• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2022

15:15

PETKOVIĆ OPŠTINI ŠTRPCE URUČIO ZNAČAJNU ODLUKU Početak radova i realizacija projekta vodosnabdevanja pijaćom vodom

Kancelarija za KiM

Politika

PETKOVIĆ OPŠTINI ŠTRPCE URUČIO ZNAČAJNU ODLUKU Početak radova i realizacija projekta vodosnabdevanja pijaćom vodom

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković započeo je dvodnevnu posetu južnoj pokrajini obilaskom Štrpca, zajedno sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa Daliborom Jevtićem i pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Ivanom Vujićem

Petkovića su u Sportskoj hali u selu Berevce, dočekali mladi sportisti i najmlađi članovi Kulturno umetničkog društva ovog kraja koji su izveli kraći sportski i kulturno-umetnički program.

- Veoma sam ganut na koji način ste me dočekali danas ovde jer sam osetio koliko vam jako srce kuca za državu Srbiju.

Foto: Kancelarija za KiM

Želim da vam prenesem pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i da vam kažem da ćemo se i još jače i još snažnije boriti za sva naša srpska mesta na prostoru Kosova i Metohije, da ćemo se boriti za Sirinićku župu, za svako selo i za našu opštinu Štrpce, da ćemo se boriti u ekonomskom smislu da podignemo život naših sugrađana, da bude dostojan čoveka u 21. veku.

Zato, između ostalog, želim da vam kažem da smo kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju i u prethodnom periodu brinuli o vama i pomagali kroz najrazličitije projekte i to ćemo činiti i još više i još značajnije u periodu koji je ispred nas, da pre svega ovde pobeđujemo mirom, stabilnošću i ekonomskim razvojem. To su tri ključne poruke države Srbije i predsednika Vučića - istakao je Petković.

Direktor Petković je u selu Berevce rukovodstvu opštine uručio Odluku za početak radova i realizacije najvažnijeg projekta vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom za opštinu Štrpce. Za realizaciju kapitalnog projekta - Izgradnja vodozahvata i postrojenja za preradu vode „Bolovanka“ Štrpce, sredstva u iznosu od 44,4 miliona dinara je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je istakao da se na ovaj način rešava višedecenijski problem Štrpčana i podsetio da je rešenje obećao prilikom svoje prethodne posete ovoj opštini, što se danas i realizuje.

- Prošli put kada sam bio ovde obećao sam da ćemo da pomognemo opštinu Štrpce sa važnim projektom vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom u opštini Štrpce i evo ono što smo obećali, to smo i ispunili. Ja sam ovde doneo odluku Kancelarije za KiM, kojom u iznosu od 44.400.000 dinara krećemo sa važnim projektom koji će podrazumevati da svi građani opštine Štrpce više neće morati da kupuju flaširanu vodu, već će imati zdravu pijaću vodu i zato krećemo sa izgradnjom projekta vodozahvata i postrojenja. Samo kada smo zajedno, ujedinjeni, okrenuti ka budućnosti možemo da postignemo sve što želimo - poručio je Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

On je dodao da država Srbija vodi računa o svakom našem zaposlenom, o svakom našem poljoprivredniku, o svakom našem detetetu, o našim najstarijim sugrađanima.

- Ono što je važno jeste da politika predsednika Aleksandra Vučića jeste politika budućnosti, jeste politika koja podrazumeva dostizanje prosečne plate od 1.000 evra i dostizanje prosečne penzije od 500 evra, to je politika budućnosti, to je ono za šta se borimo i to je ono što želimo da ovde vama prenesemo. Čekaju nas sve veći pritisci, a vi koji živite ovde u opštini Štrpce dobro znate šta znače veliki pritisci, ali naše je da se borimo da sačuvamo mir i da ne nasedamo na provokacije, već da mudro, odgovorno i strpljivo gradimo našu budućnost, ovde na KiM. Vi ovde na jugu KiM, u Sirinićkoj župi ste okruženi vašim komšijama Albancima i moja poruka i danas jeste da moramo da pregovaramo, da u dijalogu, u Briselu rešavamo sva teška i ključna pitanja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, jer je to način da vi ovde imate noramalan život. Mi smo u Beogradu opredeljeni za dijalog, opredeljeni smo za budućnost.

Koliko god da su teški problemi koje iznosimo u Briselu i o njima razgovaramo, bolje je da imamo teške probleme u dijalogu, u Briselu, nego da imamo incidente na terenu - zaključio je Petković.

U nastavku posete Štrpcu, on je u selu Vrbeštica obišao Osnovnu školu „Šarski odred“ koja je izgrađena sredstvima Kancelarije za KiM i naveo da će Kancelarija pomoći sa obnavljanjem inventara.

Petković je potom posetio devetočlanu porodicu Mladenović i uručio im građevinski materijal za dogradnju kuće kao i motokultivator koji će im značiti za obradu zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija