• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

20:05

HRVATI? PA ONI SU PRAVI MAJSTORI DA IZABERU PRAVU STRANU U SVIM RATOVIMA! Ivica Dačić objasnio!

printscreen

Politika

HRVATI? PA ONI SU PRAVI MAJSTORI DA IZABERU PRAVU STRANU U SVIM RATOVIMA! Ivica Dačić objasnio!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je reagujući na izjavu hrvatskog ministra branitelja Tomislava Medveda da Srbija treba da se svrsta na "pravu stranu" naveo da su Hrvati "pravi majstori da izaberu pravu stranu u svim ratovima"

- Ja mislim da su Hrvati pravi majstori da izaberu stranu i u svim ratovima su znali da izaberu pravu stranu i ne bi me čudilo da već spremaju ruske zastave u očekivanju i da oni dođu sada. Tako su vadili i austrougraske zastave. I Hitlera su masovno dočekivali, pa su posle i Tita masovno dočekivali. Tako da nas oni uče koja je prava strana, stvarno je malo licimerno - rekao je Dačić na večerašnjoj konferenciji državnog vrha Srbije na kojoj je saopšten zvaničan stav po pitanju rata u Ukrajini.

On je dodao da su se borbe u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata vodile i posle smrti nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

- I onda oni govore o pravoj strani - dodao je predsednik Skupštine Srbije.

Inače, hrvatski ministar branitelja Tomo Medved rekao je ranije da oko sukoba u Ukrajini očekuje od Srbije da se svrsta na "pravu stranu".

- Očekujemo da će Srbija prepoznati pravi put i da će se svrstati na pravu stranu istorije. Treba jasno osuditi agresiju na Ukrajinu, nažalost taj rat ostaviće iza sebe ogromne žrtve, stoga moramo da budemo svesni i preuzeti odgovosnot jer ovo je trenutak kada naša generacija donosi odluku o perspektivi budućnosti odnosa - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 2 godine

Meni se čini da je Ivica malo sarkastičan sa ovim o Hrvatima, ali Hrvati su baš iz tog razloga ubeđeni da su uvek izabrali pravu stranu, u pravom trenutku, a Srbija pogrešnu. Još jedni "pametni" i uvek na pravoj strani su Bugari... a Bugara je u Drugom svetskom ratu poginulo celih 14.200... za ceo rat koliko i u dva dana akcije Ustaša po selima u Lici...

Rade R

pre 2 godine

KAMELEONI! A kameleon je, koliko se meni čini vrsta gmizavaca, guštera, ljigavaca ili tako nešto! Ljudi nisu sigurno! Hrvati??? Pritom, ne mislim na ceo narod, samo na veliku većinu!!!

Komsija

pre 2 godine

Branitelji bolje da oribaju one klozete po Dalmacijiu, mozda dodjemo letos kao turisti, po volimo da sve bude cisto i uredno. I da budemo lepo posluzeni, jer oni jedino sluge umeju da budu.

Mate

pre 2 godine

Možda i dođete. Vidi žaba kako se konj potkiva, pa sanja da i ona digne nogu. Sve ti vjerujem, osim da volite da vam je čisto. Ne djelujete mi tako. Kako god, cijenu vam nećemo spuštati, tarifa vam je ista. Ako smo brača, novčanici nam nisu sestre. Znate gdje smo, znate cijenu, ako neznate, nema problema, bit če na računu. Dobro došli, i navratite ponekad.

Objavite ako vam dopusti Vucic

pre 2 godine

Ti ces sirotinjo sa 300 € silnom platom doci.. Bolje idi u Grcku i pravi ajvar..

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Sve je jasno k'o dan. Treba osuditi Americko-evropsku nasilnu politicku okupaciju Ukrajine .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija