SSP Dragana Đilasa, koji preko svojih firmi iz Srbije godinama iznosi ogroman novac, pregovara o kupovini engleskog premijerligaša Sautemptona, i to za čak 150 miliona funti!?!

Ovo su juče objavili britanski mediji, a prvi je informaciju plasirao urednik "Skaj njuza" Majk Klajnman. Prema tim navodima, vlasnik FK Sautempton biće firma 'Sport Republic', čiji je glavni investitor upravo Šolak.
- Fudbalski klub Sautempton dobiće novog vlasnika - kompaniju 'Sport Republic', čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač 'Junajted grupe', u okviru koje posluje i Sport klub. Šolak stoji iza nove kompanije koja će pokušati da dođe do vlasništva u još nekim klubovima u drugim ligama, slično strategiji kakvu imaju vlasnici Mančester sitija - prenose britanski mediji. Ovu informaciju potvrdio je kasnije i FK Sautempton.

Da li plaća porez

Državni organi moraju da ustanove da li je na taj novac, koji potiče iz Srbije, uredno plaćen porez
Marko Matić, Centar za odgovorne medije


I dok se Šolak juče nije oglašavao, ove informacije je među prvima prokomentarisao poslanik SNS Vladimir Đukanović, zapitavši se šta sve mogu Đilas i Šolak na predstojećim izborima ako ovako lako troše novac.
- Halo Bing kako brat? Izgubio prava na Premijer ligu? Ništa, kad izgubiš prenose Premijer lige, onda makar kupi klub. Cena, prava sitnica. Sto-sto pedeset miliona funti... Pitate li se šta sve mogu Šolak i Đilas da urade na izborima u Srbiji kada sad bez blama bace sto miliona funti, otetih u Srbiji na ko zna koji način, da bi kupili Sautempton? Da li ste svesni moći tih ljudi i njihove bahatosti? - napisao je Đukanović na društvenim mrežama.
Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da treba hitno da se ispita da li je Šolak platio sve poreze na novac koji je izneo iz Srbije.
- Šolak, naravno, ima pravo da ulaže novac gde god misli da je to za njega najbolje, ali državni organi moraju da ustanove da li je na taj novac, koji potiče iz Srbije, uredno plaćen porez. S druge strane, spektar ulaganja 'Junajted grupe' jasno ukazuje da je reč o firmi spekulativnog karaktera, koja nema bazični biznis, već se bavi kupoprodajama i rizičnim transakcijama sa investicionim fondovima. Ovo otkriva i motiv zbog čega su Šolaku potrebni politički i medijski uticaj u regionu kao poluge pomoću kojih može da ostvari ekstraprofit, uz odsustvo bilo kakve konkurencije - naglašava Matić.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Đilas i Šolak su ojadili srpski narod koji u to vreme nije znao kako da preživi.

Vladimir

pre 2 godine

Sve će se to ovim lopovima obiti o glavu. Živi bili pa videli.

Bojan

pre 2 godine

Ovo je stvarno sramno! Kako imaju obraza da se ovako rasipaju novcem za koji svi dobro znamo odakle im.

Ana

pre 2 godine

Ojadio narod i sad svi treba kao da mu aplaudiramo što je našim parama kupio klub. Svaki komentar bi bio suvišan, zna se gde mu je mesto.

Takoje

pre 2 godine

Kakav je osecaj kad ukrades hleb svom narodu da bi kupio milionski klub u engleskoj? Jadan je l da? Svi to mislimo! Sram vas bilo. Bezite iz drzave

Kristina

pre 2 godine

Krades od svog naroda da bi kupovao neke tamo klubove.. iskustva imate samo u kradji i bahatoj voznji, bahatom trosenju tudjeg novca. Sramota

Nina

pre 2 godine

Nakrao se i sad se novcem gradjana bahati, lako je Solaku da daje tudje pare

Nina

pre 2 godine

Takvi jos uvek prolaze, bahate se i kupuju sta im se prohte, jos imaju ogromnu sumu za trosak, pa idu po raznim ostrvima, letovanje, zimovanje, dok mi saljemo SMS poruke za bolesnu decu

Ilija

pre 2 godine

Uzasno je to sto je Srbija pokradena, tj. njen narod, a oni sada bacaju nase pare, time sto kupuju te klubove.

Anka

pre 2 godine

Ovo se treba sve dobro proveriti odakle toliki novac!

Boža

pre 2 godine

"Alo, Dragan tuj li je (Đilas, Šolak sve jedno)? Će dođe milicija pa će vidimo kude je... " Lopovi!

Sonja

pre 2 godine

Očigledno da je novac za Šolaka i njegovog prijatelja Đikija sitnica jer je otet od naroda,lako je onda kupovati fudbalske klubove.

Rada

pre 2 godine

Od drzavnih para kupuju fudbalske klubove po svetu.

ljubica

pre 2 godine

Uzeo pare od naroda, ojadio zemlju pa ih sada pere preko fudbala. E moj narode šta si sebi dopuštao. Sreća pa smo se opametili. A državne institucije moraju da se pozabave njime i da provere da li je plaćao porez na tu sumu novca koju je izneo iz zemlje.

Iva

pre 2 godine

Ko zna Jos koliko je para ukrao i koliko Jos miliona steka na računu.

Mica

pre 2 godine

Narode Srbije otvori oci i pogledaj gde idu pare koje su pokradene. Smeju se u lice narodu

Anastasija

pre 2 godine

Solak-Djilasov drugar dao je silne milione za kupovinu fudbalskog kluba!Milione koje su oteli od naroda!Dok bi vlada Srbije te pare ulozila u drzavu,Djilas ulaze da zadovolji svoje hirove!

Dina

pre 2 godine

Da je Solak svojim rukama i ledjima zaradio ne bi se tako bahatio.

Ana

pre 2 godine

Izneo pokradjeni novac pa ulozio sto dalje iz Srbije, bahatost je Solakova vrelina, pa sad ti narode vidi gde odose nase pokradjene pare.!!!

Njanja

pre 2 godine

Đilas i Šolak treba da krivično odgovaraju za ove poduhvate , nek se javno saopšti svim građanima ili da se ode na poligraf pa da vidimo .

Jelena

pre 2 godine

Solakovo iskustvo je stvarno ogromno. Bogatu biografiju ima iza sebe. Zasto nas ovo ne iznenadjuje? Pa smeju se svima u lice i pametno ulazu pokradene pare.

Jovana

pre 2 godine

Sram te bilo Dragane Solak!!! Opljackao si ovaj narod i sad bahato trosis nas novac koji je mogao mnogu decu da izvede na pravi put! Sram te bilo!

Dragoljub

pre 2 godine

Vidi se bahatost tajkuna. Pokrao je naše pare pa sad ulaze u fudbal kupovinom akcija Sautemptona. Nemaju nimalo stida. Narod sve vidi i ne prašta. Zato ne na izborima da nastanu sa političke scene.

Marko

pre 2 godine

U Šolakovom slučaju ima i previše materijala za tužilaštvo i istražne organe.

Simic Dusica

pre 2 godine

Kiti se tudjim perjem,drugo nista i ne zna!

Mina

pre 2 godine

Srbija mora da radi na tome da taj novac bude vracen u Srbiju, u budzet, odakle je i uzet. Ili da nam se podele akcije tog fudbalskog kluba.

Ivica

pre 2 godine

Mora se ispitati odakle kumovima toliko pare da mogu da kupe jedan ovako veliki klub.

Igor

pre 2 godine

Narod zaslužuje da zna gde su njihove dugogodišnje plate kad je Đilas vladao. Jel se tako radi sa narodom?

Miloške

pre 2 godine

Znači otkaze smo dobijali da bi ovi kumovi mogli da kupe klub iz Engleske???! Dno dna.

Simic Dusica

pre 2 godine

Ojadio nas je sve,pa se sad kiti tudjim perjem, dno dna.

Mina

pre 2 godine

Sve je to kupljeno od para građana Srbije. Koje su krali bez srama i stida od naroda koji su jedva spajali kraj sa krajem. Djilas kupuje sebi od naših para.

Tina

pre 2 godine

Novac je ukradne od građana Srbije i sigurno nije plaćen porez na to. Baš njih briga za nas. Bitno je da Djilas i njegovi njemu dragi prijatelji napunili dzepove i sada kupuju da bi svoje dzepove još više napunili.

Jovana

pre 2 godine

Pokrali građane Srbije pa sad rasipaju ukradeni novac gde im padne na pamet. Đilas i Šolak pozeleli da se igraju fudbala pa sa parama koje su ukrali od naroda kupili fudbalski klub. Sramota!

Snezana

pre 2 godine

Ko zna koliko su para strpali u dzepove , pa sad onaj visak sto štrči da potroše , bruka i sramota !

Milaa

pre 2 godine

Lako je kupovati od tudjih para. Sve su pokrali od gradjana Srbije pa se sada bahate. Obojica su sramota za nasu drzavu.

Nena

pre 2 godine

Lako je kupovati i mangupirati se od tudjih para. Sve su pokrali od gradjana Srbije pa se sada bahate. Obojica su sramota za nasu drzavu.

Sanja

pre 2 godine

Djilas i Solak ojadili nasu Srbiju i nase gradjane i sad kao se hvale sto su postali vlasnici kluba. Pa tako je najlakse kad nicemu nisu doprineli. Samo su krali.

Marijana

pre 2 godine

Nakrali se za još dva života, a od ovag naroda prave budale i prodaju maglu kako da se ponovo glasa za njih. Pa jedino ko je rešio da dođe do prosjačkog štapa može da glasa za tu bagru!

Janja

pre 2 godine

Bahatosti nema kraja. Solak i Djilas nemaju ni trunke stida, a ni srama kada su u stanju da daju ovolike pare za klub. Vise je nego ocigledno da to nisu postenim radom zaradili.

Radojica

pre 2 godine

Dok je u Srbiji vladalo siromastvo, Djilas je uzimao pare i ismejavao narod. Sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija