• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2022

14:42

Vučić: Cene naftnih derivata rastu svuda u svetu, moraće da rastu i u Srbiji, ali to ne zavisi od nas!

printscreen

Politika

Vučić: Cene naftnih derivata rastu svuda u svetu, moraće da rastu i u Srbiji, ali to ne zavisi od nas!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa


On je u izjavi za Pink iz Kruševca naglasio i da je zahvalan portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu koji je rekao da će zabrinutost Srbije zbog plaćanja gasa u rubljama biti prioritet za Rusiju.


"Hvala Peskovu na tome, jer su ruski mediji objavili čim sam rekao da je za nas problem plaćanje u rubljama, zbog nestabilnosti valute. Hvala Peskovu na brizi i nadam se da ćemo i to uspeti da rešimo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li građani treba da brinu zbog nestašisca roba i kako to da mi imamo, a drugi nemaju Vučić je rekao da su nam nesto dali Bog i vredne ruke seljaka, a za nešto se snalazimo.

On je istakao da imamo dovoljno i sećera i soli i svega ostalog, kao i da je rešen problem nabavke mleka u prahu i svih drugih vitalnih proizvoda i da ljudi ne treba da brinu.

Foto: printscreen

Na pitanje kada je odlučio da se povećaju robne rezerve, Vučić je naveo da je to bilo u novembru i početkom decembra, ali kaže da je trebalo ranije. Napominje i da Kina pojacava nabavku uglja da bi sprecavali dalji strhoviti rast cene elektricne energije.

"Građani ne treba da brinu, ali ne mogu da se smejem, nije mi do toga. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se zavrsi sukob i taj jezik koji nema veze sa diplomatskim jezikom i drzavama i kompanijama", rekao je Vučić i istakao da nikada nije video tu vrstu histerije, uključujući i sve strahote korone.

On je izrazio bojazan da sve ovo sto se desava nije ni blizu onog sto smo videli i kako kaže "plašim se da sam u pravu, ali nadam se da nisam".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jela

pre 2 godine

Nemojte se brinuti, imamo dovoljno hrane i robne rezerve

Jelena

pre 2 godine

Kriza je svuda oko Nas Ali Srbija se sa Tim odlicno bori I nema razlogq za brigu

Zvoncica

pre 2 godine

Mir I stabilnost su Vucicu najvazniji,zato je on najbolji moguci predsednik

ana

pre 2 godine

Predsednik Vučić nam garantuje mir i stabilnost. Izborićemo se sa svime zajedno. Zajedno možemo sve.

Olja

pre 2 godine

Stabilnost Srbije je najvažnija . Svih namirnica ima a gorivo mora da poskupi .

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija