• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.03.2022

07:00

OD SRBIJE NAPRAVITI UKRAJINU, POTREBAN JE NOVI 'MAJDAN' - VUČIĆ NE SME OSTATI NA VLASTI! Američki analitičar Janoš Bugajski PRIZIVA ZLO!

Informer DN/Fotoilustracija

Politika

OD SRBIJE NAPRAVITI UKRAJINU, POTREBAN JE NOVI 'MAJDAN' - VUČIĆ NE SME OSTATI NA VLASTI! Američki analitičar Janoš Bugajski PRIZIVA ZLO!

Podeli vest

U Srbiji je potrebno izvesti novi 'Majdan', krvavu revolucije kojom bi se vlast otela od političara koji imaju dobre odnose sa Rusijom! Ukoliko Aleksandar Vučić ne izgubi predstojeće izbore, Srbi moraju da urade isto ono što su Ukrajinci učinili 2014. godine

Ovo poručuje američki analitičar Janoš Bugajski, viši saradnik fondacije 'Džejmstaun', koji je u izjavi za 'Al Džaziru' bukvalno pozvao na nasilno otimanje vlasti u našoj državi!?! Prema njegovim rečima, Srbija 'zavisi od ultranacionalista i onih koji podržavaju zločince u Kremlju' i to mora pod hitno, milom ili silom, da se promeni!?!

Pritisak zbog sankcija

Bugajski kaže da će Rusija, 'kako bude nastavljala da trpi sve nove i nove poraze u Ukrajini, pokušavati da izazove krvave sukobe na Balkanu'!?!

- Jedna od lokacija gde Rusija ima saveznike jeste Zapadni Balkan... Vidite već, Vučić sada govori, ako ne podržite mene na izborima, situacija će biti još gora. O kakvoj zemlji mi govorimo, koja toliko zavisi od ultranacionalista, od onih koji podržavaju ratne zločince u Kremlju... U Srbiji je potreban drugi 'Majdan'! Ako se vlast ne može reformisati, ako ne izgubi izbore, jedini izbor za obične normalne Srbe koji žele sigurnost jeste da urade ono što su Ukrajinci uradili kada su zbacili svoju koruptivnu vladu koja je bila povezana sa Moskvom - rekao je Bugajski.

Đukanović: Pritisci i ucene

Vladimir Đukanović, poslanik SNS i član Odbora za bezbednost, kaže da se stvara 'jako neprijatan narativ u liberalnim zapadnim krugovima kako je Vučić Putinov saradnik na Balkanu i kako je Srbija pod užasnim uticajem Rusije'.
- Sve to ima za cilj da se Srbija i njeno rukovodstvo pritiskaju i ucenjuju, kao i da se pripreme određene političke strukture u Srbiji koje bi trebalo da izvedu zločinački 'Majdan' u Beogradu... Srbija nema luksuz da se svrstava na bilo čiju stranu u sukobu u Ukrajini. Srbija mora da gleda svoje interese i da dosledno nastavi putem vojne neutralnosti. Svaki pokušaj iniciranja građanskih sukoba dužni smo da sprečimo - ističe Đukanović.

Američki analitičar poručuje i da sa vlasti treba što pre ukloniti i Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, koji je, kako kaže, 'čist Putinov plaćenik'!?!

MOSKVA SPREMNA DA IZVUČE NAJSTRAŠNIJI ADUT, AKO AMERIKA I EU OSTVARE PRETNJE! Čeka nas armagedon, valjda će razum prevladati!

- Dodik mnogo zavisi od ruskog novca, od koruptivnog uticaja oligarha povezanih sa Kremljom. Čini se da je on sve založio na njih i jedini način da se kriza u BiH reši jeste nametanje sankcija. Ako Dodik i dalje bude sarađivao sa ratnim zločincima u Kremlju, onda on postaje saučesnik. Svaki njegov potez treba se dobro nadgledati... - naglašava Bugajski, koji je čak poručio da bi lider RS mogao uskoro i da bude uhapšen!?!

Foto: Fotoilustracija

I dok Janoš Bugajski juče nije odgovarao na naše pozive i poruke, Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da je sve ovo samo nastavak pritiska na našu državu da uvede sankcije Rusiji.

(FOTO) IMA LI ŠTA GLUPLJE OD CNN?! SRBIJA SE GRANIČI SA UKRAJINOM - OD NAS JE VEĆA SAMO RUSIJA! Ovako nešto mogu da urade samo idioti...

- Što duže bude trajala kriza u Ukrajini, a plašim se da će potrajati jer će sankcije verovatno ostati i posle okončanja rata, pritisci na Srbiju biće sve jači. Svako pozivanje na nasilni prevrat u Srbiji jeste opasno i država to mora da spreči i u korenu saseče. Jasno je da sve ovo dolazi zbog odluke Srbije da ne uvede sankcije Rusiji. Dodatna opasnost jeste i to što ovakve izjave dolaze uoči izbora, jer sve će ovo koristiti neki koji žele da dođu na vlast sa ulice. Uprkos svemu, država mora da sačuva neutralnu poziciju i ne treba da se svrstava, jer su naši nacionalni interesi najvažniji, što je jasno rekao i sam predsednik Vučić - naglašava Bečić.

Ostrašćeni srbomrzac

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan podseća da je Bugajski dobro poznat našoj javnosti jer je jedan od 'najostrašćenijih i najupornijih srbomrzaca'.

Ambasadori EU: Računamo na
solidarnost Srbije prema Ukrajini

Ambasadori zemalja EU u Srbiji istakli su u zajedničkom autorskom tekstu da međunarodna zajednica treba da udruži snage da prekine vojnu agresiju Rusije u Ukrajini i založi se za mir i multilateralni poredak, te da EU računa na Srbiju da nastavi da se zalaže za međunarodno pravo, za Ukrajinu i protiv ruske invazije.
Pismo su potpisali šef Delegacije EU u Srbiji i ambasadori Francuske, Češke, Švedske, Španije, Belgije, Mađarske, Poljske, Danske, Kipra, Irske, Litvanije, Grčke, Italije, Luksemburga, Holandije, Slovačke, Malte, Estonije, Bugarske, Austrije, Rumunije, Finske, Hrvatske, Nemačke, Portugalije, Slovenije i otpravnik poslova Letonije.

- Čak i sada kada je celom svetu pažnja usmerena na Ukrajinu, on priziva nemire i prevrat u Srbiji. On poziva na 'Majdan' i nasilni prevrat koji je organizovao Zapad u Kijevu, a koji je uzrok svih današnjih problema, pa i rata u Ukrajini. Ovaj zao čovek, prepun mržnje prema nama, želi da se i u Srbiji proliva krv i da Srbijom upravljaju njegovi istomišljenici. To se nikad neće desiti, siguran sam - naglašava Karan.

Činjenice: Narandžasta revolucija ili 'Majdan'

* naziv za niz protesta i političkih događaja, praćenih strašnim nasiljem u Ukrajini
* pokrenule su ga pristalice Viktora Juščenka, koji je smatrao da je pobeda tadašnjeg premijera Viktora Janukoviča posledica izborne prevare
* protesti su započeli u zapadnom i centralnom delu Ukrajine, a na Trgu nezavisnosti u Kijevu 'Majdan' okupilo se stotinak hiljada Juščenkovih pristalica
* Vrhovni sud u Ukrajini je nakon pokrenutih protesta naredio ponavljanje izbora, na kojima je pobedio Juščenko
* Juščenko je bio zagovornik ulaska Ukrajine u NATO, te se ova pobeda više smatrala pobedom EU i SAD, ili porazom Putina i Rusije, koji su podržavali Janukoviča

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 2 godine

Ovaj nazovi amerikanac iz tamo neke j...ne fondacije koja ga dobro plaća pljuvao bi i po svojoj naciji samo da sme....podržavate najveće naciste u Evropi posle drugog svetskog rata....i što je najgore nemate pojma o čemu pričate...

Milan63

pre 2 godine

Ova bitanga, prizivajući nasilje u Srbiji, verovatno misli da će srpski narod sedeti kod kuće i mirno gledati kako mu neko na ulici otima izbornu volju. Prebrojaćemo se ko je za koga u izbornim kutijama, pa ko pobedi svaka čast, ali ako neko posle toga krene da otima i ruši, možemo da se prebrojimo i na ulici ako treba. Dosta je bilo Bugajskog, Servera i ostalih bitangi njima sličnih koje su i dovele do ove tragedije u Ukrajini. To se u Srbiji neće desiti jer ima ko da je brani od te ratnohuškačke gebelsovske bagre koja bi da ponovo zavadi Srbe zarad stranih interesa.

penzos

pre 2 godine

ovaj nek ide psihijatra on je umno bolestan , da li je on video spisak zemalja koje su njegovi zemljaci , fin neki narod uništavali i ubijali nedužan narod, đubre jedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

branimirkrajina

pre 2 godine

Zločinci su u wašingtonu londonu parizu briselu

Paja

pre 2 godine

Gnjido americka!!! Nazad u svoj brlog i umukni!!!

Pera pravda

pre 2 godine

Može taj američki skot i narodu i Vučiću da preti koliko mu volja, došao je kraj njihovim zlodelima. Sve što su radili po svetu snaći će ih, vrlo brzo.

Nikola

pre 2 godine

Žalosno je što pojedinci koriste situaciju u Ukrajinu, da bi narušili mir i stabilnost!

Milos

pre 2 godine

Predsednik Vučić je jasno i nedvosmisleno reko koji je stav Srbije povodom situacije u Ukrajinu, i stvarno ne vidim razna nagađanja bez ikakvog osnova šta će i kako će biti!

Anja

pre 2 godine

Nama trebaju mir i stabilnost a ne medjusobni sukobi

Stefan

pre 2 godine

Svi bi od Srbije da naprave šaku jada, ali sva sreća po nas da imamo na čelu jednog ozbiljnog i odgovornog čoveka!

Gaga

pre 2 godine

Za život svih građana su najbitniji mir i stabilnost, građanima Srbije je to omogućio Vučić, jedino on može da nastavi istim putem dalje i još bolje i jače!

Kiša

pre 2 godine

Ја не могу да верујем какве је будалаштине овај човек рекао.

Mila

pre 2 godine

Podrška Aleksandru Vučiću koji odgovornim radom Srbiju vodi putem uspeha!

Vladimir

pre 2 godine

Ono za šta se Srbija zalaže je svakako mir i stabilnost.

Vojkan

pre 2 godine

Srbija ne želi sukobe. Želi mir i stabilnost kako kod nas samih tako i u svetu.

Vanja

pre 2 godine

Jedino za šta se Srbija zalaže i za šta će se uvek zalagati je očuvanje mira i stabilnosti. To nam je u ovim teškim vremenima svima potrebno.

Nešo N

pre 2 godine

Ni do sada Srbija nije pristajala na nikakve pritiske i ucene, pa neće ni sada.

Glasinac

pre 2 godine

Bez obzira na pritiske, Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Veljko M

pre 2 godine

Kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, više bi štete imala Srbija nego Rusija.

Ero

pre 2 godine

Šta će ovaj gospodin s KINOM i Kina podržava Putina i još mnogo zemalja.Što nam ne reče nešto protiv Kine.Nego udari po slabija,nešto nam to zvuči poznato.Udri na slabije.

Sumar

pre 2 godine

Zašto ne napraviš Majdan u tvojoj Americi jer Vas predsednik spava na sastancima, mesa pojmove a i malo da se proredite da Vam Afroamerikanci malo vrate šta ste Vi njima radili.... Sram te bilo zreo si za dom penzionera...

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija