• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

26.02.2022

07:00

VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU! Naša zemlja kao posrednik između Rusije i Ukrajine?!

printscreen

Politika

VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU! Naša zemlja kao posrednik između Rusije i Ukrajine?!

Podeli vest

Srbija bi mogla da bude posrednik u rešavanju sukoba Rusije i Ukrajine, odnosno Rusije i Zapada, jer ima dobre političke odnose i sa Moskvom i sa Kijevom, ali i sa SAD i EU

Diplomatski stručnjaci, sagovornici Informera, kažu da bi srpska prestonica mogla da bude mesto gde bi zavađeni svetski lideri mogli da pregovaraju.
Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević kaže da je najbolji put za Srbiju da ostane što duže 'aktivno neutralna'.

- Mogu da zamislim scenario u kome je Srbija posrednik između dve strane. Postoji prostor, pogotovo zato što mi imamo jasne interese da sa obe strane imamo prijatelje. Naš interes je da se sukob velikih sila ne razvije toliko da počne da se preliva van okvira ruske interesne zone, odnosno na naše prostore - naglašava Dobrosavljević.
Potpuno je jasan interes

Naš interes je da se sukob velikih sila ne razvije toliko da počne da se preliva van okvira ruske interesne zone, odnosno na naše prostore
Vladimir Dobrosavljević



Sa njim je saglasan Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije, koji kaže da je Srbija prirodno mesto gde bi dve strane mogle da razgovaraju.
- Ukrajina je ostavljena sama da ratuje protiv Rusije i očigledno je izgubila svoju veliku ljubav prema Zapadu i NATO. Posle svega, oni naginju tome da budu vojno neutralni i u partnerskim odnosima sa Rusijom i ostatkom sveta - objašnjava Jovanović.
 

Moj ugao


RAJKO PETROVIĆ
POLITIKOLOG

Ne vidim nijedan razlog zašto Srbija ne bi ostala što je više moguće po strani u aktuelnom sukobu u Ukrajini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 2 godine

Ova džukela da bude posrednik? Ovaj će brzo iza rešetaka, izdajica pičkousti. Sa komplet familijom.

Spasko

pre 2 godine

ne treba posrednik jer sve je u skladu sa medjunarodnim pravom kao i na Kosovu . a da ne zaboravimo da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito i prema tome zapadne zemlje i nato pakt su pocinili zlocine i moraju da odogovaraju za kriminalna dela , a prema tome i nezavisna hrvatska i bosna su nezakonite drave strvorene zlocinackim kriminalnim nacistickim i teroristickim delovanjem , hrvatska i Bosna moraju biti ukinute kao kriminalne drzave i moraju sudski da odgovaraju za zlocine i izdaju drzave Jugoslavije i da se vrate pod pravnu sudsku teritorijalnu celinu i odgovornost srpskom pravosudnom sistemu kao nasledniku Jugoslavije. Durovnik je po medjunarodnom zakonu od danas Srbija .

Spasko

pre 2 godine

Srbija ne bi trebala da se mesa u ovo ako je po preporuci evropske unije i zapadnih zemalja jer ce onda posredovanje da bude evropski trik kao i brizelski sporazum a na kraju ce Srbija morati sama sebi da odsece glavu tj . ili da prizna teritorijalnu celovitost ukrajine i da se posvadja sa Rusijom ili da podrzi Rusiju ali samim tim izgubi Kosovo . Srbija mora da nastupa sa istinskim cinjenicama i stavom da su zapadni agresori i albanski kriminalci izvrsili agresiju na Srbiju , predsednik Milosevic je rekao da sroski narod niko ne sme da napada i tuce , i u Srbiji Kosovo i situacija u Ukrajini nije isti slucaj jer albanci i Kosovo su nacisticki partneri a republike Donjeck i Lugansk su proglasile nezavisnost u borbi protiv ukrajinskoh nacizma i terorizma , bas kao sto je i Srpska Krajina se borila protiv nacizma i terorizma i u samoodbrani proglasila Nezavisnost ali medjunarodna rimskoimperijalna zlocinacka nacisticka i islamska teroristicka evropska zajednica to ne priznaje kao zakonsko jer naravno zapad krije istinu da su Nato i EU zlocinci a republika Srpska Krajina su posteni ljudi koji su se borili protiv rimokatolickog rasistickog nacizma i islamskog dzihadistickog psihopatskog terorizma.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija