• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

19.03.2022

16:46

Nebojša Bakarec: Koljač Belivuk u Đilasovoj kampanji!

Politika

Nebojša Bakarec: Koljač Belivuk u Đilasovoj kampanji!

Podeli vest

U svom poslednjem tekstu sam već pisao o tome kako Đilasovoj koaliciji baš loše ide u izbornoj kampanji. Prvo su se nedeljama javno svađali oko mogućih kandidata. Potom su odabrali kompromitovane ili slabe kandidate – genocidašicu Mariniku, NATO Ponoša i rušitelja Vladetu. Onda su na katastrofalan način započeli kampanju. Đilas je izvređao građane Republike Srpske, nazvavši ih „lažnim i instant građanima“. Vladeta Janković je potom krenuo da preti Beograđanima, šta će sve da ruši u Beogradu – Spomenik Stefanu Nemanji, Beograd na vodi, dorćolsko naselje „K-Distrikt“. Ponoš je iznosio hvalospeve na račun NATO i Hrvatske, tj. Zagreba. Da ne pominjem tu okolnost što je usred izborne kampanje počeo rat u Ukrajini. Pre neki dan na videlo je izbio prikrivani sukob Đilasa, Ponoša, Marinike i Vladete, koji se tiče nastupa kandidata te koalicije na TV Pink. Marinika Tepić Ciobanu Zhivcu i Vladeta Janković su odlučili neće gostovati na TV „Pink“! Takođe, Marinika Tepić je 16.03.2022. saopštila da niko iz Đilasove koalicije neće ići na TV Pink, koji je nazvala „fabrikom zla, koja ubija i nas žive“. O tome da sukobi zaista postoje, i da ništa ne funkcioniše u Đilasovoj koaliciji, svedoči odluka Zdravka Ponoša, Đilasovog kandidata za predsednika, DA IDE NA TV PINK! Ponoš je ovu svoju odluku da ide na TV Pink, saopštio, dan posle saopštenja Marinike Ciobanu Zhivcu, da niko iz te koalicije neće ići na TV Pink

Foto: Printscreen

Još jedan dokaz o tome koliko loše stoji Đilasova i Marinikina koalicija, pojavio se 19.03.2022. u đilasovskim i Šolakovim medijima. TV NOVA i Sajtovi TV NOVA S (i sajt novine NOVA)  i „Direktno“ su kao glavnu i udarnu vest u 12:30, lansirali bajato svedočenje koljača, ubice i narkodilera Belivuka, staro mesec i po dana (od 7.2.2022.). U trenutku kada su ova dva medija lansirala tu vest, u svim ostalim medijima je kao glavna, udarna vest, kao što je i normalno i profesionalno, bila vest o otvaranju brze pruge Beograd – Novi Sad, koja je deo pruge Beograd- Budimpešta. Otvaranju pruge su prisustvovali i predsednik Vlade Mađarske, Viktor Orban, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i mnogi mađarski i srpski zvaničnici. Svakom profesionalnom i objektivnom mediju to bi bila glavna i udarna vest, ali ne i ovim medijima mržnje. Objavljivanje bajate vesti o koljaču Belivuku je imalo više ciljeva, koji su svi od reda smešni i jalovi. Jedan je da se parira vesti o otvaranju brze pruge, a drugi je da se satanizuju i dehumanizuju predsednik Vučić i njegov brat Andrej, tako što će ih prikazati kao Belivukove šefove. Naravno da nije moguće parirati vesti o otvaranju brze pruge. Još je manje moguće prikazati predsednika Vučića i negovog brata, kao kriminalce. Prvo, sadašnje vlasti Srbije su pre više od godinu dana pohapsile klan Belivuk, u čemu im je ogromnu podršku pružio upravo predsednik Vučić. Drugo, potvrda informacije o tome ko je šef Belivuku i njegovom klanu, koju su odavno saopštini naši organi, je 14.01.2022. stigla iz EVROPOLA, zvaničnim putem. U toj Evropolovoj informaciji glavna vest je bila da je zaista bio pripreman atentat na predsednika Vučića, a da je nalogodavac Radoje Zvicer, i da je Zvicer šef Belivukovog i drugih kriminalnih klanova.

Foto: Printscreen

Na sajtu TV NOVA S, vest je glasila: „EKSKLUZIVNO Belivuk o Vučiću, Terziću, „Principima“ i proslavi u „Grafičaru““. Kao autor teksta navedena je uzvesna Tanja Milovanović. Tekst predstavlja delimičnu i obrađenu izjavu koljača Belivuka datu pred tužiocem još 7. februara 2022. Naslov te vesti na sajtu „Direktno“ glasi: „Belivuk: Nisam klošar kao Vučić! Radili smo po njegovom nalogu“.

O toj  izjavi pred tužiocem su i TV NOVA S i „Direktno“ već  izveštavali, kao i ostali mediji još 7.2.2022. Stoga je potpuno nelogično da mesec i po kasnije, ponovo objavljuju vest o tome. To govori o nameri da se spinuje vest, da se izveštava neprofesionalno i o nameri da se u izbornoj kampanji satanizuje predsednik Vučić. O tome svedoče sugestivni i uvredljivi naslovi. O tome koliko je bezvredan Belivukov iskaz, najbolje govori sledeća rečenica iz teksta sajtova TV NOVA S i Direktno: „Kako portal Nova.rs ekskluzivno otkriva, Belivuk je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa "Principi" nastala za potrebe i po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića…“. Nadležni organi su prikupili sve potrebne dokaze o nizu ubistava koje je počinio lično Belivuk, a o tome svedoče i Belivukovi saučesnici. Drugo, već sam pomenuo, dokazano je da je Belivuk radio po nalogu svog šefa Radoja Zvicera, kao što je dokazano i da su obojica pripremali likvidaciju predsednika Vučića.

Vest koju su objavili portali TV NOVA S i Direktno, znači da je dve nedelje pred izbore na političku scenu stupio koljač Veljko Belivuk, kao učesnik Đilasove izborne kampanje, kao neko ko podržava Đilasa, Mariniku, Vladetu i Ponoša. Jasno je da su Belivujkovi advokati dostavili Belivukov iskaz đilasovskim medijima, po nalogu Belivuka. A Đilas i njegova bratija su onda dali nalog svojim medijima, da taj iskaz objave baš 19.03.2022., naveo sam u tekstu zbog čega. To svedoči o Đilasovom, Marinikinom, Ponoševom, i Jankovićevom očaju, kada podršku u kampanji moraju da traže (i dobiju) od ubice, koljača i narkodilera Belivuka. Kakva podrška! Naš narod kaže – čega se pametan stidi, time se budala ponosi! Da su mogli, Đilas i Marinika bi Belivuka i Miljkovića stavili na svoju parlamentarnu listu.

Foto: Printscreen

Sramota je da bilo koji medij promoviše kao afirmativne, stavove koljača, ubice i narkodilera Belivuka. Afirmativnom promocijom stavova ubice, koljača i narkodilera, dva pomenuta medija i njihovi nalogodavci, staju na stranu Belivuka, Miljkovića i njihovog šefa Radoja Zvicera. Staju na stranu, koljača, kasapina i ljudoždera. Staju na stranu onih koje je EUROPOL ocenio kao jedne od izvršilaca i nalogodavaca atentata na perdsednika Republike Srbije. Sve to nas i ne čudi. Zvicerov i Belivukov klan odavno imaju svoje političko i medijsko krilo. Sad krila mašu u izbornoj kampanji. A zbog čega bi nas sve to čudilo kada je dokazano da Đilas i Marinika imaju silne veze sa krimnalcima. Spisak je impresivan:

Foto: Printscreen

1.Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić alijas Vlada Japanac. Dragan Đilas se 25.11.2020. sastao i slikao sa kriminalcem Vladom Japancem, ispred prostorija Đilasove SSP, u Kralja Milana. Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

2.Milutin Bakić, jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika, uhapšen je 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

3.Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora, i služi kaznu zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu.

4.Novak Filipović, član Glavnog odbora Đilasove SSP, iz Pančeva, decenijski prijatelj Marinike Tepić, je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije.

5. Dušan Jeremić. Mediji su 30.07.2021 izvestili da je osuđivani nasilnik Dušan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Dušan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Na fotografijama sa protesta SSP, Đilas i Marinika su se više puta našli u društvu Dušana Jeremića koji je osuđivan zbog više krivičnih dela, zbog čega je boravio u zatvoru.

Setimo se i Đilasovih saradnika koji su tokom godina hapšeni i optuživani za najteža krivična dela:

1.Aleksandar Bijelić, bivši Đilasov gradski Menadžer, hapšen zbog sumnje da je oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra, u aferi rekonstrukcije Bulevara.

2. Zvonimir Nikezić, finansijski konsultant, hapšen je pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo. Zvonimir Nikezić je otac Dušana Nikezića, koji je leva Đilasova ruka i predsednik Odbora za privredu i finansije SSP.

3. Bojan Milić, bivši Đilasov predsednik opštine Rakovica, bivši direktor „Infostana“ hapšen je zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona.

3. Aleksandar Stamenković, bivši generalni direktor JKP „Gradska čistoća“ bio je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“.

5. Nenad Milenković, bivši Đilasov predsednik opštine Novi Beograd, bio je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd.

6. Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, je bio hapšen pod sumnjom da oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona.

7. Vojislav Janošević, bivši predsednik opštine Surčin, je hapšen pod sumnjom za zloupotrebu službenog položaja, tešku više od 27 miliona dinara.

8. Danilo Bašić, bivši Đilasov predsednik beogradske opštine Palilula i Đilasov pomoćnik gradonačelnika, hapšen je 26.03.2021. u sklopu akcije borbe protiv kriminala u državi. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije.

9. Branko Janković, bivši Đilasov direktor Agencije za javne nabavke grada Beograda. Mediji su objavli snimke sa sigurnosih kamera u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi, gde se vidi kako Janković krade čokoladice i gura ih u džepove u pantalona.

Kad ste sve ovo pročitali, i vi se, kao i ja pitate zbog čega đilasovski mediji, TV NOVA S, list NOVA, TV N1, list Danas i svi njihovi sajtovi, te sajt Direktno, nikada nisu napisali ni slova o ova dva spiska koje sam naveo i o vezama Dragana Đilasa i Marinike Tepić sa ovim kriminalcima i uhapšenicima? Umesto da pišu o pravom kriminalu i kriminalcima, TV NOVA S i Direktno, afirmišu koljača Belivuka!

Ne pada sneg da pokrije breg, već da zveri pokažu tragove!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17