• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2022

13:29

Pronađena statua Milice Rakić! Predsednik Vučić dao obećanje - lično će platiti restauraciju i vraćanje na postament!

Politika

Pronađena statua Milice Rakić! Predsednik Vučić dao obećanje - lično će platiti restauraciju i vraćanje na postament!

Podeli vest

Statua Milice Rakić, nastradale devojčice u NATO bombardovanju, koja je nestala pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka, pronađena je jutros u jednom beogradskom parku od strane radnika "Gradskog Zelenila". Na svu sreću, vandali koji su uklonili statuu, nisu uspeli da je unište. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na postament

Statua Milice Rakić, nastradale devojčice u NATO bombardovanju, koja je nestala pre nekoliko dana iz Tasmajdanskog parka, pronađena je jutros u jednom beogradskom parku od strane radnika "Gradskog Zelenila". Na svu sreću, vandali koji su uklonili statuu, nisu uspeli da je unište.

Zamenik gradonacelnika Beograda, Goran Vesic, jutros je obavestio presednika Republike Aleksandra Vucica da je statua pronadjena. Naime, predsednik je bio posebno zainteresovan za obnavljanje spomenika i restauraciju statue kako bi bila vracena na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

KABADAHIJE OSKRNAVILE SPOMENIK DECI KOJU JE UBIO NATO 1999. GODINE! Ukradena i bista simbola stradanja srpske dece - MILICE RAKIĆ!

Predsednik Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na postament. Statuu će restauirati "Livnica Jeremić", koja je i prvobitno izlila statuu, tako da se u narednim danima očekuje da statua bude restauirana i vraćena na svoje mesto. 

Goran Vesić se u ime grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika. Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje najstrasnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja, zbog kojeg je kojeg je nastradalo više hiljada ljudi, među kojima je, nažalost, i nekoliko desetina dece.

Milica Rakić je simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, tako da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.

Foto: Public

Milica Rakić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 2 godine

Svaka čast predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, restauracija spomenika će se još jednom odati pošta tragično preminulog deci u NATO bombardovanje. A vandalima neka je na čast...

Gaga

pre 2 godine

Vandalski čin skrnjavljenja spomenika deci nastradaloj u Nato bombardovanju je za svaku osudu, a gest predsednika Vučića vredan svake pohvale!

Otac

pre 2 godine

Mozda ce Ponos i bistu Milice rakic da premesti u Marinkovu baru. Sigurno da im smeta jer ih podseca na stradanje dece od Nato bombi.

Ana

pre 2 godine

Sramota za te vandale koji su to učinili. Nema u njima ništa ljudsko, jer da ima, to nikada ne bi uradili. Prodali su se za sitne pare, pošto su sigurno imali naredjenje!

Tanja

pre 2 godine

Bez komentara! Koji monstrum moraš biti pa da skrnaviš spomenik jednoj devojčici stradaloj na tako jeziv način ni kriva ni dužna! Stidite se vi koji ste to uradili, sram vas bilo. Šta da je vaše dete u pitanju???

Sanja

pre 2 godine

Onaj kome je uopste palo na pamet da tako nesto uradi ocigledno nije pri cistoj svesti a kamoli zdravoj pameti...

Jovan

pre 2 godine

Prosto nemogu da verujem kakvih ljudi ima šta im smeta smeta statua.Strašno Ali hvala Bogu postoji predsednik koji će to da reši i da sredi na najbolji mogući način

Jasmin

pre 2 godine

Bez komentara sam kakav je to čovek i šta mu je statua male Milice smetala Vučiću svaka čast na tom gestu što će da je sredi,ti govori kakav je čovek

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija