• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2022

20:44

NOVO IŽIVLJAVANJE ŠIPTARA! Vujiću zabranjen ulazak na KiM!

Beta

Politika

NOVO IŽIVLJAVANJE ŠIPTARA! Vujiću zabranjen ulazak na KiM!

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo iMehotiju saopštila je da su vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Kancelarije za KiM Ivanu Vujiću da poseti pokrajinu.

Vujić je sutra trebalo da obiđe Klinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Komatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Kancelarije za KiM.

"Međutim, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaju da je očigledna namera Aljbina Kurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na Kosovu i Metohiji, jer je, kažu u kancelarij, njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Kosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

OVO JE NATO KRIO KAO ZMIJA NOGE! Uhapsili Srbina, meštani na njih pustili ŠARPLANINCE i uzeli motke - Epilog 11 Amera prebijeno, nepoznat broj SMRTNO UPLAŠENIH! (VIDEO)

Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi, napominju u saopštenju, te dodaju da to nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume.

"Uprkos tome, Srbi sa KiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji", porucuju iz Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija