• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

17.01.2022

07:00

ĐILASOVCI NAJAVILI "GENIJALNO REŠENJE" Miki Aleksić kandidat za predsednika!?

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

ĐILASOVCI NAJAVILI "GENIJALNO REŠENJE" Miki Aleksić kandidat za predsednika!?

Podeli vest

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, poručio je da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije i rekao je da veruje da bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića!

Aleksić je rekao da je spreman "da preuzme odgovornost" ukoliko istraživanja pokažu da ima podršku naroda.

- Spreman sam da prihvatim odgovornost, ali nisam jedini koji figurira kao mogući kandidat. Želim da ostvarimo uspeh i promenimo sistem u Srbiji. Nemam pravo na komfor, da gledam šta meni lično odgovara, a šta ne - rekao je Aleksić, dodajući da se trenutno meri i rejting Zdravka Ponoša.

- Ponoš nama u Narodnoj stranci nije ništa rekao, niti je tražio podršku. Koliko mi je poznato, nakon što je napustio sve funkcije u stranci, ni sa kim od nas nije razgovarao, niti nas je udostojio prisustvom na stranačkoj skupštini, na koju je bio pozvan kao jedan od osnivača. Bez obzira na to, ako se pokaže da Ponoš ima taj potencijal da pobedi, mi nećemo iskoristiti veto na koji imamo pravo po koalicionom sporazumu. Jeremić je rekao da je suština to da zajednički kandidat bude osoba koja ima najveće šanse i tu onda zaista nema mesta za sujetu i lične animozitete - kazao je Aleksić.

Strašna sujeta

Ključni problem opozicije jeste strašno velika sujeta lidera stranaka
Srđan Graovac, Centar za društvenu stabilnost

I dok se niko od Đilasovih saradnika nije oglašavao ovim povodom, analitičar Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnosti kaže da je sada potpuno jasno da je ključni, najveći problem opozicije velika sujeta lidera stranaka.

- Trenutno traje borba oko toga ko će biti budući lider opozicije, a potencijalni kandidat to svakako može da bude posle izbora. Ovo samo potvrđuje da su sukob i nepoverenje veliki, a tome u prilog ide i Aleksićeva poruka, kojom Narodna stranka šalje poruku da se i ona nešto pita i da neće dozvoliti da bude marginalizovana - ističe Graovac.

Đilas najavio 5.000 ljudi, došlo ih 350, pa gađali Simu Spasića

Lider SSP Dragan Đilas, zajedno sa saradnicima, prijavio je policiji za juče protestni skup povodom godišnjice ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića i najavio da će biti prisutno 5.000 ljudi.

Međutim, ispred Predsedništva Srbije skupilo ih se manje od 350, i to sa sve Đilasom, Marinikom Tepić, Borkom Stefanovićem, Dejanom Bulatovićem i Mlađanom Đordevićem.
Vrhunac "protesta" bio je kada su okupljeni počeli da bacaju grudve i ledenice na Simu Spasića, predsednika Udruženja porodica žrtava sa Kosova i Metohije!?! Napad na Spasića predvodio je Đilasov kum Mlađan Đorđević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žigolo

pre 2 godine

Jedva završio školu sa dvojkama, a zna se da su to ustvari poklonjene ocene da ne bi ponavljao i on da bude predsednik države? Mora da se šalite? Zato su i najurili Ponoša jer je Jeremić to obećao Mikiju kad je kupio njegovu stranku.

Rade R

pre 2 godine

Pa stvarno "genijalno"! Ali eto, imaju oni izgleda bezbroj kombinacija i mogućnosti, pa ne mogu da se odluče. E slepci...!

AS

pre 2 godine

NISAM SIGURAN DA MOŽETE DA UZMETE I CELIH 1% GLASOVA NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

Pavle

pre 2 godine

Hahahahahahaha...Hahahahahahaha... Pa taj jedva zavrsio gimnaziju a da vodi DRZAVU????????? Hahahahahahaha... E bas sam se lepo nasmejao.... hihihihi...

Tomić Bane

pre 2 godine

Dakle, Šećeroski mora da se uvek pojavi kao genijalna ideja mašinskog mozga...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija