• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Paunović

30.03.2022

12:42

KAO NA TAJMS SKVERU! ŠETALIŠTE U BEOGRADU NA VODI JE POPUT SVETSKIH ŠETALIŠTA! Maestro Petar Marić podržao Vučića za PREDSEDNIKA SRBIJE!

printscreen

Politika

KAO NA TAJMS SKVERU! ŠETALIŠTE U BEOGRADU NA VODI JE POPUT SVETSKIH ŠETALIŠTA! Maestro Petar Marić podržao Vučića za PREDSEDNIKA SRBIJE!

Podeli vest

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, podržao je Aleksandra Vučića za predsednika Srbije na predstojećim izborima 3. aprila

Kako Marić kaže za Informer, Vučića podržava zbog svega onoga što je urađeno i ističe da je Beograd potpuno drugi grad u odnosu na ranije. 

- Ja sam neko ko je do početka koronavirusa 8 godina bio u Amrici i širom sveta. Godišnje sam 10 meseci po turnejama i tako je bilo sve do korone. Kada sam se vratio u Srbiju video sam da su se stvari vidno promenile - kaže Marić i ističe da šetalište u Beogradu na vodi sada izgleda poput svetskih šetališta.

- Grad izgleda drugačije. Oduševljen sam šetalištem u Beogradu na vodi, naša pešačka zona sada izgleda kao svetske pešačke zone. Pa onda vatromet za doček Nove godine, kao da sam na Tajms skveru.

Foto: printscreen

Maestro Petar Marić

- Standard onih ljudi koji hoće i žele da rade i zarađuju se podigao na viši nivo - rekao je Marić za Informer.

Maestro Petar Marić je osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici. Prvi je srpsku harmoniku uveo u Kenedi centar, u Vašingtonu, a u prvom redu na njegovom koncertu je sedela Selin Dion.

Harmoniku je počeo da svira sa samo pet godina, a svetski uspeh započeo je pobedom na Svetskom kupu u harmonici u Norveškoj 2006. godine. 

Njegova muzika izvodi se širom sveta, od Australije do Amerike, najveću popularnost ima u Kini. 

Marić godišnje održi više od 100 koncerata. 

Školovao se u Beogradu, a potom u Francuskoj (u Parizu) gde je nastavio profesionalno usavršavanje kod najpoznatijih i najuticajnijih profesora u svetu harmonike, poput Frederika Dešama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija