• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.02.2022

08:35

Boris Tadić o Đilasovom kandidatu za gradonačelnika: Vladeta Janković je podržao pobunu Đinđićevih ubica!

Fotoilustracija/Tanjug/Informer

Politika

Boris Tadić o Đilasovom kandidatu za gradonačelnika: Vladeta Janković je podržao pobunu Đinđićevih ubica!

Podeli vest

Predsednik SDS Boris Tadić pred predstojeće izbore za đilasovski tabloid Danas dao je odgovor na to šta misli o kandidatima za gradonačelnika Beograda - Vladeti Jankoviću. Dobrici Veselinoviću i Aleksandru Šapiću

 

Tadić u svom odgovoru za Danas nije imao reči hvale za Đilasovog kandidata Vladetu Jankovića i istakao da je on davao podršku "pobuni JSO" u novembru 2001. godine koja je, podetimo, prethodila ubistvu tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Đilasovski tabloid Danas: Da li ćete vi imati kandidata za gradonačelnika i  kako ocenjujete dosadašnje kandidate Vladetu Jankovića, Dobricu Veselinovića i Aleksandra Šapića?

Boris Tadić: Imaćemo svog kandidata. Još kada je prešao u SNS rekao sam da je Šapić opasan kandidat kog ne bi trebalo potcenjivati. Veselinović je tipičan predstavnik nove generacije ekoloških aktivista i svakako je dobro da imamo i jednog takvog kandidata. Što se tiče Jankovića ne znam ni u kontekstu koje političke opcije bih ga komentarisao, budući da on ne da se nije ogradio od nekih epizoda iz svoje političke prošlosti, nego i danas stoji iza te politike istom snagom. Neke od tih epizoda su na primer podrška pobuni JSO, politika usmerena na prekid evrointegracija, nasilni protesti u kojima su paljene ambasade i tragično izgubljen jedan ljudski život, podrška Nikoliću na izborima 2012 i sl. Uprkos tome što mu se ovih dana više puta postavljaju pitanja o tome, nijednim smislenim odgovorom se nije ogradio od toga.

Foto: printscreen

Podsetimo, bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija osuđen je za organizovanje ubistva premijera Zorana Đinđića.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija