• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

04.03.2022

07:00

ZAPADNI MEDIJI POTVRDILI INFORMACIJE ALEKSANDRA VUČIĆA! Gardijan: Rusiju će izbaciti iz UN!

AP/Tanjug

Politika

ZAPADNI MEDIJI POTVRDILI INFORMACIJE ALEKSANDRA VUČIĆA! Gardijan: Rusiju će izbaciti iz UN!

Podeli vest

Samo dan nakon što je predsednik Srbije razotkrio pakleni plan moćnika, o tome pišu i britanski mediji. Rusija nema pravo da bude članica SB UN, tvrdi Zapad

Britanski 'Gardijan' piše da Zapad najozbiljnije planira da izbaci Rusiju iz Ujedinjenih nacija (UN)! Ovo je usledilo samo dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o 'paklenom planu' za obračun sa Kremljom.

'Gardijan' piše da Ukrajinci i zapadni stručnjaci ovih dana užurbano kopaju po arhivi UN, sve pokušavajući da nađu argumente kojima bi dokazali da je Moskva 1991. godine 'bez odgovarajućeg ovlašćenja preuzela mesto u SB UN od Sovjetskog Saveza! Uticajni britanski list naglašava da nakon invazije na Ukrajinu, diplomate najozbiljnije traže način da Rusiju uklone sa mesta jednog od pet stalnih članova Saveta bezbednosti (SB) UN, a onda i da je izbace iz članstva UN!?!

Sami bi se raspali

Ne postoji legalan mehanizam da Rusija bude isključena iz UN. To bi bio raspad te organizacije
Obrad Kesić

Maske su pale

Prema navodima 'Gardijana', Zapad pokušava da potpuno diplomatski izoluje Vladimira Putina.
"Polazna osnova tih napora jeste to što je Rusija 1991. godine, bez odgovarajućeg ovlašćenja, preuzela mesto u SB UN od nestalog Sovjetskog Saveza. Ukrajinski ambasador pri UN Sergej Kislica rekao je da član 4 Povelje UN kaže da su UN otvorene samo za miroljubive države koje prihvataju uslove povelje, a da su postupci Rusije pokazali da ona ne može da ispoštuje te uslove. On je zatražio od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da predstavi pravne dopise kojima je Ruskoj Federaciji, kao naslednici Sovjetskog Saveza, dozvoljeno da se pridruži Savetu bezbednosti.

Foto: AP/Tanjug

Ukrajina tvrdi da su konstitutivne republike SSSR 1991. proglasile da je Sovjetski Savez prestao da postoji, a sa njim je trebalo da nestane i zakonsko pravo bilo koga od tih entiteta, uključujući Rusiju, da sedi u SB UN", objavio je britanski 'Gardijan'.

Moj ugao

VLADISLAV JOVANOVIĆ, DIPLOMATA

Rusija je u dogovoru sa drugim državama bivšeg SSSR-a i u skladu sa međunarodnim pravom nastavila pravni subjektivitet Sovjetskog Saveza. Ona je u tom smislu prihvaćena i tretirana i od Amerike i njihove vlade.

Komentarišući ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da je na sceni 'totalni, histerični rat' protiv Rusije.

- Rukavice su potpuno skinute i sve maske su pale. Ovde se više ne radi o borbi za 'demokratiju', 'vrednosti', 'ljudska prava' itd., već sada politički Zapad vodi otvoreni rat protiv Rusa i Rusije. Sve ovo jeste samo obnovljeni Hitlerov pohod na Moskvu, samo u drugom ruhu. A što se tiče izbacivanja iz UN, nijedna država ne bi mogla da legalno bude izbačena iz UN mimo Saveta bezbednosti. Rusija, kao jedna od pet stalnih članica, svakako neće glasati protiv sopstvenog članstva. To je po zakonima i pravilima, ali nasilje je nešto sasvim drugo... - podvlači Pavić.

Foto: AP/Tanjug

Spoljnopolitički komentator Obrad Kesić ističe da bi isključenje Rusije iz UN značilo raspad te svetske organizacije.

- Mislim da je taj scenario malo verovatan, jer bi takav zahtev morao doći od Saveta bezbednosti, a to ne bi podržale ni Rusija ni Kina. Kina bi glasanjem za takav predlog sama sebi pucala u nogu, jer bi, ako bi došlo do sukoba sa Zapadom, i njoj moglo isto to da se dogodi. Ne postoji legalni mehanizam da Rusija bude isključena iz UN. To bi, kao što kažem, bio raspad UN. Međutim, ne isključujem takvu mogućnost, jer znamo da se Zapad poziva na međunarodno pravo samo kada to njima odgovara - ocenjuje Kesić.

Čekajte, bre!

MILOŠ JOVANOVIĆ, LIDER DSS

Ako bi nekim ponovnim kršenjem prava uspeli da izbace Rusiju iz UN, to bi značio kraj međunarodnog sistema kakvog ga poznajemo od 1945. godine.

Umobolni globalisti

General Mitar Kovač, direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma, naglašava da je izbacivanje Rusije iz UN pravno nemoguće.

- To može samo u glavama pojedinih umobolnih globalista. Mnoge države su 'nastavile kontinuitet' u UN, pa i Srbija, koja je od SFRJ nasledila stolicu u Njujorku. Ako bi se nastavilo takvo nasilje, UN bi se raspale, a svet bi srljao u potpuno bezakonje. Svetski rat bi bio realna alternativa tom bezumlju, a to ne bi dozvolile ni Kina, ni Ruska Federacija - zaključuje Kovač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Pre svega Rusija vodi o d b r a m b e n I rat Rusija je napadnuta iz ukraine od strane duboke države koju posle ubistva kenedija predvode j e v r e I rotšild koh gejts soros tito2 naslednik jevreina broz tita..elizabeta..!

inspektor

pre 2 godine

pa Ujedinjene Nacije su prekrsile zakon i povelju UN , ujedinjene nacije su prekrsile rezoluciju 1244 i ignorisale da izbace iz clanstva Nato zlocince Englesku i Ameriku , ujedinjene nacije su bile umesane u masovnu pedofiliju a epstaknovca sekretarica koja je organizovala pedofilske orgije za zapadnu politicku i monarhisticku elitu je u ujedinjenim nacijama drzala govore o klimatskim promena i cistoci okena i pljackal trilionske budzete pomocu ujedinjenih nacija da bi onda te budzete koristila za privatne svrhe i kupovala jate i vile za organizovanje politickih i monarhistickih pedofilskih orgija u epstajnovoj vili i solomonovom haremu na devicanskim ostrvima i po celom svetu . Ujedinjene Nacije su zamaskirana nacisticka i teroristicka organizacija koja je prevarila narode i prekrsila vlastite rezolucije i sporazume ., Kriminalna organizacija Ujedinjene nacije su krivi za gubitak Nezavisne Krajine i Baranje , a svi znamo da je proglasenje Nezavisne Baranje i Krajine bilo u skladu sa medjunarodnoim pravom i u samodbrani i borbi protiv agresije rimskoimperijalonog katolickog rasizma , nacizma i na kraju se zavrsilo borbom republie srpske protiv nacistickih partnera carsijskih islamista i turskimperijalnog dzihadistickog terorizma .

Fkhj

pre 2 godine

Tako je bre....izbaciti stoku sa planete zemlje

Rade R

pre 2 godine

Amerika, NATO, Englezi i ostali fašisti izgleda pokušavaju da odvedu svet u samouništenje, isključivo zbog svoje sujete i zbog svojih bolesnih ambicija! Tako se, pred drugi svetski rat raspala "liga nacija", i otvorio se put u svetski konflikt! Samo ovog puta neće biti pobednika, ceo svet će biti poražen, preživeće samo bubašvabe, ne Švabe, bubašvabe ! ! ! Ako je to cilj ovih zapadnih dušebrižnika, na dobrom su putu! Bolesnici! Da izbace Rusiju iz UN!?

Navaljni2

pre 2 godine

Bre srbski komentatori malo ohladite, spominjete međunarodno pravo kad vama i Rusiji odgovara, a Ukrajini nikada ne odgovara. Licemjeri jedni, zaudarate.

Vojo

pre 2 godine

Prodaju nam m.da za bubrege, kao štite svetski poredak i Međunarodno pravo. Naravno, zasnovano na njihovim istinama i u skladu sa njihovim željama da oslabe Rusiju i poharaju njena bogatstvai. Jedino što u gaćama imaju orahčiće i šene pred snagom Rusije. Živela Rusija!

Laki

pre 2 godine

Izgleda da Nato zemlje ukidaju UN. Mozda treba osnovati zapadni i istocni UN.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija