• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.03.2022

09:05

Vulin: Tzv Kosovo u NATO pretnja Srbiji oružanim obračunom

MUP Srbije

Politika

Vulin: Tzv Kosovo u NATO pretnja Srbiji oružanim obračunom

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Kosovo nije država, nema vojsku, predstavlja politički problem za bar četiri članice NATO i u dužem periodu neće imati značajan vojni kapacitet

"Pa, zašto je onda važno da bez procedure i ispunjenosti bilo kakvih uslova postane član NATO pakta? Članstvo takozvanog Kosova u NATO pakt je pretnja Srbiji oružanim obračunom i ništa drugo", naveo je Viulin u saopštenju.

Staviti takozvano Kosovo pod okrilje vojnog saveza, ističe Vulin, znači poništiti Rezoluciju 1244, ukinuti Kumanovski sporazum kao i sve garancije date od strane UN, ali i obavezati sve zemlje članice NATO pakta da u skladu sa članom 5 Povelje, budu dužne da zaštite teritorijalni integritet novoprimlkjene članice.

"Zar bilo ko sumnja da bi u tom slučaju Kurti oklevao da preduzme seriju napada na Srbe, posebno na severu pokrajine i da izaziva sukobe i provokacije sve dok država Srbija ne bude prinuđena da odbrani svoj narod", naveo je Vulin.

"Nasilno uvođenje takozvanog Kosova u NATO pakt nije samo kršenje procedura za prijem u NATO i gaženje Rezolucije 1244, već je i otvorena pretnja Srbiji i još jedan vid pritiska na Aleksandra Vučića, a to znaju i zemlje koje su zagovornici članstva Prištine u NATO", izjavio je ministar Vulin komentarišući zahteve takozvanog Kosova za prijem u NATO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija