• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2022

13:17

Srbija koju vodi predsednik Vučić ceni rad i požrtvovanost vatrogasaca

MUP Srbije

Politika

Srbija koju vodi predsednik Vučić ceni rad i požrtvovanost vatrogasaca

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je danas u Prokuplju renovirane prostorije Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i istakao da čitava Srbija ceni požrtvovanost i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, te da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova rada vatrogasaca kroz nabavku nove, savremene opreme, izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata

- Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić ceni rad i požrtvovanost naših vatrogasaca, a zahvaljujući mudroj ekonomskoj politici, naša država ima mogućnost da jača  i unapređuje svoje kapacitete, baš kao što je sposobna da poboljšava materijalni položaj svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije. Vatrogasci-spasioci su ljudi koji su istinski heroji, koji su tu kada je teško, spremni da rizikuju sopstveni život da bi spasili tuđi, a nikada ne traže pohvale i zahvalnost za to. Hoću da znate da država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem izuzetno ceni i poštuje vaš rad - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin je kazao da država jednako ulaže u sve krajeve Srbije i da je bezbednost svih građana podjednako važna. 

Foto: MUP Srbije

- Građani topličkog kraja i građani Prokuplja zaslužuju da imaju najbolju moguću zaštitu. U aprilu 2021. godine započeti su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji  odeljenja za vanredne situacije i kao što vidite, za manje od godinu dana dobili smo znatno veći i funkcionalniji objekat koji poseduje pet garažnih mesta, spavaone, magacine, učionice, kancelarije, dnevni boravak za vatrogasce. Dakle, sve ono što je potrebno i neophodno za bolji i efikasniji rad vatrogasaca - poručio je ministar policije. 

Ukazavši da su vatrogasci na teritoriji grada  Prokuplja od početka godine intervenisali gotovo 90 puta, od čega je najveći broj intervencija bio na požarima, ministar policije Aleksandar Vulin je još jednom apelovao na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom, jer time mogu izazvati nesagledive posledice i ugroziti svoj i tuđe živote. 

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova je svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov praznik Svetski dan civilne zaštite i poželeo im uspeh u obavljanju najodgovornijih zadataka, kojima doprinose sigurnosti i zaštiti svih građana Republike Srbije i njihove imovine.  
 
Ministar policije Aleksandar Vulin je precizirao da je na teritoriji Republike Srbije do sada formirano 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje i da je obuku prošlo oko 2.300 pripadnika koji su potpuno spremni za delovanje u slučaju vanrednih situacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija