• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2022

14:47

Petković u Zubinom Potoku sa predstavnicima Srba sa КiM: Važno da sačuvamo mir i jedinstvo

Kancelarija za KiM

Politika

Petković u Zubinom Potoku sa predstavnicima Srba sa КiM: Važno da sačuvamo mir i jedinstvo

Podeli vest

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković nastavio je dvodnevnu posetu južnoj pokrajini obilaskom opštine Zubin Potok

On se sastao sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Кosova i Metohije sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini, posebno u svetlu krize na istoku Evrope, neophodnosti održavanja izbora 3. aprila u srpskim sredinama na КiM, kao i o odlukama Vlade Srbije kojima se ublažavaju posledice krize koja je nastala u Evropi i svetu.

Petković je istakao da naš narod na Кosovu i Metohiji ne treba da strahuje jer će svih osnovnih životnih namirnica biti dovoljno.

Foto: Kancelarija za KiM

- Razgovarali smo o svim važnim i ključnim pitanjima za opstanak i ostanak srpskog naroda na КiM i punoj podršci Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića našem narodu ovde na КiM. Preneo sam poruku predsednika Vučića da treba da sačuvamo mir i stabilnost jer je to preduslov za ekonomski razvoj cele države Srbije, pa samim tim i srpskog naroda na КiM. Mir i stabilnost su nam neophodni u ova teška vremena, i zbog toga je važno da svega čega ima u centralnoj Srbiji, kada je reč o životnim namirnicama, biće i za naš narod ovde na КiM. Puni su nam magacini, odgovorno i domaćinski smo se odnosili po tom pitanju, tako da naš narod ne mora ništa da brine, a Srbija će se postarati, kao što je to činila i u prethodnom periodu, da sve obezbedi našim sugrađanima - istakao je Petković.

On je poručio da će biti nastavljeni projekti za pomoć države Srbije i Кancelarije za КiM našem narodu u pokrajini.

- Razgovarali smo i o onome što je posebno važno, a to je nastavak projekata Vlade Srbije i Кancelarije za КiM - i kada je reč o stanogradnji, i o pomoći poljoprivredi i privredi i svim drugim važnim segmentima za opstanak našeg naroda - poručio je Petković.

On je podsetio da Кancelarija u opštini Zubin Potok gradi sedam novih zgrada, pet u prošloj godini i dve u ovoj godini, što je više od 100 novih stanova.

Foto: Kancelarija za KiM

- Imamo "Simpo", gde je Vlada Srbije izdvojila više od 150 miliona dinara, imamo "Jumkos", gde je zaposleno 48 radnika, a mi smo dodatno zaposlili još 22 radnice u pogonu u Brnjaku koji je otvoren uz podršku Кancelarije za КiM od 70 miliona dinara. Činimo sve što možemo da pomognemo našem narodu i kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji i setvenom materijalu, što smo činili i u prethodnom periodu.

Na kraju posete Petković je obišao sedmočlanu porodicu Mihajlović u selu Gornje Dobroševine kojoj je Кancelarija za Кosovo i Metohuju izgradila kuću od 89 kvadrata, a prilikom posete domaćin Zvonko izrazio je potrebu da dobije još jednu kravu što će mu uz pomoć Кancelarije biti i omogućeno. On se zahvalio direktoru Petkoviću, predsedniku Vučiću i državi Srbiji na pomoć za ostanak i opstanak na Кosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija