• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

12:26

NA RIO TINTO JE STAVLJENA TAČKA! Brnabić danas sa predstavnicima "Ne davimo Jadar"

ATA Images

Politika

NA RIO TINTO JE STAVLJENA TAČKA! Brnabić danas sa predstavnicima "Ne davimo Jadar"

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas u 13 sati imati sastanak sa predstavnicima organizacije "Ne davimo Jadar" iz Gornjih Nedeljica i ponovila da su ukidanjem Uredbe o prostornom planu za projekat "Jadar" ukinuti svi akti u vezi sa Rio Tintom


Brnabić je u Beogradu, na pitanje novinara da li je ukidanjem te uredbe stavljena tačka i na izgradnju rudnika, potvrdno odgovorila.


"Apsolutno je stavljena tačka na to. Ukinut je prostorni plan, ukinuta je radna grupa, ukinuti su svi akti u vezi sa Rio Tintom u smislu dozvola. Dobili smo za to potvrdu i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine tako da su sve ostalo zaista laži i nemam nameru više da se bavim time", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li neka druga kompanija može da dođe u našu zemlju i napravi rudnik, premijerka je rekla da ne vidi kako bi neka druga kompanija mogla da dođe kada, ističe, ne postoje nikakva druga istražna prava.

"Niko se nije ni prijavio za istražna prava, niti imamo nameru da ih dajemo nekom drugom", podvukla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 2 godine

Na rio tinto je stavljena tacka. J tako treba da ostane. Doneta je najbolja moguca odluka za sve gradjane.

Nena

pre 2 godine

Ni ne treba se više nikome pravdati, valjda je za sve ono što se do sad reklo i uradilo dovoljno, čak i previše

Iva

pre 2 godine

Konacno mozemo Rio Tintu da vidimo ledja i sacuvamo dolinu Jadar od zagadjenja. Zivela vlast i drzava Srbija.

aca

pre 2 godine

Rio Tinto je zavrsio svoje izdanje u Srbiji i vise se ta tema pokretati nece

milan

pre 2 godine

Sada ekolozi mogu da budu spokojni jer je stavljena tacka na Rio Tinto, nema vise potencijalne eksploatacija litijuma

bojan

pre 2 godine

Videcemo sada sta ce ovi lazni ekolozi da se isete jer se zna da je ovo najmanje ekoloski protest nego je politicki usmeren

HOĆU NAZAD RIO TINTO! Đilas ljut na vlast što je raskinula sve ugovore sa rudarskom korporacijom!
Politika

HOĆU NAZAD RIO TINTO! Đilas ljut na vlast što je raskinula sve ugovore sa rudarskom korporacijom!

Da je srpskoj opoziciji do ekologije stalo ko do lanjskog snega i da je cela gungula sa blokadom autoputeva i maltretiranjem građana čista politička priča, dokaz je, niko drugi do, Dragan Đilas. Nako što je Vlada Srbije raskinula sve ugovore sa anglo- australijskom korporacijom Rio Tinto, tajkun preko medija pod njegovom kontrolom opet napada vlast i traži da se ta kompanija vrati u Srbiju...

23.01.2022

09:48

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija