• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2022

21:53

LJUDSKA ŽRTVA NEMA CENU! Ministar Mali: Moramo da očuvamo mir i stabilnost!

Printscreen

Politika

LJUDSKA ŽRTVA NEMA CENU! Ministar Mali: Moramo da očuvamo mir i stabilnost!

Podeli vest

Legendarni general Vladimir Lazarević, ministar finansija Siniša Mali i advokat Goran Petronijević gosti su večerašnjeg "Hit Tvita" na TV Pink

Ove nedelje navršile su se 23 godine od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ). Tačno u 19 sati i 45 minuta prve bombe pale su na Prištinu, Kuršumliju, Danilovgrad, na kasarne u Batajnici i Mladenovcu.

Ministar finansija Siniša Mali govorio je o NATO bombarodvanju iz drugogo ugla - ekonomskog. Rekao je kako su posledice bile velike, kao i da smo izgubili čak pet godina. Podsetio je i šta je sve uništeno u tih 78 dana 1999. godine.

Foto: Printscreen

- Svaka ljudska žrtva, nema nikakvu cenu. Šta je sve uništeno u tih 78 dana? 25 hiljada stambenih objekata, 470 kilometara puteva, 595 kilometara pruga, 18 vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture, 44 mosta, 19 bolnica, 20 domova zdravlja. Bruto-društveni proizvod Srbije je bio negde oko 20 milijadri, u to vreme, a šteta se procenjuje na 30 pa čak i do 10. Dakle, mi smo pet godina direktno, u smislu ekonomije, izgubili. Zašto ovo govorim? Iz perspektive sadašnjosti. To je ono što predsednik Vučić govori, da očuvamo mir i stabilnost u našoj zemlji. Ne želimo da budemo pijuni, kako bi sačuvali mir i stabilnost. Mislim da su te dve reči važnije nego ikada, mislim da je to što predsednik Vučić govori važnije nego ikada. Samo da budemo svesni šta možemo da izbegnemo. Predsednik je i u govoru u Kraljevu rekao da je to agresija, važno je da gajimo i kulturu sećanja na žrtve NATO agresije, ali je rekao i da moramo da idemo dalje, ali ono što je važno, Srbija sedi na svojoj stolici - rekao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17